Polećcie ryby które nie wyskoczą z akwarium.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andrzej_vader

Polećcie ryby które nie wyskoczą z akwarium.

Post autor: andrzej_vader »

Akwarium 340L, roślinne, temp. 25-26 C, akwa otwarte bez szyb nakrywowych ( nie chcę go zakrywać). Obsada (gatunkowa) - Mieczyki, gupiki, tetra czarna, otosy, kirysy i jeden gibiceps emeryt. Polećcie mi ryby które nie będą wyskakiwały z akwarium ( a przynajmniej nie gremialnie :D ). Warunek - żadnych pielęgnic i żadnych więcej samoródek. Najbardziej podobaja mi się kąsaczowate, ale wiem, że tu jest z nimi własnie ten problem. Ale niech sie fachowcy wypowiedzą, bo nie chce się uczyć na śmierci ryb.

discus6

Post autor: discus6 »

Każda ryba przestraszona , silnie zestresowana lub w miłosnym uniesieniu może wyskoczyć z akwarium ;-) .
discus6

Awatar użytkownika
andrzej_vader

No tak, z tego sobie zdaje sprawę. Ale niektóre gatunki po prostu bardziej lubią podniebne zabawy a inne mniej. I o te drugie mi sie rozchodzi :D

king
Kontakt:

Post autor: king »

Tetra cesarska
Tetra keri
Tetra fargo
Amanda
Fantomy
Samotniki neonowe
agresor

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Mam stado bystrzyka ozdobnego i jakich warunkow bym mu nie zrobil,to nigdy nie przejawiak lotow,wrecz przeciwnie.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
andrzej_vader

O własnie o takie odpowiedzi i podpowiedzi mi chodziło. Zaraz posprawdzam jak te ryby wyglądają (wszystkich z widzenia nie znam :D )
Dzieki bardzo. Jakby ktos cos jeszcze chciał podpowiedzieć z własnych doświadczeń to bardzo proszę.

Awatar użytkownika
MichałG

Post autor: MichałG »

Ja z doświadczenia polecam Bystrzyki Amandy. Nawet spłoszone nie wyskoczą z wody. Bynajmniej u mnie nigdy nic takiego się nie zdarzyło.

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Dzięki wielkie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ryby”