60l Moja fantazja NOWE ZDJ!!KOLEJNE

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

Ta blyxa urosła taka w moim akwarium. Zobaczymy jak sobie będzie radziła w tym :)

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Matrixowo pisze:Ta blyxa urosła taka w moim akwarium. Zobaczymy jak sobie będzie radziła w tym :)
Hehe,no właśnie coś mi tutaj nie pasowało? :roll: :lol:.
Też jestem ciekawa,jak sobie poradzi,chociaż nie lubię używać tego określenia,bo lepiej gdyby śmigała, a nie musiała sobie jakoś "radzić" ;-).
Zachęcam autora zdjęć do zwiększenia oświetlenia,można to zrobić w sposób bardzo prosty.Sama 2 dni temu dokładałam sobie świetlówkę do pokrywy, korzystając z patentu krzycha0062 :-).

Matrixowo

tak zgadza się, ale musi pamiętać o tym, że jak za dużo da światła bez dodawania CO2 to będzie miał więcej problemów.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Matrixowo pisze:tak zgadza się, ale musi pamiętać o tym, że jak za dużo da światła bez dodawania CO2 to będzie miał więcej problemów.
Zgadza się,ale minimalne zwiększenie światła może tylko pomóc,a nie zaszkodzić.A roślinki będą szczęśliwe.Za mało światła to raczej też problemy,także ja bym postawiła na to,żeby poszedł do przodu i jednak zwiększył to światło.Przecież jest net,jak coś to zawsze może pytać.Nie ma się czego bać.Takie jest moje zdanie ;-).

Matrixowo

to prawda. Już z nim na ten temat rozmawiałem i ma zamiar dołożyć światła. Ile mu się uda tyle dołoży najlepiej jak by miał coś około 0,4W/l netto przy LT spokojnie styknie.

carl

Post autor: carl »

Cos bede myslal z oswietleniem zeby bylo lepiej
nurzanca przesune gdzie jak znajde miejsce;p

carl

60l Moja fantazja NOWE ZDJ!!KOLEJNE

Oto zdjecia przerobilem lewą strone wedlug uwag i korzen przesunolem z wlasnego pomysl:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
komenty teraz;p;p

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

co do obsady to bym ich się pozbył mieczyków a dodał jeszcze trochę innesek...
microsurium jest posadzone w podłożu ? ;> to roślina która cudnie prezentuje się na korzeniu. Jak dla mnie blyxa tu nie pasuje gdyż jest za duża do tego akwa-zmniejsza optycznie akwa. Termometr daj gdzieś na boczną ścianę, bo razi w oczy. Tył w nurzańcu będzie dobrze wyglądał. Nadal sporo pracy przed Tobą :)

carl

ale juz lepiej niz na poczatku microsorium na korzeniu tylko zaslonilem blyxai nie widac;pale na zywo nie zmniejsza mi akwa tak akorat wyglda zobacze jeszcze;p

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

A ja powiem tak .
Jest coraz lepiej :lol:

Matrixowo

jak ktoś jest chętny na microsorum to mam jeszcze 2 koszyki go :) Carl'owi dałem dwie małe sadzonki, które mi się oderwały jak sadziłem do dużego akwa

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

Matrixowo pisze:jak ktoś jest chętny na microsorum to mam jeszcze 2 koszyki go :) Carl'owi dałem dwie małe sadzonki, które mi się oderwały jak sadziłem do dużego akwa
Szkoda że nie jesteś z Łodzi bo bym się skusił .

Matrixowo

carl

Nom bo w moim temacie taka gielda sie zrobila;p

embarrassed

Post autor: embarrassed »

Powiem tak ... Akwarium ma swój urok :) Jednak ten korzeń psuje cały efekt. Zamieniłbym go na coś "dzikszego" U Podnóża obwiązałbym go Phoenix Moss a górne gałązki w christmas moss ;) Do tego jakieś wyższe roślinki na tył akwarium. Może heternathera lub limnophila aqatica ? Po wprowadzeniu korekt zbiornik będzie świetny ! Powodzenia ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”