Porozumienie ACTA
-
"skoro jest tak ujowo to jakim cudem ludzie dali pierwszy raz w historii drugą szansę rządzącej partii?... "
bo nigdy jeszcze wcześniej nie było takiej koncentracji mediów przeciw opozycji. wcześniej było tak że nie miało znaczenia czy ludzie zagłosują na aws czy sld, czy to będzie PO czy znowu sld.
ale pis gdy dostał się do sejmu i zaczął wykorzystywać organa państwa tak jak one powinny działać w państwie prawa. do ściagania przestępców z "grupy trzymającej władzę" stał się dla nich prawdziwym zagrożeniem. i skończyła się zabawa w udawanie demokracji. wszystkie siły medialne zostały rzucone na "front walki z kaczyzmem-macierewizmem", skompromitowana po aferze rywina SLD nie podniosła się na tyle żeby być w stanie wygrać wybory a palikota jakoś naród nie kupił.
dlatego "autorytety" musiały pompować PO. i napompowały. mimo afer i nadużyć które zostały "zamiecione" tą samą sztuczka która w PRLu miała twarz "przejściowych trudności" lub hasła "socjalizm tak, wypaczenia nie".
no i organa państwa znowu robią to co przed erą "strasznego pisuara" czyli udają że "nie zauważyły bo patrzyły w inną stronę". wiecie że śledztwo w sprawie przyjęcia przez "gromosława cz." 2 mln usd łapówki zostało umorzone "z powodu przedawnienia"?
taka jest ta nasza "demokracja".
bo nigdy jeszcze wcześniej nie było takiej koncentracji mediów przeciw opozycji. wcześniej było tak że nie miało znaczenia czy ludzie zagłosują na aws czy sld, czy to będzie PO czy znowu sld.
ale pis gdy dostał się do sejmu i zaczął wykorzystywać organa państwa tak jak one powinny działać w państwie prawa. do ściagania przestępców z "grupy trzymającej władzę" stał się dla nich prawdziwym zagrożeniem. i skończyła się zabawa w udawanie demokracji. wszystkie siły medialne zostały rzucone na "front walki z kaczyzmem-macierewizmem", skompromitowana po aferze rywina SLD nie podniosła się na tyle żeby być w stanie wygrać wybory a palikota jakoś naród nie kupił.
dlatego "autorytety" musiały pompować PO. i napompowały. mimo afer i nadużyć które zostały "zamiecione" tą samą sztuczka która w PRLu miała twarz "przejściowych trudności" lub hasła "socjalizm tak, wypaczenia nie".
no i organa państwa znowu robią to co przed erą "strasznego pisuara" czyli udają że "nie zauważyły bo patrzyły w inną stronę". wiecie że śledztwo w sprawie przyjęcia przez "gromosława cz." 2 mln usd łapówki zostało umorzone "z powodu przedawnienia"?
taka jest ta nasza "demokracja".
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
"debilami nazwani byli chyba ludzie którzy bez czytania danego dokumentu ślepo poszli w miasto bo ktoś krzyknął "cenzura"
to już jest twoja interpretacja. ja się poczułem przez tego chama obrażony i nie zamierzałem tych bzdur dalej słuchać.
to już jest twoja interpretacja. ja się poczułem przez tego chama obrażony i nie zamierzałem tych bzdur dalej słuchać.
(\ /)
(O.o)
(O.o)
nic dodać - nic ująć. dobrze że chciało ci się to napisać. witamy w klubiespike1975 pisze: bo nigdy jeszcze wcześniej nie było takiej koncentracji mediów przeciw opozycji. wcześniej było tak że nie miało znaczenia czy ludzie zagłosują na aws czy sld, czy to będzie PO czy znowu sld.
ale pis gdy dostał się do sejmu i zaczął wykorzystywać organa państwa tak jak one powinny działać w państwie prawa. do ściagania przestępców z "grupy trzymającej władzę" stał się dla nich prawdziwym zagrożeniem. i skończyła się zabawa w udawanie demokracji. wszystkie siły medialne zostały rzucone na "front walki z kaczyzmem-macierewizmem",
młodzi ludzie nie widzą jak robi im sie wode z mozgu-tloczac propagande sukcesu.
stawiajac znak rownosci miedzy Rydzykiem a PiS - tylko po to zeby ta mlodziez zaglosowala nie ZA Platfusami ale PRZECIW PiS
a juz piekna manipulacja - a raczej zabawa byl udzial Tymochowicza w grupie Paligłupa (gosc sobie zrobil darmowe badania: "% otrzymanych glosow od zrobienia z siebie idioty i twoerzenia wydumanych kielbas wyborczych".
podejrzewam ze Tymochowicz mial niezly ubaw z tych durnych ludzi co dali sie wrobic w glosowanie na Paligłupa. nie musze dodawac ktora grupa wiekowa miala najwiekszy wklad.
w zwiazku z powyzszym zupelnie malo humorystycznego wymiaru nabiera dowcip:
jest zebranie Ruchu Palikota.
jeden z nowych czlonkow wstaje i pyta:
a tak w ogole to dlaczego nazywamy sie Ruch Palikota?
na co wstaje Palikot i mowi:
Bo ja nazywam sie Palikot i teraz bede was ru..ał ...........
-
jabol a co gdybym odwrócił nieco Twój post?jabol pisze: młodzi ludzie nie widzą jak robi im sie wode z mozgu-tloczac propagande sukcesu.
stawiajac znak rownosci miedzy Rydzykiem a PiS - tylko po to zeby ta mlodziez zaglosowala nie ZA Platfusami ale PRZECIW PiS
.
np. tak:
dojrzali ludzie nie widzą jak robi im sie wode z mozgu-tloczac propagande porażki i spisku.
stawiajac znak rownosci miedzy Putinem a PO
(?)
ciekawe czy spike1975, zwróci Ci uwagę, że się wywyższasz pisząc o platfusach
miałem już nie pisać ale mnie palce świerzbiły

PS. dowcip konkret, ale bardziej śmieszyło mnie jak Palikota (wg niego) przywitały owacje, gdy pojawił się wśród "antyaktowców"

Ostatnio zmieniony 2012-01-30, 18:30 przez furious tomash, łącznie zmieniany 2 razy.
bla bla bla...
ok chciałbym poznać teraz odpowiedź od Sieka Jabola furious tomash i innych którzy udzielali się w tym watku bo zacyzna się robić z tego burza w szklance wody ( tiaa ciekawe porównanie na forum o akwarystyce hehe) jak macie sugestie i wnioski na to jak można czy w ogóle się da uratować ten kraj niegdyś spichlerz europy dziś hmmm tu trzeba było by wstawić kilka mało cenzuralnych słów ;/
No Panie i Panowie wysilcię się teraz na taka odpowiedź zanzaczam że kulka w łepetyne rządzących nie jest zbytnio dobrym rozwiązaniem bo znajdą się kolejni o tych samych poglądach i schemacie działania.
No Panie i Panowie wysilcię się teraz na taka odpowiedź zanzaczam że kulka w łepetyne rządzących nie jest zbytnio dobrym rozwiązaniem bo znajdą się kolejni o tych samych poglądach i schemacie działania.
-
-
"ciekawe czy spike1975, zwróci Ci uwagę, że się wywyższasz pisząc o platfusach"
nie zwróci bo on jest "po mojej stronie" :)
ale to prawda że to bardzo źle prowadzić w ten sposób rozmowę w ten sposób żeby zamiast argumentami posługiwać się "psiorami" czy "platfusami".
tyle że ja ciebie tomashu cały czas nie rozumiem. jak możesz popierać to co się obecnie w polsce dzieje?
trudno mi będzie cię przekonać ale jak jestem "byłym platformersem". to znaczy kiedyś, gdy powstawała PO, w okresie "trzech tenorów" byłem zwolennikiem PO. nawet w drugiej turze wyborów prezydenckich w roku 2005 głosowałem na donalda.
ale z czasem zobaczyłem że z ruchu który w początkach przynajmniej dla mnie wyglądał na "obywatelski" zrobiła się sprzedajna, żądna władzy banda złodziei a z "trzech tenorów" (czy raczej muszkieterów bo pamiętajmy że do trójki dołączył rokita) został donald tusk jako "wódz", "dotknięty przez boga wielkim geniuszem" jak to mówił o nim sławomir nowak, obecny minister transportu. nawiasem mówiąc ciekawe że to pisowi zarzuca się "kult jednostki", żenujące.
teraz PO jest tak samo "obywatelska" jak była MO.
nie zwróci bo on jest "po mojej stronie" :)
ale to prawda że to bardzo źle prowadzić w ten sposób rozmowę w ten sposób żeby zamiast argumentami posługiwać się "psiorami" czy "platfusami".
tyle że ja ciebie tomashu cały czas nie rozumiem. jak możesz popierać to co się obecnie w polsce dzieje?
trudno mi będzie cię przekonać ale jak jestem "byłym platformersem". to znaczy kiedyś, gdy powstawała PO, w okresie "trzech tenorów" byłem zwolennikiem PO. nawet w drugiej turze wyborów prezydenckich w roku 2005 głosowałem na donalda.
ale z czasem zobaczyłem że z ruchu który w początkach przynajmniej dla mnie wyglądał na "obywatelski" zrobiła się sprzedajna, żądna władzy banda złodziei a z "trzech tenorów" (czy raczej muszkieterów bo pamiętajmy że do trójki dołączył rokita) został donald tusk jako "wódz", "dotknięty przez boga wielkim geniuszem" jak to mówił o nim sławomir nowak, obecny minister transportu. nawiasem mówiąc ciekawe że to pisowi zarzuca się "kult jednostki", żenujące.
teraz PO jest tak samo "obywatelska" jak była MO.
(\ /)
(O.o)
(O.o)
-
"No Panie i Panowie wysilcię się teraz na taka odpowiedź zanzaczam że kulka w łepetyne rządzących nie jest zbytnio dobrym rozwiązaniem bo znajdą się kolejni o tych samych poglądach i schemacie działania."
nie wiem czy się w ogóle da. skoro naród tak wybiera jak wybiera to może po prostu tak musi być. to jest problem który dotyczy całego świata.
w europie to odrobina rozsądku ocalała w irlandii, na węgrzech, w islandii i koniec. a reszta robi to co im "europejskie elity" każą i tyle. w usa to samo. ostatnio przyjęli national defence authorization act który pozwala "podejrzanych o terroryzm" złapać za łeb, zamknąć bez wyroku sądu i bezterminowo przetrzymywać. i amerykanie, którzy jeszcze głupie 200 lat tamu za coś takiego roznieśli by biały dom i którzy twierdzili że "my home is my castle" teraz nawet nie miauknęli.
nie wiem czy znacie ten blog:
http://dwagrosze.com/
polecam, facet ciekawe rzeczy pisze.
nie wiem czy się w ogóle da. skoro naród tak wybiera jak wybiera to może po prostu tak musi być. to jest problem który dotyczy całego świata.
w europie to odrobina rozsądku ocalała w irlandii, na węgrzech, w islandii i koniec. a reszta robi to co im "europejskie elity" każą i tyle. w usa to samo. ostatnio przyjęli national defence authorization act który pozwala "podejrzanych o terroryzm" złapać za łeb, zamknąć bez wyroku sądu i bezterminowo przetrzymywać. i amerykanie, którzy jeszcze głupie 200 lat tamu za coś takiego roznieśli by biały dom i którzy twierdzili że "my home is my castle" teraz nawet nie miauknęli.
nie wiem czy znacie ten blog:
http://dwagrosze.com/
polecam, facet ciekawe rzeczy pisze.
(\ /)
(O.o)
(O.o)