Led expert 42w do320l
Led expert 42w do320l
Zakładam nowy zbiornik ,znalazłem Diversa Led Expert 150cm 42w...Czy sadzciecie że star czy ta jedna na cały baniak?Powiekszam moje Malawi.
Malawi
hehe spoko na taki baniaczek jesli myslisz o power ledach 1W to min 128 ogolnie przyjerty przelicznik to litraz akwarium /2,5 i wychodzi CI optymalna liczba led by oswietlic baniak :) a po wiecej szczegolow zapraszam na fb jesli masz https://www.facebook.com/jakub.kobiela.9 zapraszam :) jak bede mogl to pomoge ;) i udizele wszelkich info :) po prostu tu już nie za często bywam na fb łatwiej mniej znaleźć
Witam,zdecydowałem się i kupiłem najnowszą rurkę od diversy Led expert 42w o długości 150 cm,muszę przyznać że
do zbiornika Malawi 170cm który jest w planach wystarczy,oświetliłem nią swoją starą 200-kę i chociaź wystawała o 50 cm ,mogę stwierdzić że statrczy ,nawet jest jaśniej niż normalnie..Diody smd 2835 w ilości 174 sztuki robią swoje;)?barwa ok6500k
do zbiornika Malawi 170cm który jest w planach wystarczy,oświetliłem nią swoją starą 200-kę i chociaź wystawała o 50 cm ,mogę stwierdzić że statrczy ,nawet jest jaśniej niż normalnie..Diody smd 2835 w ilości 174 sztuki robią swoje;)?barwa ok6500k
Malawi
- arturromarr
Na razie rurka działa od tygodnia i nic się nie dzieje...zasilacze jest poza akwarium i nie grzeje tuby
,sama rura nie nagrzewa się zbyt mocno,można dotknąć ręką i nie parzy,zobaczymy jaka będzie żywotność
,sama rura nie nagrzewa się zbyt mocno,można dotknąć ręką i nie parzy,zobaczymy jaka będzie żywotność
Ostatnio zmieniony 2017-08-12, 20:59 przez syjon, łącznie zmieniany 3 razy.
Malawi
Led expert 42w do320l
Jest styczeń 2019 rurka świeci nadal...wymieniony zasilacz zewnętrzny ...padł po roku .
Malawi
Led expert 42w do320l
nie powstał osad ? zasilacz to raczej norma że po kilku latach padnie
Led expert 42w do320l
Ledy są w szklanej tubie ze szkła przeźroczystego,osad czyści się normalnie jak na zwykłej świetlówce...
Malawi