Jakie to rybki?
Jakie to rybki?
Proszę o pomoc w identyfikacji, jakie to rybki? 

Wielkie dzięki, tych zwinników i bystrzyków mam po 6 sztuk, tak więc chyba dobrze się czują w grupie, a cierniooczka kupiłem testowo jednego, i wcale go nie widać w akwarium, cały czas wpełza pod żwir
To normalne że się tak chowa? Cały czas mam fazę że zdechnie przygnieciony żwirem
Szkoda by było...

Re: Jakie to rybki?
btw
imho - żwir do wymiany. na 99% to skały wapienne (będa ci podnosić ph, twardość i wejda glony... o samopoczuciu ryb nie wspomnę)
imho - żwir do wymiany. na 99% to skały wapienne (będa ci podnosić ph, twardość i wejda glony... o samopoczuciu ryb nie wspomnę)
No właśnie też mam podejrzenia co do tego żwiru, woda jest lekko mętna mimo że od założenia akwarium minęło już kilka dni a filtr non stop chodzi :( Bez sensu że w zoologiku sprzedają coś takiego, laik łyka i wsypuje do akwarium, a potem wychodzi lipa :(jabol pisze:btw
kilka dni a Ty już masz tyle rybek w baniaczku...?zwodzony4 pisze:woda jest lekko mętna mimo że od założenia akwarium minęło już kilka dni :(jabol pisze:btw
Normalne, jednakże Twój żwir jest dość ostry i prędzej obawiałbym się o zranienie i w konsekwencji śmierć niżeli przygniecenie bo mimo wszystko to na tyle silna ryba, żeby się ze żwiru wydostać.zwodzony4 pisze: To normalne że się tak chowa? Cały czas mam fazę że zdechnie przygnieciony żwiremSzkoda by było...
Ponadto podtrzymuje zdanie jabol, osobiście jestem zwolennikiem czarnego bazaltu o jak najmniejszej granulacji.
-
Dzięki, pomyślę coś z tym żwirem w takim razieIncognito pisze:Normalne, jednakże Twój żwir jest dość ostry i prędzej obawiałbym się o zranienie i w konsekwencji śmierć niżeli przygniecenie bo mimo wszystko to na tyle silna ryba, żeby się ze żwiru wydostać.zwodzony4 pisze: To normalne że się tak chowa? Cały czas mam fazę że zdechnie przygnieciony żwiremSzkoda by było...
Ponadto podtrzymuje zdanie jabol, osobiście jestem zwolennikiem czarnego bazaltu o jak najmniejszej granulacji.

Z moich obserwacji wynika, że Cierniooczki też wolą być w grupie ;)Incognito pisze:1. Zwinnik czerwonousty/ Blehera - Hemigrammus rhodostomus
2. Bystrzyk barwny, bystrzyk różowy, minor (Hyphessobrycon eques)
3. Cierniooczek Kuhla, piskorek Kuhla (Pangio kuhlii syn. Acanthophthalmus kuhli)
Dwa pierwsze gatunki to ryby stadne.
Akwarium ma 54 litry3runer pisze:a ja zadam inne pytanie jakie to akwarium??
-> Kilka szybkich fotek <- Cierniooczka nie widziałem już od paru dni, boję się że wczołgał się gdzieś pod żwir i go przygniotło, ech

Ostatnio zmieniony 2012-02-12, 20:22 przez zwodzony4, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, kupiłem od razu więcej rybek, trochę mnie poniosło i wyszedłem ze sklepu lżejszy o 170 złjacek7110 pisze:kilka dni a Ty już masz tyle rybek w baniaczku...?zwodzony4 pisze:woda jest lekko mętna mimo że od założenia akwarium minęło już kilka dni :(jabol pisze:btw