Jak rozmnożyć chełbie modre moja ulepszona receptóra

ODPOWIEDZ
king
Kontakt:

Jak rozmnożyć chełbie modre moja ulepszona receptóra

Post autor: king »

Przepis:
-polipy chelbi umieszczamy w zasoleniu 7gr na litr na karmimy obficie by namnożyć je sobie Oporowo na korku lub czymś w tym rodzaju. Potem podwyższamy zasolenie do takiego jak na dnie Bałtyku około12gr/l, obniżamy temperaturę i zaciemniamy na około 2 tygodnie. Następnie po upływie dwóch tygodni naświetlamy karmimy tłustym treściwym pokarmem dodajemy krople płynu lugola na kilka litrów, podwyższamy temperaturę do 19-22stopni Cencjusza. I jeśli chełbie okażą cię na tyle miłe jak te moje to wystrobilizują.
Błąd w poprzedniej recepturze polegał na tym że dali zasolenie jak w zatoce Gdańskiej, a tam chełbie się nie rozmnażają są tylko nawiewane w stronę brzegu z głębszych warstw stąd to przesuniecie ich masowego docierania do brzegów w stosunku do pierwszych upałów Żyją głębiej i to trochę musi potrwać zanim w głębiach Bałtyku troszkę się ociepli. A w głębiach w naszej części morza jest zasolenie 12-16gr/l w zależności od wpływu z atlantyku.
Akwarium do hodowli meduz oczywiście wirówka, ale to chyba każdy wie kto czyta ten post z zainteresowaniem i chęcią powtórzenia wyczynu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Akwarystyka Morska”