Neonki

ODPOWIEDZ
roxy

Neonki

Post autor: roxy »

witam mam prozbe zwiazana z neonami, moj kolega kupil sobie akwarium i chce 2 parki neonow odemnie... niestety dla mnie jak i samiec tak i samica wiele sie nie roznia... na zdjeciach sa 3 rozne "pary" neonkow... czy mozecie okreslic czy na ktoryms neonki dobrane sa wlasciwie? aaa i jeszcze jedno pytanie odnosnie neona , dzisiaj rano zaowazylam ze jeden z moich mniejszych neonkow jest strasznie gruby wiecie czym to moze byc spowodowane?

Obrazek]2.[/URL]Obrazek]3.[/URL]

przepraszam z gory za jakosc wykonania tych zdjeci...Obrazek]1.[/URL]
Ostatnio zmieniony 2009-09-11, 09:06 przez roxy, łącznie zmieniany 2 razy.

krystak

Post autor: krystak »

Uważam że parka jest na zdjęciu nr.1.Ale neony to ryby stadne i conajmniej 6-8 sztuk :shock: musi być.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

własnie minimum 6-8 poza tym że bedą sie zle czuły to bedą zagubione i bedą plątały sie po akwa i nie bedzie ich widać.
Pozatym raczej nie ma sensu rozróżniać smcaod samicy bo one i tak sie nie kocą w normalnym akwarium.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Powiem Ci tak, jeśli Twoj kolega nie umie rozróżnić samca od samicy i chce 2 pary to pznacze, że o neonach nic nie wiem a tym bardziej ich nie rozmnoży. Neony cieżko rozmnożyć jeśli nie ma się doświdczenia odpowiednich warunków a przede wszystkim wiedzy. Jeśli Twoj kolega chce mieć jednak neony to niech nie liczy na ich rozmnożenie i kupi sobie większe stadko żeby ładnie sie prezentowało
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Post autor: Pawel ANW »

megalomaniacc pisze:Powiem Ci tak, jeśli Twoj kolega nie umie rozróżnić samca od samicy i chce 2 pary to pznacze, że o neonach nic nie wiem a tym bardziej ich nie rozmnoży. Neony cieżko rozmnożyć jeśli nie ma się doświdczenia odpowiednich warunków a przede wszystkim wiedzy. Jeśli Twoj kolega chce mieć jednak neony to niech nie liczy na ich rozmnożenie i kupi sobie większe stadko żeby ładnie sie prezentowało
dosc konkretna opina z którą się zgodzę, a neony najpiękniej wyglądają w dużych ławicach 50 i wiecej sztuk.
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”