Edycja posta a powiadomienie o nowych postach

tematy odnośnie funkcjonowania forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Edycja posta a powiadomienie o nowych postach

Post autor: cina »

Czy można zrobić tak, żeby edycja posta była traktowana jako nowy post ? Chodzi mi oto że jak wchodzę na forum to klikam sobie "pokaż nowe posty" i mam wszystko od ostatniej wizyty na forum. Problem w tym ze nie pokazuje postów istniejących które były edytowane przez autora z różnych względów. Nie było by wtedy pisana posta pod postem przez tą sama osobe.
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 10:32 przez cina, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

zawsze mozna skopiować starego posta, ununąć go i wklejić wraz z nowymym tekstem jako nowy post
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

cina, wydaje mi się, że jest to mało możliwe ze względów technicznych. Z drugiej strony posty edytowane są myślę na tyle rzadko, że nie potrzeba wymyślania takiej funkcji. Jeśli dany temat Cię naprawdę interesuje wejdziesz do niego bezpośrednio z forum a nie z opcji pokaż ostatnie posty.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
cina

Alchemik co do spraw technicznych to nie wiem, ale kilka rzeczy "teoretycznie" niemożliwych udało się już na tym forum zrobić ;-) np. zapamiętanie logowania. Kwestia tylko tego czy komuś się chce to zrobić i czy to jest potrzebne. Jeśli wieloosobowy admin uzna że nie potrzebne to zostaje metoda megalomaniacc'a :-)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

O ile kwestia logowania to była po prostu zmiana jednego z ustawień na forum o tyle traktowania edycji jako nowych postów nie da się ustawić w taki sposób. Ale poszperamy, poszukamy, może coś się uda zrobić. A jeśli nie to myślę, że jeśli ktoś chce żeby jego edytowany post został zauważony to powinien to zrobić tak jak proponuje megalomaniacc. Bo patrząc na to z drugiej strony, to nie ma sensu traktować posta jako nowy jeśli tylko ktoś zauważył małą literówkę i ją poprawił.

Awatar użytkownika
cina

Kubiszon pisze:O ile kwestia logowania to była po prostu zmiana jednego z ustawień na forum ...
Taaa, ale ile było wcześniej gadania że to nie wina forum tylko użytkowników :-P .
Dobra, koniec, temat do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony 2009-01-22, 20:27 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

cina pisze:Taaa, ale ile było wcześniej gadania że to nie wina forum tylko użytkowników :-P .
Heheheh ja tego nie mówiłem, mnie wkurzało to od samego początku! Ważne, że już działa i to dzięki waszemu "marudzeniu"!

Awatar użytkownika
Administrator
Administrator

Post autor: Administrator »

Edycja posta a powiadomienie o nych postach ?????
Proszę poprawić :)))
To że sporo Osób robi byki jak dzieci z przedszkola to już się przyzwyczaiłem :))
Ale nie róbcie ich chociaż w tytułach tematów, bo aż w oczy kole :)
Ostatnio zmieniony 2009-01-30, 10:48 przez Administrator, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
SaNugs
Kontakt:

Edycja posta a powiadomienie o noych postach

Post autor: SaNugs »

kiedy¶ mi przychodzi³y
teraz nie przychodz±
mimo ze mam w³±czone powiadomienia o odpowiedziach w w±tkach, w których siê wypowiadam.
³ot de fak?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”