PET Festiwal Łódź dla zwierząt 2012

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

furraan pisze:Z tego co mi wiadomo...
Sorry, ale z takim podejściem do tematu to najlepiej nic nie robić, nie odbyłaby się żadna taka impreza w Polsce...Nie wiem na ilu takowych byłeś, na ilu się "wystawiałeś"? Bo ja jestem na wielu, kilka razy brałem czynny udział i jakoś nie domagałem się za o pieniędzy, tak samo, jak i te osoby, które też brały czynny udział...a niejednokrotnie koszty były spore, bo i hotel, przejechane kilometry... A my tu mamy na miejscu, więc o jakich kosztach mówisz, kogo chcesz tępić? Czyż nie chodzi w tym wszystkim o wyższe dobro? Wszak Witek dał podpowiedź, jakby można to wszystko zorganizować...

________ edit_______
Przeczytałem post 3runner-a i...jestem zawiedziony Twą postawą... :-/
Ostatnio zmieniony 2012-04-09, 19:12 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie no jakie paliwo,jestesmy na miejscu.
Ku..a,jesli targi chca uatrakcyjnienia,a my mamy przez,to mozliwosc to trzeba,to wykorzystac.
No ale sie nie wykorzysta,bo w maksymalnych porywach nikt Ci za wahe nie odda.
Zenada.

Ja jestem w stanie dac od siebie cala aranzacje 3-setki,tylko niech ktos bezpiecznie nie narazajac zbiornika,to przetransportuje.
Jakies 120 kg trzeba obsluzyc w poziomie.
Ostatnio zmieniony 2012-04-09, 19:21 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

może jakbyś słyszał odpowiedź władz targów miałbyś inne zdanie Krzysiu, mnie nie stać na kupno nowego baniaka i urządzenie go, jeśli tak bardzo chcemy się pokazać to może jakaś składka, czy coś?? ja odniosłem wrażenie, że tam nas nie chcą i tyle...
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
krzych0062

3runer pisze:może jakbyś słyszał odpowiedź władz targów
No może nie jestem w temacie, dlatego też skoro "coś" wiesz napisz to...Przecież tyczy się nas wszystkich, więc chyba nie jest to żadna tajemnica? Bo jeśli faktycznie "władze targów" robią jakieś zapory to może jest jeszcze czas ku temu, by to "wyprostować". A w ogóle ktoś przeprowadził jakieś rozmowy w tym temacie, czy to tylko "takie słuchy"?

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Myślę,że wspólnymi siłami jesteśmy w stanie zebrać potrzebny sprzęt i odpalić coś fajnego w szkiełku.Nie wierzę,że nikt nie ma jakiegoś aktualnie nie używanego filtra, akwarium, roślin na zbyciu. A jesteśmy na miejscu przecież.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Kuba lub ktoś z ŁSAiT rozmawiał i warunki były tragiczne, teraz Ci nie powiem dokładnie, bo to było dawno, ale z tego co mówił wtedy miałem właśnie wrażenie, że nie chcą nas tam...

poczekajmy do jutra to Kubiszon na pewno się wypowie...

Ale moim zdaniem chcąc zapewnić widownię trzeba by zachęcić ludzi do tworzenia atrakcji, szczególnie, że targi kierowane są do zwykłego Kowalskiego...

Awatar użytkownika
krzych0062

Kuba lub ktoś... słyszałem, teraz nie pamiętam... No sorki, ale w taki właśnie sposób buduje się mity, jakieś nieprawdziwe historie, wymyśla "cuda". Nie chce mi się za bardzo wierzyć, aby takie były "schody" tym bardziej, że jak sam napisałeś i jesteś tego świadomy, że targi nastawione są na "zwykłego Kowalskiego". Choć nauczony historią PF126P też miał być dla "Kowalskiego"...a kogo było stać? ;-)

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

krzych0062 pisze:
furraan pisze:Z tego co mi wiadomo...
Sorry, ale z takim podejściem do tematu to najlepiej nic nie robić, nie odbyłaby się żadna taka impreza w Polsce...Nie wiem na ilu takowych byłeś, na ilu się "wystawiałeś"? Bo ja jestem na wielu, kilka razy brałem czynny udział i jakoś nie domagałem się za o pieniędzy, tak samo, jak i te osoby, które też brały czynny udział...a niejednokrotnie koszty były spore, bo i hotel, przejechane kilometry... A my tu mamy na miejscu, więc o jakich kosztach mówisz, kogo chcesz tępić? Czyż nie chodzi w tym wszystkim o wyższe dobro? Wszak Witek dał podpowiedź, jakby można to wszystko zorganizować...

________ edit_______
Przeczytałem post 3runner-a i...jestem zawiedziony Twą postawą... :-/
- byłem na każdych targach w Łodzi
- wystawiałem się 1 raz - z moim terrarium i moimi żabami w zeszłym roku
- od nikogo nie chciałem żadnego zwrotu kosztów
- miałem jednak do dyspozycji oprócz swojego terrarium 2 zbiorniki Aquael-a (sponsor imprezy zapewniał akwa na czas wystawy) , i nie musiałem ich sobie kupować :-P
- o wyższe dobro to ja walczę dzień w dzień ............
- i gdzie ja napisałem że kogoś chcę gnębić ? Ja zwyczajnie uważam, że ci z targów to niezłe cwaniaki. Nie obchodzi mnie Twój stan stan konta, ale może na takie wypady w Polskę Cie stać - mnie niestety nie :cry:
- Kuba napisał z tego co pamiętam wcześniej, że jeżeli chce ktoś się prywatnie wystawiać - to ma szanse
Nie no jakie paliwo,jestesmy na miejscu.
Ku..a,jesli targi chca uatrakcyjnienia,a my mamy przez,to mozliwosc to trzeba,to wykorzystac.
No ale sie nie wykorzysta,bo w maksymalnych porywach nikt Ci za wahe nie odda.
Zenada.

Ja jestem w stanie dac od siebie cala aranzacje 3-setki,tylko niech ktos bezpiecznie nie narazajac zbiornika,to przetransportuje.
Jakies 120 kg trzeba obsluzyc w poziomie.
No właśnie .............. , a jak nie daj Boże przy przenoszeniu akwa się uszkodzi, to co - każesz oddawać kasę osobie która niechcący uszkodziła baniak ? Dlatego uważam, że można coś robić społecznie - ale nie za szelka cenę.
Swoją drogą trochę mnie zastanawia ta promocja (i jakby ,,zjednoczenie" łódzkich akwarystów) naszego hobby, a w ŁDK-u widać ciągle tych samych ludzi.
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Lukiki

Zafira pisze:Myślę,że wspólnymi siłami jesteśmy w stanie zebrać potrzebny sprzęt i odpalić coś fajnego w szkiełku.Nie wierzę,że nikt nie ma jakiegoś aktualnie nie używanego filtra, akwarium, roślin na zbyciu.
Wydaje mi się,że nie tędy droga.
Rozumiem,to tak:

Ten da,to a tamten tamto,taka zbiórka niepotrzebnych rzeczy.
W rezultacie możesz wyjść z tego ochłap ulepiony ze zbiórki.

Widzowi trzeba coś pokazać,a tym bym się nie chwalił.

To nie konkurs,że działasz w systemie jak wyjdzie tak będzie,tu musisz zaprezentować najwyższy poziom,tak jak do tematy 2 czy 3 lata temu podeszli do tematu chłopaki z NA-Schopu.

krzych0062, może jednak,to nie mity,ja od Kuby słyszałem identyczną wersję,jakoś w styczniu chyba.

To ja proponuje by chętni,ja jestem ''za'' byśmy wspólnie udali się na taką rozmowę.
Usłyszymy w tedy co i jak.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Lukiki pisze:krzych0062, może jednak,to nie mity,ja od Kuby słyszałem identyczną wersję,jakoś w styczniu chyba.
No nie upieram się, ale przecież jest temat na Forum, nie można było tego naświetlić oficjalnie? Może faktycznie "władze targów" nie chcą tam jakiejś watahy akwarystów, wolą dobrze ułożone "pieski, kotki, świnki"... :shock:

Lukiki

Oficjalnie powinien Kuba.
To co ja bym powiedział,byłoby piątą wodą po kisielu.
Filmy

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Panowie ja jestem jak najbardziej ,,za", ale nie jestem też idiotą, który ma ,,sponsorować" imprezę targom.
Paweł i Marcin z NA Academy (moi dobrzy koledzy) byli tam jako Firma, i gdyby nie zaprezentowali się tak, jak się zaprezentowali (a wg. mnie zrobili to znakomicie), to była by to ich porażka marketingowa. Inna sprawa, że i tak skończyło się to niestety zamknięciem firmy pod koniec zeszłego roku. Może to być właśnie przykład tego, że sama idea nie zawsze idzie w parę z kosztami prowadzenia jakiegoś projektu (a był on znakomity) :cry: Czyli zwyczajna proza życia ..................
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Lukiki pisze:Wydaje mi się,że nie tędy droga.
Rozumiem,to tak:

Ten da,to a tamten tamto,taka zbiórka niepotrzebnych rzeczy.
W rezultacie możesz wyjść z tego ochłap ulepiony ze zbiórki.
To źle to zrozumiałeś, nie miałam na myśli zrobienia czegoś na zasadzie ochłapu, tylko stworzenie właśnie czegoś wyższych lotów,ale dzięki, że tak mnie postrzegasz.
Sprzęt można zorganizować, chociażby wertując swoje piwnice, wiadomo, że trzeba to wszystko dostosować do poziomu wystawy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Firma nie firma,ale tak należy się zaprezentować.
Czy jesteś Kowalski,czy Amano.
Pokazujesz projekt na targach,a nie pokazujesz w domu koledze.

Edit.
Gosia,to nie tyczyło się Ciebie,tylko do tego co może z tego powstać.
Ostatnio zmieniony 2012-04-09, 20:27 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Krzysiu, to nie mity, tylko sedno sprawy, nie powiem dokładnie czego chciało Stowarzyszenie, a jakie warunki dawały władze targów, wrażenie jest jedno... nie ma co gdybać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”