Zbiornik ma 240l (120/40/50) Szafka i pokrywa(Wyklejona cala od srodka tasma aluminiowa cos jak sreberko ale mocniejsze) samorobna.
oświetlenie: 2x39W daylight(prawie 120cm swietlowki wiec boki doswietlone), 1x18W Osram Blue (nie wiem czy dobra do aqua z roslinami, wiem ze dobra do korali jest)
Filtracja:Aqua SZUT turbo 500l/h 2 kubełki + samorobna deszczownia., Aqua SZUT 600l/h z gąbką
Nawożenie: Mam ziemie ogrodnicza pod piaskiem, w razie W jest tez złota symfonia.
Jesli o czyms zapomnialem prosze pytać.
Zwierzątka:
Bojownik - 1 samiec
Black molly - 8
Neon Innesa - 15
Żałobniczka - 5
Toporczyk (pstrążeń) - 3 planuje dokupic z 7 wiecej po prostu nie bylo w sklepie
Skalar - 2
Para zbrojnikow
Bocja wspaniała - 2
No i byl jeszcze giętkoząb ze starego akwa, w 55l byl spokojny w 240l zaczal atakowac wszystkie ryby. Oddalem do zoologa w zamian dostałem sporą Kosiarkę ( wiem ze to ryba stadna ale to sie pozniej pomysli bede musial pokombinowac z obsada)
A wiec odnoscie obsady, żałobniczki mi jakos nie podchodza i chyba je oddam i dokupie tych toporczykow, chyba ze moge trzymac jedno i drugie. Bo zastanawiam sie czy nie bedzie malego przerybienia. U żałobniczek 5 to minimum, u toporczyków nie wiem nie ma info w necie ale podobno ryba stadna.
Proszęo jakies rady odnośnie obsady.
Roślinność:Cryptocoryne balansae i wendtii, moczarka Anubias nana, pelia, rotala, i jeszcze jakies nazw nie znam.
28.05.2010

prawa

lewa

srodek

Czekam ąż rośliny zarosną.
Ad1 Akwa wystartowalo na wodzie ze starych akwa plus stare filtry do tego obsada byla wpuszczana stopniowo.