Giełda na Równej

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

lukaszLDZ pisze:Na równej nie ma az takich okazji super
Ale jakich okazji tam oczekujesz? Przecież tam jest "byznes" a pozbywanie się zbędnego lub niechcianego sprzętu to właśnie "alledrogo". Na giełdzie w obrocie są ceny powiedzmy hurtowe, choć nieraz bywają takie, jak w sklepach ;-) (z takimi też się spotkałem)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

krzych0062 pisze: Ale jakich okazji tam oczekujesz? Przecież tam jest "byznes" a pozbywanie się zbędnego lub niechcianego sprzętu to właśnie "alledrogo". Na giełdzie w obrocie są ceny powiedzmy hurtowe, choć nieraz bywają takie, jak w sklepach ;-) (z takimi też się spotkałem)
Nie oczekuje żadnych własnie ;-) ale wiem ze jak ktos slyszy giełda mysli będzie tanio,sam do niedawna tak myslalem ;-) i wiem juz, ze oprócz ryb ( tu tez kwestia dyskusyjna) i jakichs pierdołek typu korzeń itp, nigdy nic nie kupie na giełdzie bo po prostu mi sie to nie kalkuluje w żaden sposób. Podłoże kupilem na alledrogo taniej niz na rownej wliczajac nawet koszty wysylki, tak samo weze eheima i jbl a wiele innych rzeczy kupiłem w rybarium. Masz racje to biznes, ale ja w nim nie bede brał udziału ;-)
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

lukaszLDZ pisze:wiem ze jak ktos slyszy giełda mysli będzie tanio,sam do niedawna tak myslalem
No to teraz rozwialiśmy...nieco może brutalnie ;-) wyobrażenia wielu "akwarystów", że tam towar jest za przysłowiową złotówkę, czy jak kto woli "zeta". :-P

Nairams

Post autor: Nairams »

lukaszLDZ pisze:wysylki, tak samo weze eheima i jbl a wiele innych rzeczy kupiłem w rybarium. Masz racje to biznes, ale ja w nim nie bede brał udziału ;-)
Będziesz brał, myśląc w ten sposób dbasz o swój własny biznes i jest to logiczne. Sam tak własnie myślę. Analizując np kupno filtra dochodzę do wniosku, że są dwie opcje. Albo kupię nowy w rybarium.pl bo są dobre ceny, albo kupię używkę na allegro, ale muszę kupić ją tanio, nawet bardzo, w innym przypadku się nie opłaca. Kupię nowy w rybarium i jeśli się z nim coś stanie mam pod "nosem" sklep i niose na gwarancji. A jeśli kupię na allegro to używkę i tak jak napisałem tanio, i mam w nosie jeśli coś się zepsuję, ale nie kupię na allegro nowego. Samemu trzeba szukać nazwijmy to okazji, ale brać pod uwagę wszystkie aspekty, nie popadając przy tym w skrajności.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ja się pytam o ceny, bo powiedzmy, że to co by pasowało na alledrogo dostanę za 160 zł z przesyłką, porównam, popatrzę i się coś wybierze, okazji szukam mimo wszystko, ale chce mieć wachlarz opcji, wiadomo wtedy co wybrać
Co by tu napisać... :-P

lukaszLDZ

Nairams pisze:
lukaszLDZ pisze:wysylki, tak samo weze eheima i jbl a wiele innych rzeczy kupiłem w rybarium. Masz racje to biznes, ale ja w nim nie bede brał udziału ;-)
Będziesz brał, myśląc w ten sposób dbasz o swój własny biznes i jest to logiczne.
Dokładnie, ale miałem na myśli "byznes" giełdowy, w którym nie będe uczestniczył bo nie opłaci mi sie tam po prostu jeździć, może czasami na start bo mam blisko. Tak jak mówisz, albo okazje na allegro albo rybarium, w którym moge tez odebrac osobiście. Wliczając nawet koszty wysyłki z allegro wychodzi dość często lepiej niz na giełdzie, gdzie ponadto trzeba pojechać zapłacić za wejściówkę i poświęcić czas.
Bruner dzisiaj czwartek, niech ktos Ci się dowie o ceny ;-) nie myślałes o uzywanym Eheimie, przykładowo pobór mocy Eheim 2213 ( pojemnosc na wkłady 3 litry) - 8watt to jest z tego co kojarze połowę tego co pobiera chinczyk. Kolega furaan sprzedawał za 150zł na forum eheimy ecco , zapytaj nie wiem tylko jak z opiniami o tej serii ecco

Ponadto, przykład pierwszy z brzegu
http://allegro.pl/eheim-2213-filtr-zewn ... 89219.html
albo ten
http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-ehei ... 46192.html
popytaj goscia za ile by puscil i tyle, do akwa 100-150 literkow styknie
Ostatnio zmieniony 2012-03-08, 08:32 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 5 razy.
Łukasz

laso

Post autor: laso »

Mam Ecco jest zarombisty ale trzeba uważać na rączkę do zalewania. Lubi pękać trzpień. Koszt to 15zł w Rybarium ale jest to upierdliwe bo filtr cieknie z pękniętym trzpieniem. Rączka jest jakdyby zatrzaskiem. Jest na to prosty sposób. Należy dociskać filtr podczas zamykania

lukaszLDZ

jedzie ktos jutro mam prosbe ;-)
Łukasz

Nairams

Gdyby dziś ktoś był na Równej proszę o sprawdzenie czy można kupić Barwniaki Szmaragdowe oraz Pielęgniczki Boliwijskie.
Obrazek

lukaszLDZ

Lipa nie działało forum, bym Ci sprawdził, ale nie wypowiem sie bo nie zwracałem uwagi, byłem wczoraj ale troche późnawo bo przed 15 sta dopiero, częśc sie juz zawijała
Łukasz

Nairams

No cóż, może następnym razem, chyba że ktoś inny ma takie informację, lub wie gdzie takie gatunki można nabyć.
Obrazek

chwialek

Post autor: chwialek »

W sprawie barwniaków udaj się na ul Piaski4 Zooland widziałem że jakieś barwniaki mają w zbiorniku, który to gatunek niestety nie wiem. Porozmawiaj z właścicielami sklepu będą w stanie załatwić większość gatunków dostępnych na rynku.

lopuch

Post autor: lopuch »

witam w ten czwartek giełdy raczej nie będzie bo jest święto czy będzie przeniesiona na inny dzień tygodnia czy poprostu przepadnie ? Bo zastanawiałem się nad wybraniem się tam.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

lopuch

Post autor: lopuch »

dzięki bardzo teraz będę wiedział gdzie sprawdzić :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”