Podopieczny fundacji Mam Marzenie
Może i masz rację .... Ja już chyba mam skrzywieniemat114 pisze:Krzysiek, a jest sens bawić się we wstawianie OW? Myślę że dla osoby która nigdy akwarium nie miała nie będzie to miało znaczenia, jeszcze jak nie wie jak to czyścić itd wydaje mi się że bez sensu.
Mogę zaoferować redki i jakieś mchy

oooo i Chodys też tak mówi....nie będę się oszukiwał ...jednak na bank mam skrzywienie

Ostatnio zmieniony 2013-03-25, 22:50 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.
imho:
szklo: 100x40x40
pokrywa z jedna swietlowka
szafka
grzalka (aczkowliek byc moze bedzie zbedna)
obsada: najprostsza, malo upierdliwa, bezporblemowa (bo ograniczajaca sie do karmienia i podmian wody), a i mila dla oka: muszlowce multifacjaty lub similisy
troche kamieni a akwa bedzie smigac jak ta lala
ww skladniki mozna przeca kupic tanio - nowki (w jakichs 500 zl mozna byloby sie chyba zmiescic)
50 zl - daje od reki, a i jak zabraknie to moge tez troche dolozyc jeszcze
PS
na szybko zrobilem symulacje w jednym ze sklepow netowych:
szklo, szafka, pokrywa, grzalka (100x40x40) = 651 zl
czyli odliczajac narzuty..wyjdzie mniej
swoja droga jakby zwrocic sie do Aquaela..wcale bym sie nie zdziwil jakby zaltawili to od reki za przyslowiowa zlotowke..albo sami by przejeli sprawe
szklo: 100x40x40
pokrywa z jedna swietlowka
szafka
grzalka (aczkowliek byc moze bedzie zbedna)
obsada: najprostsza, malo upierdliwa, bezporblemowa (bo ograniczajaca sie do karmienia i podmian wody), a i mila dla oka: muszlowce multifacjaty lub similisy
troche kamieni a akwa bedzie smigac jak ta lala
ww skladniki mozna przeca kupic tanio - nowki (w jakichs 500 zl mozna byloby sie chyba zmiescic)
50 zl - daje od reki, a i jak zabraknie to moge tez troche dolozyc jeszcze
PS
na szybko zrobilem symulacje w jednym ze sklepow netowych:
szklo, szafka, pokrywa, grzalka (100x40x40) = 651 zl
czyli odliczajac narzuty..wyjdzie mniej
swoja droga jakby zwrocic sie do Aquaela..wcale bym sie nie zdziwil jakby zaltawili to od reki za przyslowiowa zlotowke..albo sami by przejeli sprawe
Ostatnio zmieniony 2013-03-25, 23:15 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.
W sobotę się całość sprzedała...Pabian pisze:Jest jeszcze inna możliwość . Widziałem że Koziełło oferował 112-tkę , można wziąć ten zbiornik ,wyciąć przednia szybę i wstawić OW ...oczywiście jeżeli oferta kolegi Koziełło nadal aktualna.
Ale mam na strychu 112l i 54l, nie wiem ile to ma, ale jak by tak od nowa skleić to jeszcze posłuży a pójdzie kasa tylko na silikon...
"Pośpiech w akwarystyce, jest wskazany tylko przy zbieraniu wody z podłogi"

500zł to nie uzbieramy. Ja bym szafke sklecil gdyby nie brak czasu. Chyba ze wlasnie zrobic cos w typie http://rybarium.pl/stojak-pod-akwarium- ... 35x70.html . Pojechac do Castoramy płyte dociętą juz w tym wymiarze narożniki tez obkleją.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
- strzaalkaa
Tak, zamek to podstawa
Co do składki, no cóż, ja też myślę ze 500 nie uzbieramy, mimo dobrych chęci.
Chodyś ogarnie zrzutkę, może na najbliższej giełdzie na starcie się umówimy jakoś ? Do tego czasu na pewno dojdziemy do konkretnych decyzji, to w końcu 2 tygodnie
Jeszcze raz bardzo przepraszam za zamieszanie z tym "końcem miesiąca"
A co do kwestii "zboczenia " na punkcie OW to wydaje mi się, że wiele osób tu ma ten "problem"
ale tak realistycznie myśląc, czy na początku przygody z akwarystyką to jest potrzebne?
Pomyślałam też np o jakimś honorowym zaproszeniu na PetFair , co by jeszcze mocniej wciągnąć go w ten temat
o ile oczywiście będzie mógł przyjść

Co do składki, no cóż, ja też myślę ze 500 nie uzbieramy, mimo dobrych chęci.
A gdyby tak tą 112 ogarnąć? i taką prostą szafkę? na to kaskę uskładamy spokojnie. Tylko jak wygląda sprawa pokrywy i świetlówek?koziello pisze:Ale mam na strychu 112l i 54l,
Chodyś ogarnie zrzutkę, może na najbliższej giełdzie na starcie się umówimy jakoś ? Do tego czasu na pewno dojdziemy do konkretnych decyzji, to w końcu 2 tygodnie

Jeszcze raz bardzo przepraszam za zamieszanie z tym "końcem miesiąca"

A co do kwestii "zboczenia " na punkcie OW to wydaje mi się, że wiele osób tu ma ten "problem"

Pomyślałam też np o jakimś honorowym zaproszeniu na PetFair , co by jeszcze mocniej wciągnąć go w ten temat

Ostatnio zmieniony 2013-03-26, 12:54 przez strzaalkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Pedagog ...w trakcie studiów :)
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
80x35x40 proste bylo by chyba najlepszym rozwiązaniem szafkę mogłbym sklecić za jakies 70zł z Castoramy.
Pabian za taki wymiar akwarium ile byś chciał?
dobry pomysł.strzaalkaa pisze:Pomyślałam też np o jakimś honorowym zaproszeniu na PetFair , co by jeszcze mocniej wciągnąć go w ten temat o ile oczywiście będzie mógł przyjść
Pabian za taki wymiar akwarium ile byś chciał?
Ostatnio zmieniony 2013-03-26, 13:06 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
??? bez jaj..nie znajdzie sie 10 osob ktore wyłożą po 50 zł ????strzaalkaa pisze: Co do składki, no cóż, ja też myślę ze 500 nie uzbieramy, mimo dobrych chęci.
trza pogadac ze sklepami (chocby Rybarium, albo akwarystyczny24) czy nam puszcza po kosztach sprzet i tyle!!!
moze za jakas reklame (nie wiem czy mozna regulaminowo)
ok - ja daje 100 zł
zostalo 400zl ...

A jaka rożnica w cenach?Pabian pisze:A robimy ze szlifami ,czy bez ....choć przy bezbarwnym silikonie to już raczej być powinny.
no raczej sie nie znajdzie. Ludzie tułają po kiermanach bo kryzys pic na wode.jabol pisze:??? bez jaj..nie znajdzie sie 10 osob ktore wyłożą po 50 zł ????
trza pogadac ze sklepami (chocby Rybarium, albo akwarystyczny24) czy nam puszcza po kosztach sprzet i tyle!!!
Do rybarium mozna by napisać . Chociażby żeby pokrywe by taniej puścili.
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
- krzych0062
Super pomysł i godny zrealizowania...strzaalkaa pisze:Pomyślałam też np o jakimś honorowym zaproszeniu na PetFair , co by jeszcze mocniej wciągnąć go w ten temat

Dopisuję się do listy-30PLN... Dodatkowo dołożę nawozy od Rataja

Trzeba liczyć 6 zyla za mb. ...jest tego w takim zbiorniku 10mb ...więc 60 zł ,ale wygląd jest ,przy krawędziach tylko matowanych i zatępionych nie ma moim zdaniem sensu kłaść bezb. silikon ,bo i tak nie będzie efektu ...tu już trzeba wałek dać.chodysVR6 pisze:A jaka rożnica w cenach?Pabian pisze:A robimy ze szlifami ,czy bez ....choć przy bezbarwnym silikonie to już raczej być powinny.
Ale ja ,jak już pisałem , mam skrzywienie ...zrobię tak jak będzie chciała większość ...tylko żeby potem nie było na mnie