Było i się skończyło...
Nowy do EHEIM 2075 z oryginalnymi wkładami. Przed podłączeniem do akwarium wszystko dokładnie przepłukałem wodą po czym rozpoczął prace i tak już tyra tydzień. Z takich rzeczy na wczoraj to przestawiłem EHEIM'a 2026 w miejsce zwolnione po JBL'u w skutek czego woda zrobiła się mętna ale po godzinie już był kryształ i tylko to.
Ostatnio zmieniony 2012-09-13, 09:56 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogólnie te 2 sztuki filtrów, które miałes przedtem były oki i nie było potrzeby zmiany, nie sądzę, żeby ta filtracja była tu przyczyną. Chyba że niewałściwa cyrkulacja?? Są zbiorniki, (zerknij na zbiornik Łukasza-Lukiki, ma 300 literków prowadzony na JBL-e900, Romek z tego co pamiętam też i wielu innych użytkowników forum) z jednym filtrem zewnętrznym ( kubłem) jako jedynym. Pewnie jak już kupiłes większy, nie zaszkodzi, ale nie jest to paneceum, tak myslę.
Łukasz
Łukaszu nowy podłączyłem aby dojrzał i dopiero takiego podłącze do nowego baniaka wiem też, że może być jeden ale miałem dwa taki foch a docelowo zostanie jeden i dlatego zostawiłem sobie mocniejszy a słabszy poszedł do "żyda". Ogólnie to wydaje mi się, że to przez tą mętną wodę może filtr jakiegoś syfa wypuścił co zrobiło myk w skrzelach ryb!? Nie wiem - gdybam.