PET Festiwal Łódź dla zwierząt 2012

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

PET Festiwal Łódź dla zwierząt 2012

Post autor: krzych0062 »

Witam wszystkich fanów akwarystyki... Serfując po necie natrafiłem na takie info:
http://www.mtl.lodz.pl/web/index/getpage/page/2599
Niezmiernie mnie ucieszyła nowa lokalna inicjatywa, jednak nie wyczytałem żadnego słowa dotyczącego naszego pięknego hobby :-/ Dlatego też zrodziło się pytanie skierowane do osób związanych zawodowo z akwarystyką: czy jest Wam coś wiadomym, że akwarystyka będzie również obecna na ww Pet Festiwalu? Mam nadzieję, że TAK pomimo wielu utyskiwań naszych lokalnych przedsiębiorców. Może ktoś się wypowie w tym temacie...Jabol, Witek, Marcin i koledzy z Łódzkiego Stowarzyszenia powiedzcie co wiecie w tej kwestii ;-) Bo jeśli "zapomniano" o Nas akwarystach to jest jeszcze trochę czasu, by zaistnieć na tej imprezie...wszak nawiązując do tematu Jabola byłaby to kolejna szansa pokazania się "światu" i mam nadzieje, że nie zaprzepaścimy tej szansy. I aby to uczynić warto byłoby pomyśleć już teraz o "zwarciu szyków"...
Pozdrawiam fanatyk akwarystyki krzych ;-)
Ostatnio zmieniony 2012-01-25, 19:38 przez krzych0062, łącznie zmieniany 4 razy.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

krzych0062 pisze:że nie zaprzepaścimy tej szansy
Tym bardziej biorąc pod uwagę nowy obiekt,co wiąże się z nadzwyczaj dużą liczebnością odwiedzających.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Obyś nie był złym prorokiem Łukasz... :-/ W Wawie w tym roku odbyły się również targi w nowym miejscu, jednak frekwencja w stosunku do tego co było w poprzednich latach, gdzie impreza była w PKiN po prostu "leżała", była marna...Zapewne wpływ na to miała kiepska reklama(rozmawiałem na ten temat z tubylcami ;-) )I oby to samo nie miało miejsca w Łodzi, wszak jest nas wielu fanatyków...nie tylko akwarystów ;-)

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Prorokiem nie jestem,bo ode mnie nic nie zależy,ale nawiązując do frekwencji,która miała by być zła,to jakoś nie potrafię tego ogarnąć z powodu takiego,że bardzo dużo osób w rozmowach na targach,na forach chciała by,by takie imprezy miały miejsce częściej,więc nadarza się ku temu okazja.
Ale tak jak napisałeś,to reklama musi,to napędzić,ale samo się ,to nie zrobi.
Powinny w tej sprawie odbyć się jakieś rozmowy i zacząć już działać,bo Ci od kotów już ,to robią ;-)
Ostatnio zmieniony 2011-10-15, 21:18 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Lukiki pisze:Prorokiem nie jestem,bo ode mnie nic nie zależy
Od Ciebie osobiście nie, ale od takich, jak MY wszyscy fanatycy akwarystyki TAK...wszak w jedności siła(jak ktoś kiedyś mądrze powiedział) i możemy wpłynąć na przyszły wizerunek ww Festiwalu. Życie znów daje nam szansę na pokazanie się Polsce z lepszej strony i powinniśmy to wykorzystać....tylko trzeba chcieć.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Rozmawiamy z Łódzkimi Targami o tym ale póki co nic nie ustaliliśmy jeszcze.

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

IMHO trzeba we własnym gronie ustalić jakie konkursy możemy zorganizować (NA, nano, holendry, krewetki, biotopy, solniczki itd), popytać w kraju o chętnych, znaleźć sponsorów (Aquael, Tropical, badis to standard, może ktoś nowy - Adam Paszczela?, korale.pl?, zoo Afryka).
Mając konkrety można rozmawiać z Targami. Co do frekwencji to akcja plakatowa we wszelkich sklepach zoo dwa miesiące wcześniej plus start i równa plus info na wszelkich forach i fejsie powinno zrobić swoje. Nie da się ukryć, że jest to okazja do popularyzacji akwarystyki, jaka zdarza się raz na 20 lat - bravo krzych0062

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

z dostawcami kontaktu nie mam, ale mogę się przebiec po sklepach z plakatami i nie tylko
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Można napisać do instytucji z prośbą o wsparcie medialne (radio łódź, eska, telewizja toya, express, dziennik, mpk, prezydent miasta, marszałek itd), finansowe (nagrody), być może trafi się na akwarystę. Może jakieś firmy typu okna, które lubią wrzucić logo na imprezy masowe za - dla nich - marny grosz?

EDIT: dziś otrzymałem takiego maila:
Szanowni Państwo.

Mamy przyjemność poinformować o nowej inicjatywie Międzynarodowych Targów Łódzkich w branży zoologicznej.

W dniach 5 - 6 maja 2012 roku odbędzie się PET Festiwal "Łódź dla zwierząt", któremu towarzyszyć będzie 54. i 55. Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych FIFe, organizowana przez Cat Club Łódź. W ten sam weekend w Łodzi odbędzie się również Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, której organizatorem jest Związek Kynologiczny Oddział w Łodzi.

PET Festiwal oraz Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w 2012 roku ulokują się w zupełnie nowym obiekcie - Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym przy alei Politechniki 2 w Łodzi. Będzie to niezwykle nowoczesny obiekt targowy, gwarantujący najwyższe standardy infrastrukturalne, z salami konferencyjnymi wyposażonymi w nowoczesny sprzęt multimedialny, a także bogatym zapleczem restauracyjnym. Na Wystawę i Festiwal będzie obowiązywał jeden bilet. Przygotowujemy również specjalne promocje dla wszystkich, którzy zechcą odwiedzić zarówno imprezę organizowaną w Centrum przy alei Politechniki 2, jak i wystawę psów na Stadionie SKS START.

Tym samym Łódź stanie się stolicą polskiej branży zoologicznej co roku:

- w latach parzystych w ramach PET Festiwalu "Łódź dla zwierząt" - imprezy skierowanej do ostatecznych odbiorów - obecnych oraz przyszłych właścicieli, hodowców, a także miłośników zwierząt. PET Festiwal będzie odbywał się razem z Międzynarodową Wystawą Kotów Rasowych, towarzyszyć mu będą również wystawy innych zwierząt domowych. Na Festiwalu będzie można kupić akcesoria, karmy i inne artykuły niezbędne do pielęgnacji oraz hodowli zwierząt, a także poszerzyć swoją wiedzę na ich temat. Będzie to także świetna okazja do spędzenia w "międzygatunkowym" towarzystwie majowego weekendu.

- w latach nieparzystych w ramach Międzynarodowych Targów Zoologicznych PET FAIR - imprezy o charakterze biznesowym, skierowanej głównie do hurtowni, sklepów oraz firm, z bogatym blokiem warsztatów dla tych właśnie odbiorców oraz konkursem na produkt innowacyjny dla pet biznesu. Targom PET FAIR towarzyszyć będą również liczne wystawy, sympozja, pokazy, które są magnesem dla hodowców oraz miłośników zwierząt.

Więcej informacji na temat Festiwalu - ceny powierzchni, a także od początku listopada pełne dokumenty zgłoszeniowe - znajdą Państwo na naszej stronie www.mtl.lodz.pl/petfestiwal

W przypadku pytań zapraszam do kontaktu bezpośredniego.

Zapraszamy również do polubienia naszego profilu na portalu Facebook.com - tu sukcesywnie będą się pojawiać wszelkie informacje na temat Festiwalu.

Pozdrawiam
Beata Stasiak

Kierownik Projektu

tel. 042 638 63 74

605 630 831

Międzynarodowe Targi Łódzkie Sp. z o.o.
ul. Wólczańska 199; 90-531 Łódź
tel. +48 42 636 29 83, fax +48 42 637 29 35
NIP 725-000-55-16; KRS 0000069123
Kapitał zakładowy 9 386.800,00 PLN
Sąd Rejonowy dla Łodzi - Śródmieścia
XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego
Ostatnio zmieniony 2011-10-19, 09:43 przez Witek Miszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

robsoniks
Kontakt:

Post autor: robsoniks »

Pewnie ubiegłoroczne wpadki na akwarystyce zniechęciły organizatorów,tak czy siak akwarystyczną stolicą wystawienniczą wbrew szumnym zapowiedzią pozostaje Wrocław ze swoim ZOO-BOTANICA

Awatar użytkownika
krzych0062

robsoniks pisze:Pewnie ubiegłoroczne wpadki na akwarystyce
Przytocz jakieś przykłady...bo wedle mej wiedzy po za wadliwym sprzętem, który dostarczył Aquael nic takowego nie słyszałem... ;-)

robsoniks
Kontakt:

Proszę bardzo,
-brak prądu w pierwszej nocy (to było z czwartku na piątek chyba)akwa z frontsą temp.spadła do 20stopni co przy tanganice nie jest ciekawe,filtry nie działały co za tym idzie woda jak mleko a o parametrech wody lepiej nie mówić :-/
okazało się że sieć była przeciążona i wyłączyli połowę hali,podobne sytuacje były na stoisku z paletami i wielu innych
szeroko organizacja była opisywana na forach tanganiki ,paletkowych a pewnie innych też gdzie tylko są uczestnicy tych targów
zresztą problemy z prądem były przez cały czas trwania imprezy,objawiało się to mruganiem lamp diodowych w zbiorniku,resetowaniem sterownika i takie tam...
Pewnie pierwsze koty za płoty ale pozytywnych opini sobie nie przysporzyli

Awatar użytkownika
krzych0062

Teraz impreza będzie w innej hali, więc może nie byłoby tak źle? ;-)

robsoniks
Kontakt:

Człowiek podobno uczy się na błędach :-)

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

to rozumiem ze nic z akwarystyki nie bedzie w tym roku ?
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”