próbuje

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
jutro wstawię postaram się zrobić ładne foty dzięki lukiki za podpowiedz co do zdjęć już kumam
A co takiego ciekawego jest w takim poziomie NO3 zakładając,iż mówimy o NO3 a nie o NO2.No ale chyba mówimy o NO3 bo:MichałG pisze:Z tego co Pan napisał w akwarium No3 trzyma się na poziomie 0,5.. bardzo ciekawe.
MichałG pisze:Jak się nie ma pojęcia o parametrach wody to lepiej nie pisać nic
Teraz to już nic nie rozumiem zupełnie o co Ci w tym poście chodzi?Sam pytasz, sam się cytujesz i odpowiadaszdiscus6 pisze:MichałG napisał/a:
Z tego co Pan napisał w akwarium No3 trzyma się na poziomie 0,5.. bardzo ciekawe.
A co takiego ciekawego jest w takim poziomie NO3 zakładając,iż mówimy o NO3 a nie o NO2.No ale chyba mówimy o NO3 bo:
MichałG napisał/a:
Jak się nie ma pojęcia o parametrach wody to lepiej nie pisać nic
.
Chyba za bardzo sam nie wiesz co piszesz i w myśl Twych słów...MichałG pisze:Woda podmieniana jest na poziomie 500% dziennie?
Może koledze chodziło o to, że akurat taką wartość... ,no i że ciężko byłoby to utrzymać w takim litrażu i z taką ilością"kupkających" palet praktycznie niemierzalne NO3. Swoją drogą nie wiem skąd Zgierz czerpie wode, ale chyba głębinówka. Ja też mam wodę z głębinowej i to dośc dobra woda, dość miękka,3,2 mval. kh - 8 , gh - 9, związki azotu i fosforu tez niemierzalne.discus6 pisze: A co takiego ciekawego jest w takim poziomie NO3 zakładając,iż mówimy o NO3 a nie o NO2.No ale chyba mówimy o NO3 bo: .
Dobrze więc.. Zgierska z myjni może tak mieć. Nie wnikam i również Życzę Wesołych Świąt :) Wpadłem na chwilkę tylko w przerwie między posiłkami ;)krzych0062 pisze:a nie zwróciłeś uwagi, że "twardości niemierzalne", więc nie jest to "łódzka kranówka" ani nawet zgierska...(tu strzelam). Bo nie zauważyłeś istotnej informacji...że Stanisław w swym awatarze napisał, że jest ze Zgierza...
![]()
PS. zdrowych i wesołych Świąt Ci życzę
Może jestem amatorem.. hmmm.. ale nigdy w akwarium z roślinami i podłożem nie udało mi się przy dyskowcach utrzymać no3 na poziomie 0,5. Dlatego też napisałem, że jak się nie ma pewności co do parametrów to lepiej nie pisać nic. Coś nie jasno napisałem?discus6 pisze: A co takiego ciekawego jest w takim poziomie NO3 zakładając,iż mówimy o NO3 a nie o NO2.No ale chyba mówimy o NO3.
Przyznam, że to Ci się udało :)Lukiki pisze:Przeciez wyraznie napisane,ze woda z myjni,wiec wszystko mozliwe
zgadzam się z taką opinią ,mam w planach 400l ale na razie nie mogę przekonać prezesa ale może mi się uda cały czas naciskam temat baniaka na większy ale bez odpowiedzi zobaczę komu się znudzi mi czy prezesowi ,mam nadzieję ze na wiosnę stanie i będzie wszystko jak sobie planuję na razie rybcie zdrowe szaleją co niektórym już sex się marzy ale jeszcze muszę poczekać jak dobiorą się pary ,to resztę palet sprzedamrszewcz pisze:Podmiany wody są bardzo duże, więc NO3 musi być niski.
Jeżeli tylko będzie taka możliwość zmień akwarium na większe i urządź tak żeby Palety miały możliwość schowania się w razie potrzeby - te ryby zachowują się w dużej i zagospodarowanej przestrzeni zupełnie inaczej.
Pozdrawiam.
Dla 8 Sztuk odpowiedni litraż, jeśli nie przesadzisz z wysokimi roślinami.Stanisław pisze:mam w planach 400l
Zostaw te, które masz. W 400 litrach bedą się dobrze czuły i nic nie będzies musiał sprzedawać. Ja z praktyki wiem, że im mniej paletek tym większa agresja między osobnikami.Stanisław pisze:resztę palet sprzedam