Załączniki

tematy odnośnie funkcjonowania forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furst

Wstawianie załączników

Post autor: Furst »

Brakuje opcji wstawiania obrazków ?! Wprawdzie można kodem po przez img ale to trochę nie wygodne.
Damian

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Gdzie wstawiania ?
Dokładnie powiedz co i jak wtedy zobaczę co da się zrobić ?

Awatar użytkownika
Furst

Post autor: Furst »

Kiedy tworze nowy temat lub odpisuje na post nie mam takiej opcji jak było na boo gdzie było dołączanie załącznika bezpośredni z formularza odpowiedzi. Chyba że ten formularz mi się nie pokazuje? lub coś źle robię?
Damian

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Powiem tak,napisz do Spaydera albo Marcinusa i powiedz o co ci chodzi,jak będą wiedzieli jak to zrobić to niech zrobią.
Jak odpiszą że nie wiedzą to napisz w tym wątku że nie wiedzieli ,wtedy pomyślimy wszyscy razem.

Awatar użytkownika
cina

Załączniki

Post autor: cina »

Witam,

Często zaczyna się pojawiać problem wstawiania zdjęć jako załączniki, czy to w galeriach, czy to w innych postach. Megalomaniacc też w szablonie wstawiania zdjęć umieścił info żeby wstawiać z serwerów zewnętrznych.
Po co więc jest to wstawianie załączników skoro i tak zgodnie z regulaminem działów nie można ich wstawiać ?
Czy dużym problemem jest dostosowanie serwera do potrzeb wstawiania załączników w odpowiednim formacie i wielkości ? Jakiś czas temu któryś z modów napisał że właśnie problem tkwi w serwerze i dla tego nie można wstawiać załączników żeby od razu dobrze wyglądały.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

cina pisze:Po co więc jest to wstawianie załączników skoro i tak zgodnie z regulaminem działów nie można ich wstawiać ?
Wstawianie zdjęć jest opcjonalne i może da się to wyłączyć, tego nie wiem.
Wstawianie zdjęć z serwerów zewnętrznych ma przynajmniej dwie zalety... zdjęcie na forum wyglądał estetyczniej zanim się na nie kliknie i otworzy się w nowym oknie, wklejanie zdjęć z innych serwerów nie obciąża forum. Jak każdy widzi skrzynka PW ma ograniczoną pojemność i pewnie podobnie jest z 'pocztą' forum też ma jakieś ograniczenia pojemności.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Chodzi mi oto czy da się tak zrobić wstawianie załączników z opcji forum, aby zdjęcia wyglądały jak te wstawione z serwerów zewnętrznych.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Nie sądzę, na niejednym forum widziałem fotki wrzucone na fotki i wszystkie wyglądały tak jak u nas można było zauważyć na kilku przykładach, zależne było to od wielkości zdjęcia... jeśli faktyczna wielkość zdjęcia miała np. 800x600 i było wrzucone na serwer forum było wyświetlana np. w 400x200 i było zamazane i niewidoczne.
Jeśli byłaby możliwość poprawienia tego sądzę że za jakiś forum ktoś by to zrobił, ale nie spotkałem się z czymś takim.
Poza tym uważam że nie ma co kombinować, serwerów na dzień dzisiejszy mamy 3 ładnie opisane więc jest wybór nikt nikomu niczego nie narzuca, poza tym można wybrać nawet jakiś inny byle wszystko było zgodnie z zasadami panującymi w działach.
Ostatnio zmieniony 2009-01-30, 22:56 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”