Chyba za malo zelaza widze.
Planujesz dolozenie watow?
Dobrze widzisz <od dwóch tygodni nie dawałem micro bo brakło a jakoś nie podrodze było mi do zakupuLukiki pisze:Chyba za malo zelaza widze.
Obecnie nie mam w planach zwiększenia oświetlenia jedynie chyba wymiana rurek.Lukiki pisze:Planujesz dolozenie watow?
przyda się przydaLukiki pisze:Dobra masa na start nowego aranzu
Pewnie po tym że ludwigia i aromatica zmieniły swoje ubarwienie od czasu poprzedniej fotki.No i praktycznie zielona rotala indica.Pabian pisze:A po czym wnosisz?
Co źle powiedziałem? Samo zielone :P A tak poważnie to pewnie przez to jak usłyszałem ten nowy hymn czy coś tam tej jak im tam :) ReprezentacjiBolek1984 pisze:Pewnie po tym że ludwigia i aromatica zmieniły swoje ubarwienie od czasu poprzedniej fotki.No i praktycznie zielona rotala indica.Pabian pisze:A po czym wnosisz?
ok,dzięki (dopiero się powolutku uczę), a jeszcze tak przy okazji...jeżeli blyxa była u mnie różowa ,a teraz robi się zielona ,to jest niedobór czy nadmiar.Bolek1984 pisze:Pewnie po tym że ludwigia i aromatica zmieniły swoje ubarwienie od czasu poprzedniej fotki.No i praktycznie zielona rotala indica.Pabian pisze:A po czym wnosisz?
Światła nie jest dużo ,raptem 0,45W/L .Makro leję na razie tak 3/4 dawki ....ale co ciekawsze jak lałem jeszcze mniej to blyxa była różowa.Fakt makro znika momentalnie ,bo mchy je "nosem wciągają",ale tak jak pisałem wcześniej ,dopiero się uczę tego całego bałaganu i wolę być ostrożny .Prospero pisze:@Pabian... nawet nie pomyślałem ale dzięki za podpowiedź
Co do Bylyxy to może dużo światła mało makro?
Więc jeśli z różowej zrobiła Ci się zielona to dobry znak.Pabian pisze:jeżeli blyxa była u mnie różowa ,a teraz robi się zielona
Nie no ,teraz nie będę jej przesadzał ,jak bym wyrwał 7 krzaków razem z korzeniami to by mi się taki sajgon zrobił że hej. Ona nie marniała ,w tym sensie że karłowaciała albo gniła ,po prostu się zaróżowiła . A tak jak już Romek napisał dobry znak ,że zielenieje. Zobaczymy co będzie dalej ,od przyszłego tygodnia znowu podniosę troszeczkę dawki i będę obserwował.Prospero pisze:Może faktycznie posadź ją w cieniu skoro takie masz problemy. Jak coś służę sadzonką na problemy