PET Festiwal Łódź dla zwierząt 2012

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Lukiki pisze:Firma nie firma,ale tak należy się zaprezentować.
Czy jesteś Kowalski,czy Amano.
Pokazujesz projekt na targach,a nie pokazujesz w domu koledze.
No i właśnie aby to zrobić, potrzebny jest sprzęt i wiele innych rzeczy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Gosiu,ale nie wystarczy,tylko posadzić rośliny w podłożu.
Inne materiały też są potrzebne i,to nie pierwsze lepsze.

Chyba nie jesteśmy do tego przygotowani i za późno działamy.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

furraan pisze:Panowie ja jestem jak najbardziej ,,za",
To tak, jak i ja, Zafira, Lukiki, 3runner i wielu, wielu innych pasjonatów z tego Forum :-)
furraan pisze:nie jestem też idiotą, który ma ,,sponsorować" imprezę targom.
Targom bezpośrednio nie, ale potencjalnie sklepikarzom, giełdom, czy też Nam prywatnym entuzjastom...bo może ten przysłowiowy Kowalski trafi kiedyś do nas i coś kupi? ;-) (Wiem, że to płytkie myślenie, ale przekazuję je w formie żartu) ;-)
Co do Pawła i Marcina to ich sklep nastawiony był na bardzo konkretnego, uświadomionego klienta,a takich jest garstka w naszym mieście...niestety stąd ich problem, który spowodował to co spowodował, czyli zamknięcie NAShopu :-/
furran...z całym szacunkiem...jesteś kolejną osoba, która "coś" wie...ja takowej wiedzy nie posiadam, więc może całkiem niepotrzebnie "odgrzałem ten przypalony kotlet"? Sam już nie wiem, czy warto było :oops:

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Lukiki pisze:Gosiu,ale nie wystarczy,tylko posadzić rośliny w podłożu.
Inne materiały też są potrzebne i,to nie pierwsze lepsze.

Chyba nie jesteśmy do tego przygotowani i za późno działamy.
Masz pełną rację i wiem o tym,że to nie wystarczy.A te inne rzeczy to wiadomo, zawsze jakieś inwestycje, nawet nie mała, jeśli ma to być z jajem. Bo rośliny można wyhodować.
No fakt,że późno już, nie wiem jak to wcześniej z tym było?, być może rzeczywiście nas tam nie chcieli..
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Ja wiem, że moje akwa nie są na zbyt wysokim poziomie, ale może by postawić parę małych kostek z kreweciami ( to ciągle jest mało znany temat wśród Kowalskiego) oraz np jakieś BW. Myślę, że będzie to zdecydowanie prostsze niż stawianie holendra. Chociażby na fakt, że BW można szybciej odpalić. Do tego ładne pielęgnice, palety lub skalary i jest coś naprawdę zacnego.

Kurcze... w zeszłym roku nie byłem na pet fair bo musiałem z Łodzi wyjechać... a teraz nie będę przez matury :evil: :evil: Zawsze pod górę...
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Lukiki pisze:Firma nie firma,ale tak należy się zaprezentować.
Czy jesteś Kowalski,czy Amano.
Pokazujesz projekt na targach,a nie pokazujesz w domu koledze.
Jestem tego samego zdania, i dlatego dokładnie w ten sam sposób zaprezentowałem swoje terrarium :-P Jeżeli nie widziałeś, to niżej masz fote :
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 03e8e54c51

Dlatego tez uważam, że jeżeli ktoś ma atrakcyjny baniak w domu, to powinien go wystawić pod logo ŁSAiT. Z drugiej strony jednak powinniśmy mieć jakieś zapewnienia targów, że jeżeli coś by się stało ze zbiornikiem - to jakoś targi powinny w jakiś sposób zadośćuczynić właścicielowi akwa. To w końcu ich targi, i to im powinno zależeć równie mocno jak i nam w ich oprawie. Załóżmy jednak, że wystawa na targach będzie zorganizowana z naszych baniaków, to przy założeniu, że nie dają dosłownie nic, a nic na organizację takiej wystawy - to chociaż przyzwoitość by nakazywała zasponsorowanie nam jakiejś imprezy intergacyjnej (to nie są jakieś duże koszty dla takich targów). Jak wiadomo takie spotkania mocno integrują społeczności :-P I zapewniam, że nie chodzi tu o to, że nie stać mnie na piwo i pizzę, raczej o to, że to nie organizuje ŁSAiT na zasadzie non profit, a jest to impreza stricte biznesowa - i za darmo dla takich nie ma nic :!:
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Lukiki

mat114, BW i inne proste rozwiazania sa caly czas powielane na kazdych targach,to jest nudne na wystawe,tu nie ma sie czym zachwycic Kowalski,no rybami,bo zobacza jakies duze ryby.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Pabian

Post autor: Pabian »

Może i ja dołożę swoje zdanie...
Nie wiem jakie dokładnie stanowisko zajęli organizatorzy Targów i szczerze mówiąc mi to koło pindola lata....może i podnieśli byśmy atrakcyjność imprezy ,może nie i nie uzyskali byśmy żadnych zwrotów poniesionych kosztów , ale chyba nie o to Panie i Panowie chodzi ....Chodzi o to żeby się pokazać , będzie dobrze ,to następnym razem sami będą zabiegać abyśmy na Targach się zaprezentowali i wtedy dopiero można coś negocjować. Jakieś koszty będą ,ale niech każdy z nas pomyśli ile wydaje kasy na to hobby . Jak by zliczyć wszystko ,to będzie raczej kropla w morzu , pieniądze to nie wszystko ,a myślę że satysfakcja była by spora.
Nie jestem zamożny ,ale ze swojej strony mogę zaoferować transport busem ,jakiś baniaczek 150 L. też się znajdzie, chyba że ktoś ma większy (doświadczenie przy przewożeniu baniaków mam ,więc raczej nie ma strachu)

Lukiki

furraan, i o czyms takim wlasnie mowie jak przyklad Twojego terra.
Tylko,to w miare prosto mozna bylo przytachac :-P

Pabian jak masz doswiadczenie,to jaki masz pomysl na przeniesienie duzego zbiornika x pelna aranzacja.
Ostatnio zmieniony 2012-04-09, 20:59 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Pabian pisze:Nie wiem jakie dokładnie stanowisko zajęli organizatorzy Targów
Nie tylko Ty...jednak są osoby, które."coś" słyszały i są to zdania na "nie"
Pabian pisze:nie uzyskali byśmy żadnych zwrotów poniesionych kosztów , ale chyba nie o to Panie i Panowie chodzi
Też o tym wspomniałem...wielu polskich akwarystów jest takiego zdania i dlatego też widujemy się kilka razy w roku w różnych zakątkach kraju ;-)
Pabian pisze:a myślę że satysfakcja była by spora.
I to jest sedno całego tematu...koszty będą i to może wcale nie aż takie wielkie, by im nie podołać, ale ta satysfakcja z pokazania naszego hobby i spotkanie innych fanatyków z kraju...bezcenne ;-)

Pabian

Lukiki pisze:
Pabian jak masz doswiadczenie,to jaki masz pomysl na przeniesienie duzego zbiornika x pelna aranzacja.
Łukasz ,zależy skąd ,bo zniesienie trzysetki ,ze żwirem i dekoracjami z czwartego pietra jest bardzo karkołomnym zadaniem i raczej mało prawdopodobnym do zrealizowania...jeżeli z parteru domku ,to nie jest jakiś problem ...wszystko zależy od warunków

Lukiki

2 piętro.
Zbiornik na dodatkowym blacie 28mm.

Zbiornik wraz z blatem owija się na okrętkę ściśle streczem,kwestia zniesienia zachowując poziom.
Filmy

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Panowie a propos zaprezentowania się, i ewent. późniejszych negocjacji z targami .............
Po zeszłorocznych targach ich organizatorzy byli bardzo zadowoleni (wiadomość mam z pierwszej ręki !) z poziomu naszej wystawy, i co nam z tego :?: :evil: Chyba wyszli z założenia, że mają przed sobą dzieci............. To jest myślę kwestia natury taktycznej. Do tej pory wystawy były organizowane co 2 lata, a w tym roku to targi same zaproponowały nam wystawę - jakieś wnioski ?
ŁSAiT ma swoje priorytety, i sądzę, że jednym z nich jest zaprezentowanie się na targach Pet Fair co 2 lata, i jak sadze robi to na tyle dobrze, jak tylko umie. Jak by nie było, ŁSAiT odwdzięcza się miastu za siedzibę w formie wystaw - myślę, że korzyść jest obopólna :-)
Jeżeli ktoś (targi) jednak, chca ponadprogramowego działania ŁSAiT, to sądzę - że i oni powinni dać coś od siebie.
A swoją drogą nie wiem, czy mam prawo tak pisać w ogóle o działalności ŁSAiT skoro nawet nie jestem jego członkiem :oops: , choć jestem w jakiś sposób z nim związany :-D
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Pabian

Lukiki pisze:2 piętro.
Zbiornik na dodatkowym blacie 28mm.

Zbiornik wraz z blatem owija się na okrętkę ściśle streczem,kwestia zniesienia zachowując poziom.
Jeżeli mas na blacie to plus..... można spróbować 4 chłopa z listwami + 2 asekuracja na przyssawkach ...nie wiem jaka będzie waga podłoza i dekoracji ,ale ciężar samego szkła Twojego zbiornika to 54 kg , przyjmijmy że podłoże i dek. drugie tyle więc nie jest to jakiś ogromny ciężar....Przy "odrobinie" uwagi chyba do wykonania....

Wyprzedzę ewentualne pytanie "co za różnica 2 czy 4 piętro?" ...no nie ma żadnej przy standardowych klatkach schodowych ,gdzie ciężko by było w 4-6 osób + bańka się wykręcić. Sądzę że chodzi o Twój zbiornik , a o ile dobrze pamiętam u Ciebie są dość szerokie klatki (oczywiście mogę się mylić ,byłem u wielu osób a niestety na starość :mrgreen: pamięć czasem zawodzi)
Ostatnio zmieniony 2012-04-09, 23:43 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.

Pabian

furraan pisze:Panowie a propos zaprezentowania się, i ewent. późniejszych negocjacji z targami .............
Po zeszłorocznych targach ich organizatorzy byli bardzo zadowoleni (wiadomość mam z pierwszej ręki !) z poziomu naszej wystawy, i co nam z tego :?: :evil: Chyba wyszli z założenia, że mają przed sobą dzieci.............
Tego akurat nie wiedziałem ,ale jeżeli jest tak faktycznie no to komentarz jest zbędny :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”