Awarie na forum

tematy odnośnie funkcjonowania forum
ODPOWIEDZ
tutusik

Post autor: tutusik »

ja tez nie usuwam :-)
gg 2755526

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

fakt, faktem coś nie jest tak ale z tym da się żyć :)

tutusik

da się żyć ale da się chyba naprawić też :P
gg 2755526

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Niech sobie administrator czy osoba odpowiedzialna za to wpisze na listę postanowień Noworocznych i naprawi. Bo po to chyba jest opcja automatycznego logowania żeby nie trzeba było tego robić ręcznie.

tutusik

zglaszam kolejny błąd.

ostatnio ciagle 2 razy musze sie logowac ...
gg 2755526

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

U mnie żadne z tych problemów nie istnieje... jakieś 4 miesiące temu przy wpisywaniu loginu i hasła zaznaczyłem opcję zapamiętywania i mam spokój. Otwieram przeglądarkę wybieram z zakładek str. forum i odpala się mój profil jako zalogowany, nie mam też problemów z wylogowywaniem mnie z forum po jakimś czasie bezczynności. U mnie komp chodzi niemal cały dzień, chyba że gdzieś na dłużej wychodzę, tak to wyłączam tylko monitor i teoretycznie cięgle jestem na forum, wracając do domu włączam monitor i jestem na forum online bez logowania się itp.
Używam Mozilli Firefox 2.0.0.20

p.s. a taki sam sposób logowałem się X czasu temu na każde forum na jakim jestem/bywam/goszczę i z żadnym nie mam problemów odnośnie logowania, zalogowałem się raz i koniec. Kończąc oglądanie forum nie wylogowuje się a jedynie zamykam stronę.
Ostatnio zmieniony 2008-12-21, 13:45 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Zgadza się i nie ważne z którego komputera, w domu czy w pracy jest to samo, też muszę się dwa razy logować. Są to dwa różne komputery z różnymi systemami, ale na każdym mam FF.

EDIT:
Generalnie sprawa dotyczy chyba tylko FF. Poszukałem trochę i znalazłem stonę do diagnostyki FF. Zobaczymy czy pomoże.
Ostatnio zmieniony 2008-12-21, 14:03 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Moim skromnym zdaniem nie jest to problem z forum, a z przeglądarkami z których korzystacie.
U mnie taki błąd pojawia się najcześciej gdy loguje sie na forum z innego komputera. Wtedy na domowym komputerze musze sie od nowa logować.
Pozdrawiam
Piotr

tutusik

wlasnie nie loguje sie na zadnym innym komputerze.

tzn jak loguje sie na stacjonarnym to nie ma problemu , lecz jak loguje sie na moim laptopie to jest ten problem ;o nie wiem czemu :/

na innych forach nie ma takiego problemu :>
gg 2755526

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

Jezlei bedziesz logowal sie na innym komputerze to automatycznie wylogowuje cie na swoim. Jak mam czasami czas w sql to sobie pojde na kompa i sobie sprawdze na naszym forum czy cos mi nie przyszlo np jakies PW i na posty po odpowiadam. Zalogujesz sie na komputerze innym a twoj automatycznie cie wyloguje. Jezeli tak nie zrobiles to szukaj problemu tak jak zaba napisal w przegladarce w ktorej uzywasz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Problem rzeczywiście istnieje jeśli odwiedzamy forum z więcej niż jednego komputera. Na innych forach problemu nie ma więc na pewno da się to jakoś naprawić. Przez święta postaram się pogrzebać conieco w bebechach, może się poprawi.

tutusik

Kubiszon pisze:Problem rzeczywiście istnieje jeśli odwiedzamy forum z więcej niż jednego komputera. Na innych forach problemu nie ma więc na pewno da się to jakoś naprawić. Przez święta postaram się pogrzebać conieco w bebechach, może się poprawi.
wielkie dzieki :) na taka odpowiedz czekalem :)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Niedawno wróciłem od domu (nie było mnie 4 dni, święta), będąc u rodziny logowałem się na 2 fora z 3-4x z 3 różnych komputerów, wróciłem do domu odpaliłem fora z zakładek w przeglądarce i... obeszło sie bez logowania u mnie w domu.
Fakt będąc u rodziny musiałem sie za każdym razem logować, ale kończą czytanie forów zamykałem str. bez wylogowywania się.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

To nic nie zmienia jak sie nie wylogowales automatycznie przegladarka wylogowuje cie ze stron na ktorych byles.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Moi drodzy, aby ta rozmowa miała jakiś sens proponuje podać kto i na jakiej przeglądarce ma problem. Może być to spowodowane przeglądarką a nie forum :)
Pozdrawiam
Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”