krzych0062 pisze:furraan pisze:Z tego co mi wiadomo...
Sorry, ale z takim podejściem do tematu to najlepiej nic nie robić, nie odbyłaby się żadna taka impreza w Polsce...Nie wiem na ilu takowych byłeś, na ilu się "wystawiałeś"? Bo ja jestem na wielu, kilka razy brałem czynny udział i jakoś nie domagałem się za o pieniędzy, tak samo, jak i te osoby, które też brały czynny udział...a niejednokrotnie koszty były spore, bo i hotel, przejechane kilometry... A my tu mamy na miejscu, więc o jakich kosztach mówisz, kogo chcesz tępić? Czyż nie chodzi w tym wszystkim o
wyższe dobro? Wszak Witek dał podpowiedź, jakby można to wszystko zorganizować...
________ edit_______
Przeczytałem post
3runner-a i...jestem zawiedziony Twą postawą...

- byłem na każdych targach w Łodzi
- wystawiałem się 1 raz - z moim terrarium i moimi żabami w zeszłym roku
- od nikogo nie chciałem żadnego zwrotu kosztów
- miałem jednak do dyspozycji oprócz swojego terrarium 2 zbiorniki Aquael-a (sponsor imprezy zapewniał akwa na czas wystawy) , i nie musiałem ich sobie kupować
- o wyższe dobro to ja walczę dzień w dzień ............
- i gdzie ja napisałem że kogoś chcę gnębić ? Ja zwyczajnie uważam, że ci z targów to niezłe cwaniaki. Nie obchodzi mnie Twój stan stan konta, ale może na takie wypady w Polskę Cie stać - mnie niestety nie
- Kuba napisał z tego co pamiętam wcześniej, że jeżeli chce ktoś się prywatnie wystawiać - to ma szanse
Nie no jakie paliwo,jestesmy na miejscu.
Ku..a,jesli targi chca uatrakcyjnienia,a my mamy przez,to mozliwosc to trzeba,to wykorzystac.
No ale sie nie wykorzysta,bo w maksymalnych porywach nikt Ci za wahe nie odda.
Zenada.
Ja jestem w stanie dac od siebie cala aranzacje 3-setki,tylko niech ktos bezpiecznie nie narazajac zbiornika,to przetransportuje.
Jakies 120 kg trzeba obsluzyc w poziomie.
No właśnie .............. , a jak nie daj Boże przy przenoszeniu akwa się uszkodzi, to co - każesz oddawać kasę osobie która niechcący uszkodziła baniak ? Dlatego uważam, że można coś robić społecznie - ale nie za szelka cenę.
Swoją drogą trochę mnie zastanawia ta promocja (i jakby ,,zjednoczenie" łódzkich akwarystów) naszego hobby, a w ŁDK-u widać ciągle tych samych ludzi.
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "
,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."
Zbigniew Herbert