Witam chciałbym dowiedzieć się jakie krewetki najlepiej czyszczą mech jawajski mam dość sporawą kępke i troche w niej nalotu i glonów niemoge niczym tego usunąć .
Mech działa jak filtr zatrzymuje się na nim wszystko co mikroskopijne i drobne.
Co polecacie.
Chętnie za pare złotych odkupie od kogoś krewetki.
Krewetki Czyszczące Mech Jawajski
Wszystkie krewecie będą jako tako czyścić mech. U mnie całymi dniami w nim grzebią:)
Jeśli masz glony nitkowate to ponoć najlepsze są krewetki amano. Tylko aby zabrały się za glony musiałbyś je przegłodzić (zauważyłam, że wolą żarcie dla rybek od glonów, ale to też nie jest regułą).
Jakbyś chciał to mam zwykłe babaulti na zbyciu.
Jeśli masz glony nitkowate to ponoć najlepsze są krewetki amano. Tylko aby zabrały się za glony musiałbyś je przegłodzić (zauważyłam, że wolą żarcie dla rybek od glonów, ale to też nie jest regułą).
Jakbyś chciał to mam zwykłe babaulti na zbyciu.
Ostatnio zmieniony 2010-12-15, 22:18 przez sintawati, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuje założyć temat w tym dziale http://www.akwarysci.com/forum/viewforum.php?f=15 

Czy filtr wciągnie, czy nie, decyduje akwarysta. Należy dobierać filtr do krewetek, jeśli nie zechcesz, nie wciągnie żadnej. Też jestem z Teofilowa, jesteś zainteresowany, daj znać - pw, gg - pomogę w rozwiązaniu problemu. Z zaopatrzeniem w krewetki włącznie.djdizel pisze:... chętnie kupie takie krewetki które filtr nie wciągnie ...