Podłoże Czarne
Podłoże Czarne
Witam czy widzieliście może drobny żwir koloru czarnego na Starcie?????
Jak tak to piszcie w jakim miejscu.
Jak tak to piszcie w jakim miejscu.
W większości zoologicznych sklepów jest Czarny Bazalt o którym pewnie jest mowa. Na Starcie jest na pewno i jakiś czas temu kosztował 2 zł paczka 2kg. Są różne granulacje, spotkałem się nawet z 3 nie tylko dwoma. Ja uważam, że najlepiej zawsze wybierać jak najdrobniejszą czyli w tym przypadku 2-4mm.
-
,,Czarny''bazalt jest raczej ciemno szary i ma ostrawe krawędzie , widziałem kiedyś na targach akwarystycznych naprawdę czarne podłoże wyglądało jak popularny kwarc ale było smoliście czarne o odpowiedniej granulacji i było jak kwarc bez ostrych krawędzi !
Czy ktoś wie gdzie to można kupić i co to czarny kwarc czy coś innego?
Czy ktoś wie gdzie to można kupić i co to czarny kwarc czy coś innego?
-
WP na nim ladnie wygladaja... JA kupilem jakis zwirek drobny w tym shopie kolo Startu.
Na allegro widzialem czarny piasek kwarcowy. pewnie barwiony albo cos...
Na allegro widzialem czarny piasek kwarcowy. pewnie barwiony albo cos...
Ostatnio zmieniony 2010-03-07, 22:24 przez zami84, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
-
Podoba mi się wystrój zbiornika z czarnym podłożem !Planuję akwarium zacienione roślinami
Ostatnio zmieniony 2010-03-07, 22:50 przez radoslaw6363, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam u siebie ten żwir http://www.zooplus.pl/shop/rybki/dekora ... ium/151745 . Nie jest czarny jak smoła, ale na pewno ładniejszy od bazaltu i nie taki ostry. Kiryski jeszcze się na nim nie pokaleczyły.
Ostatnio zmieniony 2010-03-22, 11:00 przez eltoro3, łącznie zmieniany 2 razy.