[162L][Roślinne II ] - Zbigniew Pracki

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Na ostrzach nie oszczędzałeś :)
No formuj,formuj,bo są do tego warunki.
Zbyszku poproszę na PW,o foto tej ''blyksowatej'' roślinki,co to o niej dziś wspomniałeś.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Aktualizacja[center][/center]Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Kilka najnowszych fotek[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Rośliny w formie ''książkowej'' brawo Zbyszek.
Będziesz planował jakąś kompozycję,czy rośniemy w dzicz?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Piękne rośliny Zbyszku.Widzę,że udało Ci się już pozyskać pinnatifidę, o której rozmawialiśmy. Moja niestety w warunkach submersyjnych nie pociągnęła zbyt długo, przy zakupie wyglądała jak kwiatek doniczkowy, no ale też swoją drogą nie miała gdzie rosnąć i wyparła ją trochę blyxa i inne rośliny ;-).
Ostatnio zmieniony 2011-06-05, 21:44 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Lukiki pisze:Będziesz planował jakąś kompozycję,czy rośniemy w dzicz?
Lukiki, jak na razie to cały czas coś przesadzam, dosadzam i juz najwyższy czas dać temu spokój. Jak będę na etapie jakiegoś zadowolenia to zacznie się formowanie niektórych łodygowców i może coś z tego wyjdzie.
Zafira pisze:Piękne rośliny Zbyszku.Widzę,że udało Ci się już pozyskać pinnatifidę, o której rozmawialiśmy. Moja niestety w warunkach submersyjnych nie pociągnęła zbyt długo, przy zakupie wyglądała jak kwiatek doniczkowy,
Dzięki Gosiu. Pinnatifida to emers i trochę jej trzeba czasu do zaaklimatyzowania się do nowych warunków.Mam ją drugi tydzień, przyrost widzę, ale czy końcowy efekt będzie taki jak oczekuję to trudno na razie odpowiedzieć. Teraz to i okres trochę trudny ze względu na upały / w baniaku mam 29-30*C /

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[center][/center]Dzisiaj doszedł nowy korzonek i myślę że lewa strona jest już całkiem przyzwoita.[center][/center]Obrazek[center][/center]Na dzień dzisiejszy wygląda to tak[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-06-18, 21:42 przez Zbyszek17, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Kolejna zmiana lewej strony zbiornika. Wyleciała Rotala macrandra green i jej miejsce zajęła Barclaya longifolia. Brakowało mi czegoś o większych liściach i myślę że lewa strona jest już w miarę zaadoptowana. Z prawej strony kombinuję też jakiś korzonek, no ale zobaczymy.[center][/center]Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

niczego sobie, ładna kompozycja
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Obrazek Obrazek[center][/center]Kilka innych fotek z życia zbiornika[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek

lopuch

Post autor: lopuch »

Przepiękne akwarium co to za nowe roślinki przedstawione na 2 fotografii?

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Od lewej Cryptocoryne nana, po prawo Cryptocoryne petchii

lopuch

Post autor: lopuch »

one tak wyglądają czy to są formy nadwodne?

Awatar użytkownika
Zbyszek17

lopuch pisze:one tak wyglądają czy to są formy nadwodne?
oczywiście jest to forma emers i na pewno będą się trochę różniły wyglądem od formy pierwotnej.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[center][/center]Przy okazji przedstawiam mojego "pracownika" który za mnie wykonuje czyszczenie węży[center][/center]Obrazek[center][/center]Witam.[center][/center]Zbiornik przeszedł dość mocne "cięcie" Wyleciała z prawej strony cała Blyxa japonica i Staurogyne sp. z powodu zbyt dużej dominacji na 1 planie.[center][/center]Zbiornik prawdopodobnie zostanie już z taką obsadą roślinną, teraz zacznie się doprowadzenie tego wszystkiego do ładu i ostatecznego wyglądu.[center][/center]Aktualnie na obecną chwilę stan roślinny jest taki:[center][/center]Bolbitis heudelotii, Anubias nana, Anubias nana petite, Blyxa japonica, Crinum calamistratum, Cryptocoryne lutea, C. nevilli, C. nana, C. petchii, C.parva, Didiplis diandra, Eustralis stellata, Hygrophila pinatifida, Lagenandra meeboldii, Microsorum narrow, M. minor-Thin leaf, Pogostemon erectus, Potamogeton gayi, P. malaianus, Rotala sp. Vietnam, Rotala macrandra[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[center][/center]Witam.[center][/center]Jak zwykle cotygodniowa aktualizacja. W zbiorniku jak zwykle trochę zmian, ale u mnie to już normalność :wink: [center][/center]Obrazek Obrazek[center][/center]Baniak szykuje się do snu. Etap stopniowego wygaszania / jedna świetlówka /[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-09-02, 20:47 przez Zbyszek17, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”