60 l [Moje Akwarium] - Paweł

Tamcia

Post autor: Tamcia »

MrHotSousage pisze:niestety nasz pupil poległ w trakcie choroby ;((
Ech,szkoda....Dla pocieszenia jedynie napiszę,że mój piskorek jakiś czas temu doczekał się towarzystwa(teraz jest ich wszystkich 6) :mrgreen:
MrHotSousage pisze:a bojownik przechodzi sam siebie nawet nie wiedziałem, że one są takie ciekawskie :]
Oj,to prawda-są bardzo ciekawskie
PS.Sorki za OT

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Ech,szkoda....Dla pocieszenia jedynie napiszę,że mój piskorek jakiś czas temu doczekał się towarzystwa(teraz jest ich wszystkich 6) :mrgreen:
no to fajnie :D ja jak się sytuacja wyklaruje pozbędę się kirysków, a w zamian planuje ze 3 piskory :)) mam nadzieje, że Ci się rozmnożą :P mój kolega kupił sobie 1 ze sklepu, a teraz ma niewiadomo skąd 5-albo ściemnia, albo ma farta :PP

Tamcia

Post autor: Tamcia »

MrHotSousage pisze: ja jak się sytuacja wyklaruje pozbędę się kirysków, a w zamian planuje ze 3 piskory :))
Ja bym jednak pozostała na Twoim miejscu przy kiryskach i im dokupiła ze 3sztuki.Piskorki tez stadne więc fajnie by było im w piątkę-3to chyba troszkę mało....
MrHotSousage pisze: mój kolega kupił sobie 1 ze sklepu, a teraz ma niewiadomo skąd 5-albo ściemnia, albo ma farta :PP
Nie jestem pewna,ale to raczej mało realne....

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Tamcia pisze: Nie jestem pewna,ale to raczej mało realne....
też mi się tak wydaje, ale może ma swój świat :P
a co do tego co będzie w przyszłoście u mnie pływac, to jeszcze troche czasu musi upłynąc, aby nawiązac tę rozmowe :]

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

hym ...
przydałoby się coś napisać ciekawego bo sporo się zmieniło w moim akwa :)
zacznijmy od obsady:
pozbyłem się prawie wszystkich rybek, została tylko parka glonków, która wydała na świat potomstwo i mam teraz 5-6 małych już podrośniętych glonków, ale o dziwo wszystkie są czarne ;(
krewetki rozmnażają mi się na potęgę 8-) jest ich wszędzie pełno :))
mowa o Caridina cf. babaulti i Neocaridina heteropoda var. red.
do przekopywania dna mam świderki :)
dziś zakupiłem 10 sztuk Red Zebra & Leopard Danio. są to bardzo dynamiczne i wdzięczne rybki ;-)
teraz trochę o wyglądzie:
"centrum" się na razie nie zmieniło, nadal są tam kolorowe kamienie i pod nimi ceramiczny korzeń co się wam nie podobało, ale mi od dziwo pasuje :shock:
prawa strona została zalesiona przez "ciemne" rośliny i dodałem sporo czarnego bazaltu.
po lewo mam trochę zielonego.
odnośnie chorób:
nic nie wróciło, woda jest krystalicznie czysta z czego się bardzo cieszę :)
co planuje:
wymiana kamieni na łupki
zmiana tła na czarne
tylną szybę osadzić w jakieś długie roślinki (tutaj proszę o pomoc)

zdjęcia będą pod wieczór :)
Ostatnio zmieniony 2009-02-01, 12:40 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

zdjęcia z wczoraj 29.03.09 po małym przemeblowaniu woda jeszcze trochę mętna, ale można zobaczyć co i jak ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

samica glonka i redka :)
Obrazek
samiec
Obrazek
krewetki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oczywiście planuje jeszcze wiele zmian... ale teraz akwarystyka schodzi na dalszy plan gdyż jestem w klasie maturalnej i staram się nie myśleć o moim akwa co jest rzeczywiście trudne :PP
jakieś sugestie ?
Ostatnio zmieniony 2009-03-30, 17:48 przez Incognito, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

dziękuje za poprawienie zdjęc :)

roślinki rosną jak szalone ostatnimi czasy już teraz przydałaby się przycinka rogatka, nurzańca i tej drobnolistnej roślinki w lewym rogu (zna ktoś konkretną nazwę?).
Ponad to krewetki karmione 2x dziennie rozmnażają się świetnie :)
mam nadzieje, że niedługo będę miał kolejny miot zbrojników i może uda mi się rozmnożyć ruchliwe danio :)
w niedziele wymienię kamorki na żółte łupki i dorzucę jakiś korzeń (o ile do tego czasu kupię)
8-)
Ostatnio zmieniony 2009-03-31, 16:51 przez Incognito, łącznie zmieniany 4 razy.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

A tak z ciekawości - mierzysz jakieś parametry ?

Pytam ponieważ zastanawiam się na ile są zbliżone do moich ( może krewecie będą miały u nas podobnie ).
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

nie nie mierze ;) ale za to wygląd akwarium i obsada zmieniła się bardzo :P redki i babaulti nie są zbyt wymagające ;) generalnie to wymagające nie są w ogóle :P
a co ogólnie do akwarium to może wieczorem popstrykam foty i wstawię wraz z opisem lub stworze nowy temat ;))

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Wstaw czekam z ciekawoscią jak się zmieni twój baniak-hodowla :) Ja dzisiaj dopisze temat o moim krewetkarium :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”