Shrimp set [ 30l ] - Polana Cristali

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chodysVR6

Shrimp set [ 30l ] - Polana Cristali

Post autor: chodysVR6 »

Wymiary:30x30x35
Flora:Gałęzatka
Fauna : 4x cristal red b 5x cristal black a
Oświetlenie:Lampa Aquael-a x11W
Podłoże : zwirek bazaltowy
Filtracja: Filtr od zestawu ustawiony na maxa
Parametry:
Gh 6
Ph okolo 6.8

Akwarium zrobione w takim stylu zeby było widać krewetki przede wszystkim.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-02-13, 06:06 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 2 razy.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Dla mnie super.
Pierwsze co ma byc widoczne,to krewetki,ale przydaloby sie by wystruj tez byl oki,a ty wlasnie,to zrobiles.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Lukiki pisze:Dla mnie super.
No nie wierzę własnym oczom...Łukasz :-P No wiem...pora późna, długo pracowałem, literki mi latają przed oczami(wszak mówiłem, że jestem poligrafem)... :-P
A tak na poważnie...żeby wyeksponować Blue Tiger-y byłoby korzystniej zostawić samą gałęzatką i ewentualnie do tego biały żwir...Tu w "mieszance" gałęzatka+bazalt jakoś nie widzę miejsca do wyeksponowania tych pięknych kreweci...Sorki, ale wg mej opinii nie wygląda to za dobrze... :-/ Wiem...czepiam się, bo sam mam nie wiele lepszy wystrój w "moich Bliźniakach"...ale tam również moim zamysłem było i jest podkreślenie widoku skorupiaków...i chyba mi się to udało. Jeśli nie, nie sądzicie tak to proszę o opinie...przecież po to wstawiłem foty... :-)

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Krewecie ładne, chociaż zwłaszcza jedna z tych sakur red, jakaś wypłowiała, no chyba że tak zdjęcie wyszło. A wystrój też mi się nie podoba, nawet pomimo zamysłu z wyeksponowaniem zwierzątek, co jest uzasadnione , że ma być je widać;-) . Zbyt płaska i monotonna ta polana :-P .
Ostatnio zmieniony 2011-12-02, 23:35 przez Zafira, łącznie zmieniany 3 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Wiem,co masz na myśli Krzysztof,wiem.
Ale tu do tematu podchodzę według tego,że jest,to zbiornik dla siebie i z pewnym założeniem,które chce autor tematu.
Można nawet powiedzieć,że mowa tu o baniaczku hodowlanym.
Zafira pisze: Zbyt płaska i monotonna ta polana
No i każdy różnie,to widzi,bo ja nie widzę tam nic zbyt płaskiego.
Nie równa gałęzatka stworzyła dość głęboką i obszerną perspektywę,a porozrzucany bazalt potęguje wrażenie.
Co do eksponowania na tym tych krewetek,to się nie znam zbytnio,ale może na jasnym byłoby lepiej.
Ostatnio zmieniony 2011-12-02, 23:57 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Oczywiście, że zbiornik jest aytora...i obojętne, czy nazywa się krzych, chodys, Zafira, czy ktoś inny...Wystrój wystrojem...ale skoro zdecydowaliśmy się pokazać światu to powinniśmy być przygotowani na krytykę...tą lepszą i tą gorszą...Przecież autor podkreślił, że aranz stworzony pod "wyeksponowanie krewetek"...I ja takież w tym temacie wyraziłem zdanie, jakie wyraziłem...Nie wspomniałem o tych "kamlotach"...jedynie o bazalcie, który moim zdaniem jest za olbrzymi w proporcji do gałęzatki i kreweci...A i jego kolor...znaczy krewetki Blue Tiger zlewają się z nim...co innego na zieleni glonka ;-) i proponowanego przeze mnie białego kwarcu :-)

Awatar użytkownika
chodysVR6

Chciałem zrobić na białym piasku jednak gałęzatka po godzinnej walce z nia nijak nie chciała leżec na piasku trzymać sie itp. Więc powrocilem do bazaltu ktory daje rade ją trzymać.

Krewetka taka blada bo foto robione telefonem.

Uwierzcie mi ze patrząc z bliska odrózni sie krewetke od kamyczka bazaltu no chyba ze patrzy babcia ktora ma okulary - 15 d
krzych0062 pisze:ale skoro zdecydowaliśmy się pokazać światu to powinniśmy być przygotowani na krytykę
:-)

MST MS 01D VIP

Awatar użytkownika
krzych0062

chodysVR6 pisze:gałęzatka po godzinnej walce z nia nijak nie chciała leżec
A pomyślałeś o czymś takim, jak łupiny kokosa? To jest rozwiązanie Twego...gałęzatki problemu z "leżeniem" :-P
chodysVR6 pisze:Uwierzcie mi ze patrząc z bliska odrózni sie krewetke od kamyczka bazaltu
Ja to wiem, że można odróżnić patrząc z bliska...choćby po tym, że "coś" się rusza a nie jest to kamyk bazaltu...hehe ;-) Generalnie to chodziło mi o efekt wizualny fotografii, patrząc na żywo jest różnica. Choć, jak wspomniałem kolorystycznie są podobne-Tigery i bazalt a chodzi by kolory odcinały się, by nie trzeba było wytężać wzroku... :-)

Awatar użytkownika
chodysVR6

krzych0062 pisze:, jak łupiny kokosa?
nie chce bo to bedzie wyglądać jak pagórki troche za duze.
krzych0062 pisze:Tigery i bazalt
troche sie zgodze

MST MS 01D VIP

Awatar użytkownika
chodysVR6

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MST MS 01D VIP