55 l [Profil] Ogólniak.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

jak masz problem ze ślimakami to kup anentome helena.

lukasses

Post autor: lukasses »

Dzieki za info zaopatrze sie conajmiej w 2 sztuki, natomiast restart i tak planuje na sobote ma ktos jakies propozycje ? odnosnie aranżacji ?

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

Podpowiem Ci tylko że 40 sztuk Helenek w 200l wody nie robi zbytniego spustoszenia pośród ślimaków aczkolwiek niewątpliwie w jakiś sposób ich populację ogranicza.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

U niego 2 helenki nic nie zrobią, ale jak planuje restart to dobrze, może nic się nie przeniesie :)
lukasses pisze:Dzieki za info zaopatrze sie conajmiej w 2 sztuki, natomiast restart i tak planuje na sobote ma ktos jakies propozycje ? odnosnie aranżacji ?
Propozycji może być tyle co osób na forum ;] ukonkretnij się.
To, że masz crypto i pelie to nic, generalnie to tej dużej crypto bym nie dawał bo strasznie Ci pomniejszy wizualnie akwa. Pelie najlepiej jct przywiąż do kokosa lub jakiegoś korzenia najlepiej płaskiego.

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

Ja u siebie w 72 litrach mam 7 szt . i widzę tylko muszelki po ślimakach .Od paru miesięcy nie widziałem żadnego żywego ślimaczka .
lukasses pisze:a coś kiedyś czytałem, że co 2 lata powinno sie go zmieniac bo nie trzyma jakis mikroelementów etc ?

nigdy o tym nie słyszałem żeby zwykły piasek tracił swoje "właściwości" .
Wymienia się tylko podłoże jak się wypali z mikro elementów
Ostatnio zmieniony 2010-04-30, 13:21 przez maniek, łącznie zmieniany 1 raz.

lukasses

Dobrze piasek zostaje, postaram sie poszukac plaskie kamienie i do nich poprzywiazuje pelie bo korzen mam jeden i do tego marny, zostaje sprawa kryjowki dla zbrojnika chce zeby czul sie w miare komfortowo, akwa bedzie mocno oswietlone jak doloze 2 swietlowke.
ta duza Cryprocoryne i z ogolniaka i z malego chyba zostana wyrzucone tylko co ja z nimi zrobie szkoda roslin bo sie pieknie rozrosly a nie mam komu oddac/wymienic. Jakies pomysly co zrobic w tym malym aqua plywa tam krewetka amano, bystrzyk i kardynalek (tych 2 ostatnich nie mam komu oddac a stare juz sa ale pieknie sie trzymaja)

Kupilem wczoraj Bojka plywa w ogolnym ale sie zastanawiam czy w tym malym nie zrobic haremu bojkow. Roslin mam dosyc na kryjowki tylko czy to nie za maly litraz ? Znowu na tarlo bedzie trzeba mu reszte panienek wylawiac sam nie wiem co by tu zrobic mam 2 zbiorniki i zastanawiam sie jak by tu je rozporzadzic.

Teraz juz sie chyba troche bardziej rozpisalem :shock: :-P

Awatar użytkownika
wwwampir

Heleny żyją tylko na sztucznych pokarmach ? Pytam z ciekawości.

lukasses

wwwampir pisze:Heleny żyją tylko na sztucznych pokarmach ? Pytam z ciekawości.
Heleny jedza slimaki, resztki pokarmu i ryb wiec jak tylko na sztucznych ? prosta odp.

Awatar użytkownika
wwwampir

Błąd, nie zacytowałem - MAńka pytałem :)

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

wwwampir pisze:Błąd, nie zacytowałem - MAńka pytałem :)
Nie jedzą bardzo chętnie pokarm mrożony i tabletki dla ryb dennych .A i do czasu do czasu dostaje od kolegi dosyć spore ślimaczki i sobie zapolują czasami
Obrazek

lukasses

Restart :
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-05-04, 10:42 przez lukasses, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”