AQUAEL MINIKANI 80 to dobry zakup?
AQUAEL MINIKANI 80 to dobry zakup?
Kupiłem dziś: http://allegro.pl/show_item.php?item=4697039262 Co o nim myślicie? W internecie ciężko o jego recenzję.
;)
Witam filtr mam podobny lecz chyba starszy model różni się kształtem kubełka pompka chyba taka sama aquael MK800 {800l/h} pracuje u mnie jako filtr biologiczny nie czyszczony od 8 miesięcy mediia w nim to biobale lawa ceramika gąbka po takim czasie pompka chodzi dość głośno jak na jego wydajność jego mankament to odpowietrzanie dostałem go w gratisie gdybym się decydował na zakup to wybrał bym prawdopodobnie coś innego z pompą wmontowaną w środek filtra a a nie na wężu jak u tego modelu
Ostatnio zmieniony 2014-11-02, 09:49 przez sopel, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz
baniak 240l.
dwa filtry zewnętrzne o przepływie łącznym 1300l na godzinę obsada; paletki 2xkosiarka 4 ramirezy co2,podłoże ziemia ogrodowa,roślinność dość gęsta,światło 2x54w philips965 6800k+grolux silvana 1xphilips 865 39w
Grzegorz
baniak 240l.
dwa filtry zewnętrzne o przepływie łącznym 1300l na godzinę obsada; paletki 2xkosiarka 4 ramirezy co2,podłoże ziemia ogrodowa,roślinność dość gęsta,światło 2x54w philips965 6800k+grolux silvana 1xphilips 865 39w
minikani 80
u mnie chodzi bezawaryjnie taki sam od nowości ponad 2 lata
w sumie nie ma z nim problemów - nie cieknie, dość cichy, względnie łatwo można go odłączyć i czyścić, sam się zalewa itd.
pracuje u mnie w małym zbiorniku 54 L jako filtr biologiczny i mechaniczny
nie mam dużego porównania, bo mam jeszcze jedynie duży Eheim w większym zbiorniku
moim zdaniem dobra relacja ceny do jakości, choć z tego co słyszałem to zależy od danego egzemplarza... ponoć jest większa szansa trafić na trefny niż w przypadku bardziej renomowanych marek...
reasumując - wybierając raz jeszcze wybrałbym tak samo... te 2 lata bez żadnych problemów mówią same za siebie
w sumie nie ma z nim problemów - nie cieknie, dość cichy, względnie łatwo można go odłączyć i czyścić, sam się zalewa itd.
pracuje u mnie w małym zbiorniku 54 L jako filtr biologiczny i mechaniczny
nie mam dużego porównania, bo mam jeszcze jedynie duży Eheim w większym zbiorniku
moim zdaniem dobra relacja ceny do jakości, choć z tego co słyszałem to zależy od danego egzemplarza... ponoć jest większa szansa trafić na trefny niż w przypadku bardziej renomowanych marek...
reasumując - wybierając raz jeszcze wybrałbym tak samo... te 2 lata bez żadnych problemów mówią same za siebie