Porozumienie ACTA

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Ja tylko tak na chwilę

www.jestemprzeciwacta.pl
Obrazek

furious tomash

Post autor: furious tomash »

jabol pisze: OK :

Obrazek
Ty tak na poważnie? :roll:
bla bla bla...

jabol

Post autor: jabol »

furious tomash pisze: Ty tak na poważnie? :roll:
jak najbardziej.

furious tomash

jabol pisze:
furious tomash pisze: Ty tak na poważnie? :roll:
jak najbardziej.
czyli jak już się nachapaliśmy z unii to możemy się zawijać? :shock:
bla bla bla...

jabol

furious tomash pisze: czyli jak już się nachapaliśmy z unii to możemy się zawijać? :shock:
nie powinniśmy do niej w ogóle wchodzić (tym bardziej na tak poddańczych warunkach jakie wynegocjowaliśmy. przy czym słowo "wynegocjowaliśmy" jest conajmniej nie na miejscu)

furious tomash

jabol pisze:
furious tomash pisze: czyli jak już się nachapaliśmy z unii to możemy się zawijać? :shock:
nie powinniśmy do niej w ogóle wchodzić (tym bardziej na tak poddańczych warunkach jakie wynegocjowaliśmy. przy czym słowo "wynegocjowaliśmy" jest conajmniej nie na miejscu)
ale chyba zwróciłeś uwagę ile inwestycji wypaliło tylko dzięki tej złej unii (?)
bla bla bla...

jabol

furious tomash pisze:
ale chyba zwróciłeś uwagę ile inwestycji wypaliło tylko dzięki tej złej unii (?)
a zwrociles uwage ile firm padlo przez to ze weszlismy do UE.??? (przyklad Unitry to kropla w morzu)
co sie dzieje z cenami (np w Rzymie za wahe placisz juz 2 euro - niedlugo u nas tak bedzie).
a przypominam Ci ze 1000zl to nie to samo co 1000 ojro

dodaj do tego spadek przyrostu naturalnego (jestes jeszcze mlodym czlowiekiem wiec kwestia emerytury interesuje cie pewnie jak zeszloroczny snieg, ale zobaczysz za kilka lat co sie bedzie dzialo jak nie bedzie komu pracowac na Twoja emeryture) spadek , ktory jest spowodowany tym iz ludzie zamiast myslec o rodzinie - mysla o tym jak zarobic kase/utrzymac sie na rynku pracy. stres , wyscig szczurow...nagle w wieku 30 paru lat przychodzi refleksja - no trzeba postarac sie o dziecko. i zaczynaja sie problemy zdrowotne.

podsumowujac: uwazam ze bilans wejscia do UE jest cholernie ujemny a bedzie jeszcze gorzej. bo chyba nie wierzysz ryżemu ze Polska nadal jest zielona wyspa ???

mialem okazje pracowac 10 lat w Urzedzie Statystycznym i wiem jak sie robi koszyk zeby inflacja byla taka jak zyczy sobie Pan Plemiel ...

furious tomash

na szczęście w następne wybory wygra jedyny prawdziwy premier fan Orbana i wtedy będzie drugi Budapeszt, co unii nie lubi ale prosi ją o kasę ;)

Pozdrawiam serdecznie, rozmowy polityczne na forach do niczego dobrego nie prowadzą ;)
bla bla bla...

jabol

furious tomash pisze:rozmowy polityczne na forach do niczego dobrego nie prowadzą ;)
:-D ok pozdrawiam

Hex

Post autor: Hex »

Może i nie prowadzą do niczego dobrego ale dzięki temu można dowiedzieć się kto ma jakie poglądy na chwilę obecna a jeśli coś konkretnego się zacznie dziać to wiadomo kogo wołać by pomógł zapoczątkować jakieś zmiany hehe ;] znaczy się mam taką nadzieję że tak kiedyś będzie

furious tomash

Hex pisze:Może i nie prowadzą do niczego dobrego ale dzięki temu można dowiedzieć się kto ma jakie poglądy na chwilę obecna a jeśli coś konkretnego się zacznie dziać to wiadomo kogo wołać by pomógł zapoczątkować jakieś zmiany hehe ;] znaczy się mam taką nadzieję że tak kiedyś będzie
znaczy się że jak wyjdziecie z jabolem z cegłami na ulicę, to mam spier***ć :D
trzerba było wprost napisać :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 14:44 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...

jabol

Hex pisze: by pomógł zapoczątkować jakieś zmiany hehe ;] znaczy się mam taką nadzieję że tak kiedyś będzie
na mnie możesz liczyć :-D

swoja drogą ... ciekawi mnie ile masz lat Hex. bo poglądy mamy podobne ?

a "młodzież" - jak widać po "furiacie Tomaszu" :lol: ma raczej rozowe okulary na nosie..

faktem jest ze jakby sie okazalo ze jestes duzo mlodszy ode mnie to bym sie zdziwil (pozytywnie rzecz jasna :-) )

furious tomash

jabol pisze: a "młodzież" - jak widać po "furiacie Tomaszu" :lol: ma raczej rozowe okulary na nosie..
:-) )
wiesz, ja komuny nie pamiętam, żyje sobie w wolnej Polsce, a dla Was "starych" :-P wspomnienia tamtego okresu są wciąż bliskie (czasowo) i macie (tutaj Wam podpadnę) ciągłą obsesję na punkcie najeźdźców/okupantów i potrzebę "mienia wroga" ;-)
bla bla bla...

Hex

Post autor: Hex »

hehe żadnej obsesji tomash;p mam 25 latek;p więc nie tak dużo hehe ale p prostu wkurza mnie to co się dzieje ;/ i tyle

jabol

furious tomash pisze:żyje sobie w wolnej Polsce
zapytaj sie swojego dziadka (o ile nie sluzyl w Wermachcie albo KGB) dzieki komu .....
furious tomash pisze:potrzebę "mienia wroga" ;-)
ciesz sie ze jestes na swiecie ..... dziecko

PS

wykladnia dzisiejszej mlodziezy: tumiwisizm, konformizm i kosmopolityzm

btw..dzisiaj na korkach z matmy mojego syna...z przerazaniem dowiedzialem sie, ze w liceum nie ma juz całek a o pochodnych jest ledwie wspomniane. moj Boze czegoz zatem wymagac od tych "sierot" .... do tego co 2 uczen jest DYSkimśtam = niepelnosprytny; to i taki Donald moze nałoić glupot do glowy

PS

za 10 lat wejdzie sie do sklepu. kupi sie bulki a kasjer odpowie: prosze m powiedziec ile mam Panu reszty wydac bho cierpie na dyskalkulie
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 21:34 przez jabol, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”