The Twins...

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Lukiki pisze:zaprezentowałeś kostki no jako coś co stoi w domu i ma się rozwijać
Owszem...są rozwojowe, ale ukierunkowane na selekcję krewetek...Przyznam, że przez ostatni rok zaniedbałem je...i są jakie są...A były na prawdę super :-/ I tu odpowiem na Twe pytanie
Lukiki pisze:Te wszystkie krewetki,to jeden chów ,czy kilka źródeł?
Niestety, ale rodzice pochodzą z jednego źródła...jednak nie w tej ilości, którą widać na fotach. 90% to ich dzieci. I dlatego chciałbym kupić lepsze klasowo krewecie nie związane z moimi...znów chcę prowadzić selekcję :-)
Lukiki pisze:Nagle piszesz o braku zbytniego angażowania
No nie Łukasz...już przy prezentacji napisałem, że
krzych0062 pisze:w tych kostkach wystrój jest sprawą dokładnie drugorzędna...chodzi mi tylko o krewecie, ich samopoczucie i selekcję.
...i cały czas to potwierdzam, choć nie zaprzeczam, że wystrój zmieni się...tylko, czy na lepsze, czy na gorsze? Okaże się... ;-) Ale jakby coś uległo zmianie, jakiejś przemianie wewnętrznej nie omieszkam to zaprezentować :-)
Lukiki pisze: ja tu klępę,by coś zaproponować,a nóż Ci się spodoba,ech w jajo mnie zrobiłeś ;-)
Oj tam...wcale nie klepiesz i nie zrobiłem Cię w żadne jajo...Może posłucham Twej rady co do korzenia? Zobaczymy... Ale chyba nie żałujesz tych paru kliknięć w klawisze, literki nie zdarły się w laptopie? :-P

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Krzysztof ja pomimo wszystko,potrafie rozmawiac i zartowac.
Albo mamy problem w rozmowie i niepotrafimy odczytywac co piszemy,albo ktos zmienia nam litery :-P
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Znaczy uważasz, że ja tego nie potrafię? Bo teraz to faktycznie nie wiem do czego nawiązujesz...Odpisałem Na Twe sugestie, powiedziałem o moich zamierzeniach...i zrobiłem to przecież z uśmiechem i żartem...Więc co jest nie tak "z naszymi literkami"? :-P

Lukiki

Oki wszystko jasne,pisalem z tel. i twoich emotikonek nie bylo widac,nie wiem czemu,ale juz sprawa jasna .
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

A to mieszkańcy z bliska... ;-)
Obrazek

Obrazek

i jeszcze jedno...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-12-06, 18:09 przez krzych0062, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Witam.[center][/center]Krzysiu, nic dodać nic ująć, przepiękne krewecie.

Awatar użytkownika
krzych0062

Dziękuję Zbyszku...jednak są trochę przeze mnie zaniedbane :-/ W pewnym momencie zaprzestałem selekcji, ale znów to zacznę, więc pewnie będą jeszcze ładniejsze... ;-)

Lukiki

Całkiem takie miłe brzydactwa :-P
Spytam,bo nie wiem,czy jeden lokal tak bez uszczerbku na ''czystość'' mogą dzielić wspólnie ''ce'' z ''eskami'' :?:
Filmy

Awatar użytkownika
krzych0062

Lukiki pisze:czy jeden lokal tak bez uszczerbku na ''czystość'' mogą dzielić wspólnie ''ce'' z ''eskami'' :?:
Oczywiście, że ma...jednak trzeba pamiętać, że z miotu samicy np."eSki" nie będzie 100% maluchów w tej gradacji...Zatem by mieć w zbiorniku same wyższe klasy należy prowadzić selekcję i to rzecz zrozumiała ;-) Często "przydałby" się samiec gorszej klasy, bo może okazać się, że ma "silne geny" i będzie dawał ładne potomstwo ;-) Aby to realizować dobrze jest znać rodziców, dziadków naszych krewetek, aby prześledzić jakiej jakości są maluchy w następnych pokoleniach...Ale tak robią na dużych hodowlach...wybierają, zapisują i tym samym udaje się podnosić jakość całej populacji...A komu z nas się to chce? pozostaje nam jedynie "mechaniczna selekcja" z tego, co już pływa w naszych baniaczkach :-D

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

krzych0062 pisze:A komu z nas się to chce?
Chęci jak chęci, one to nawet są tylko gorzej z środkami na kolejne akwa. Oraz z czasem potrzebnym żeby to wszystko na odpowiednim poziomie prowadzić....
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
krzych0062

To też ;-) ...bo "dzieje" się to nie w jednym, dwóch, czy też trzech baniaczkach...Ale dysponując czasem, odpowiednim pomieszczeniem i "kasą" jest to wykonalne. Tylko spełnić te wszystkie warunki dla nas, zwykłych hobbystów to już jest to wielkie wyzwanie :-P

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Krewecie super, a powiedz krzychu, mozna trzymac Cr ki z CB razem w jednym zbiorniku, one sie ponoz krzyzuja i dominujace sa z kolorem czarnym wiec potomstwo bedzie w wiekszosci czarne, dopiero potem w drugim i dalszyhc pokoleniach bedzie pare czerownych?? Jak to jest?
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

Dzięki Lukasz za opinię...co do pytań...jak widzisz zdecydowana większość amatorów krewetek trzyma je razem...osobiście nie kontroluję ilości przychówku w kategoriach-czy jest red, czy black...Są i już ;-)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Aha, troche sie zagłębiłem w to. Mając jakies krewetki Cr ki wyzszych gradacji niz b/c powiedzmy jakieś S,SS, SSS lipa by było je wymieszać, a widzę tezmasz takie tam, sam nie wiem bo dostałem jedna w prezencie od Adama wlasnie BLACK, nie wiem czy moge je trzymac razem
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

A widziałeś fotki zbiorników Adama? ;-) Pływają razem a dodatkowo hybrydy...Nikt Cię nie zmusza do trzymania razem, skoro marzą Ci się te wysokie gradacje :-)
Ostatnio zmieniony 2011-12-26, 20:55 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”