Internetowe Hity

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
19RaFiX20

Post autor: 19RaFiX20 »

http://allegro.pl/bocje-wspaniale-stado ... 13916.html to juz chyba z deczka przesada.....

Nairams

Post autor: Nairams »

Nie no, to jest jakaś masakra, ja bym h...ja położył nago na chodniku najlepiej na słońcu. Jak widzę coś takiego to mi się kozik w kieszeni otwiera.
Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie za bardzo rozumiem dlaczego.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

cuprum

Post autor: cuprum »

Bez przesady panowie. Skoro kilkucentymetrowy osobnik tego gatunku w przeciętnym sklepie kosztuje średnio 15zł to czemu dorosłe i dobrze odkarmione (te ze zdjęć wyglądają bardzo dobrze) nie miałyby kosztować 40 czy 50zł? Średnio rozumiem wasze oburzenie, przecież ktoś nie sprzeda ryb za cenę niższą niż tą którą dałby w jakimś sklepie za podobnej wielkości sztuki

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Bez przesady... nic się rybie na pewno nie stało jeśli nawet i pół minuty tam leżała, zwłaszcza, że nie leży na dywanie czy podłodze a na jakiejś gazie. Wyhodowanie takiej sztuki, a nawet 11 wymaga nieco wiedzy i na pewno dobrych warunków w baniaku.

Lukiki

cuprum, nie zajarzyłeś :mrgreen: ;-)
Nairams, lepiej niech się wędkarz żaden na Ciebie nie natknie,bo go w tedy wywleces z łódki na chodnik w pełne słońce :mrgreen: ;-)
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Nairams

Lukiki pisze:cuprum, nie zajarzyłeś :mrgreen: ;-)
Nairams, lepiej niech się wędkarz żaden na Ciebie nie natknie,bo go w tedy wywleces z łódki na chodnik w pełne słońce :mrgreen: ;-)
Hahah możliwe.

Ja nie lubię takich sytuacji. Najciekawsze jest to, że sam jestem ex-wędkarzem. Interesował mnie spinning, i kiedy złowiłem drapieżnika to go wypuszczałem jak najszybciej. Są tacy co muszą go zabrać do domu i zjeść, wyciągnąć na trawę ( co zdarza się często bo mogą być problemy z odhaczeniem ryby) i trochę się do niej poprzytulać, wpaść w ślimaka, złożyć życzenia, zważyć, zmierzyć, pogłaskać.. blebleble. Są też tacy, którzy napierdzielą całą siatkę "drobnicy" potem chwalą się wagą ogólną siatki, ale po zakończeniu łowienia muszą to siatkę pooglądać, porobić zdjęcia lub film jak ryby się "trzepią" w siatce, przejść się z nią dookoła łowiska (dalszą drogą do auta) i pochwalić pełną siatą. A potem i tak ją wpierniczą do bagażnika z żywymi rybami i pojadą do domu, bo po tym czasie może zdechną i nie trzeba będzie ich zabijać.
Po prostu nie lubię takich sytuacji i mnie wkurzają. Każdy pochodzi do tego jak chce. Nie oczerniam wszystkich wędkarzy, ale widziałem takie akcje i mnie strasznie irytowały. Może stąd taka reakcja.
BWT po co było wyjmować te bocje, przez szybę nie widać jak są duże ? A może w tan sposób zdjęcie wyszło ładniejsze ?
Nie wiem ale mi się to nie podoba.
Obrazek

cuprum

Post autor: cuprum »

Faktycznie :D Po prostu nie zauważyłem nic oburzającego w rybie leżącej na mokrym papierowym ręczniku, więc myślałem że o cenę chodzi :D

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

I do tego przystępna cena, za takie rzeczy powinni wieszać...
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

w opisie podali, że to 112 litrów :)

Awatar użytkownika
michalpolak5

Post autor: michalpolak5 »

Pamiętacie coś takiego było nawet na targach i mieli w tym solanke :)

Nairams

Ludzie zaczynają się zachowywać jak azjaci w temacie akwarystyki. Męczą ryby, a najważniejsze żeby to wszystko wyglądało cukierkowo.
Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

jaja bym urwał przy samej dupie, rybę zabrał a ten zestaw rozbił o głowę właściciela...
Co by tu napisać... :-P

Lukiki

A kto inny z jajami Tobie zrobilby,to samo za nie humanitarne karmienie ryb w akwarium.
Z dwojga zlego wybralbym zestaw na biorko i meczylbym w nim jedna rybke,niz podawal gupole na pozarcie.

Po za tym,to jest biznes i sprzedawac mozna wszystko ,glupota i nie wiedza,tylko kupujacych.
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”