problem z dyfuzorem
-
problem z dyfuzorem
Witam
Nabyłem Dyfuzor CO2 z licznikiem bąbelków 2w1 ze spiekiem ceramicznym 20mm i niestety co2 nie przelatuje.. Myślałem że wina ciśnienia ale nie- brzęczek na maxa podłączyłem i w dalszym ciągu nic nie przepuszcza. W końcu sam próbowałem go "przedmuchać" i dalej zero bąbelków ;/ Jakieś porady- coś źle robię?
Nabyłem Dyfuzor CO2 z licznikiem bąbelków 2w1 ze spiekiem ceramicznym 20mm i niestety co2 nie przelatuje.. Myślałem że wina ciśnienia ale nie- brzęczek na maxa podłączyłem i w dalszym ciągu nic nie przepuszcza. W końcu sam próbowałem go "przedmuchać" i dalej zero bąbelków ;/ Jakieś porady- coś źle robię?
-
no strzykawka daje radę :D mam bimbrownię szczelną na bank(kwasek-soda).. przez lipę leci jak szalone ale za duże bąble stawia..przez ten dyfuzorek niestety nie daje rady.. Czy to oznacza że do bimbrowni taki dyfuzorek się nie nadaje?
Ostatnio zmieniony 2013-02-18, 21:35 przez valdeusz_1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Do spieku potrzebne wyzsze cisnienie.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
-
-
Albo namókł ...gdzieś czytałem ,że przed puszczeniem gazu ,trzeba go namoczyć ,ale nie wiem czy w celu aby w ogóle działał ,czy aby go nie zepsućvaldeusz_1982 pisze:Niby temat zamknąłem ale właśnie wróciłem ze sklepu i o dziwo- dyfuzorek pięknie dozuje mi co2 :) Jednak można otrzymać odpowiednie cisnienie bez butli :) Zobacze tylko jak długo wytrzyma moja intalacja bimbrowa pod względem szczelności.
A to nie chodziło o kostki drewniane?Pabian pisze:Albo namókł ...gdzieś czytałem ,że przed puszczeniem gazu ,trzeba go namoczyć ,ale nie wiem czy w celu aby w ogóle działał ,czy aby go nie zepsućvaldeusz_1982 pisze:Niby temat zamknąłem ale właśnie wróciłem ze sklepu i o dziwo- dyfuzorek pięknie dozuje mi co2 :) Jednak można otrzymać odpowiednie cisnienie bez butli :) Zobacze tylko jak długo wytrzyma moja intalacja bimbrowa pod względem szczelności.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.