Witam
Mam zamiar złożyć baniak 200l i zastanawiem sie nad filtracja tam. Myślałem żeby zastosować 2x PENN PLAX 300 albo 2x Aquael FZN-2. jeden na jednej stronie zbiornika drugi na drugiej. Co o tym myslicie.
Jest jednak jeszcze jedno rozwiązanie słyszałem mianowicie o fitlrze hamburskim ktora sprawdza sie ponoc rewelacyjnie. mam rozrysowany cały plan jak to zastosować ale nie wiem jak to jest z tym filtrem hamburskim. Nigdy nie wiedzialem na forum żeby ktoś stosował taki filtr.
Możecie coś poradzić ?
Jaki filtr do 200l
Pomysł z dwiema kaskadami po dwóch stronach jest ok ładna cyrkulacja wody z jednego filtra do drugiego. Penn Plaxa nie znam ale mam kaskadę aquaela (13 lat) i jestem z niej bardzo zadowolony.
Co do filtr. hamburskiego owszem nie zauważyłem żeby ktoś na forum miał ale opinie o nim są dobre, duża powierzchnia filtrująca. Więcej nic nie powiem bo nie mam doświadczenia z nią.
Co do filtr. hamburskiego owszem nie zauważyłem żeby ktoś na forum miał ale opinie o nim są dobre, duża powierzchnia filtrująca. Więcej nic nie powiem bo nie mam doświadczenia z nią.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
-
ja mam u siebie w 300 litrowym taką filtracje jak mówi cmepro
1 kaskadę i do tego pompkę cyrkulacyjną 900l/godz bo muł się zbiera mocno gdy używasz kaskady lub kubełka a tak pompa wszystko wciąga a w drugim 300l akwarium mam filtr higroponiczny z tyłu wypełniony żwirem torfem i gliną bolbidisem, pistiami, microsorium i marsylią czterolistną i działa super
1 kaskadę i do tego pompkę cyrkulacyjną 900l/godz bo muł się zbiera mocno gdy używasz kaskady lub kubełka a tak pompa wszystko wciąga a w drugim 300l akwarium mam filtr higroponiczny z tyłu wypełniony żwirem torfem i gliną bolbidisem, pistiami, microsorium i marsylią czterolistną i działa super
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"