Członkowstwo w ŁSAiT
O ile mi wiadomo stowarzyszenie nie może mieć jako takiego dochodu ( jedynie fundacja).
Moim zdaniem kryteria przyjmowania jako zapłacenie wpisowego to takie trochę odstraszające ludzi. Analogicznie ludzi jest mniej i rzadsze są spotkania.
Moim zdaniem przystąpienie do każdego stowarzyszenia powinno być bezpłatne. Naturalnie składka członkowska jest konieczna.
Moim zdaniem kryteria przyjmowania jako zapłacenie wpisowego to takie trochę odstraszające ludzi. Analogicznie ludzi jest mniej i rzadsze są spotkania.
Moim zdaniem przystąpienie do każdego stowarzyszenia powinno być bezpłatne. Naturalnie składka członkowska jest konieczna.
-
- Kontakt:
Co do gratisów, to nie wiem co masz na myśli.
Wejściówka na giełdę jest tylko dla Osób które aktywnie działają w klubie.
Co do kasy za wpisowe to jest ona pobierana zgodnie z obowiązującym prawem, prowadzimy pełną księgowość.
Co do wysokości wpisowego to pewnie będzie to omawiane na zebraniu sprawozdawczym.
Spotkania są raz w tygodniu i jest to chyba optymalne.
Wejściówka na giełdę jest tylko dla Osób które aktywnie działają w klubie.
Co do kasy za wpisowe to jest ona pobierana zgodnie z obowiązującym prawem, prowadzimy pełną księgowość.
Co do wysokości wpisowego to pewnie będzie to omawiane na zebraniu sprawozdawczym.
Spotkania są raz w tygodniu i jest to chyba optymalne.
Ostatnio zmieniony 2009-01-23, 19:54 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
To miałem na myśli,przecież nie to,że każdy zapłaci wpisowe i ma wejściówki za free :)zabapinkfloyd pisze:Wejściówka na giełdę jest tylko dla Osób które aktywnie działają w klubie
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Moim zdaniem dyskusja na temat wysokości wpisowego jest zbędna. 50 zł to nie jest jakiś wielki majątek więc nie powinno być problemu z taką kwotą. Czy opłata powinna być mniejsza? Może i powinna, ale stowarzyszenie chce w ten sposób chronić się przed ludźmi którzy przyjdą do klubu tylko aby się zapisać i nic dalej nie robić. Kiedy człowiek już zapłaci te 50 zł ma jakaś motywację, aby jednak czasem sie pojawić na spotkaniach i coś zrobić dla dobra ogółu.
Dodatkowo nikomu nie bronimy przyjść zobaczyć jak klub wygląda, co się tam dzieje, jakie są realia. Wtedy sam oceni czy warto zapłacić te 50zł czy nie.
Dodatkowo nikomu nie bronimy przyjść zobaczyć jak klub wygląda, co się tam dzieje, jakie są realia. Wtedy sam oceni czy warto zapłacić te 50zł czy nie.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
Jeszcze nie znalazł się taki co by wszystkim dogodził, a jeśli chodzi o kase to zawsze będzie za dużo, ile by to nie było. Więc skończcie temat kasa jak alchemik proponuje.
taki mały OT
, szczególnie takiego który nie mieszka na stałe w Łodzi. Byłem swego czasu w takiej sytuacji więc wiem ile warte jest 50zł
END OT
taki mały OT
... zapytaj studenta na co woli przeznaczyć 50zł50 zł to nie jest jakiś wielki majątek więc nie powinno być problemu z taką kwotą.

END OT
Moja była Tanganika -
Widzisz, statut stowarzyszenia ani prawo obowiązujące w Polsce nie pozwala takich pieniędzy źle wykorzystywać. Jedynie na co mogą być przeznaczone to na działalność statutową. Co to oznacza? Pokarmy dla ryb, sprzęt do akwarii, ryby, skorupiaki itd itd. Masz akwarium i zapewne wiesz na co wydajesz pieniądze. Stowarzyszenie ma aktualnie na stanie 11 akwarii (ok 2000 litrów wody słodkiej i 1500 litrów wody morskiej). Karmienie ryb z tych baniaczków to nie lada gratka. Sam byłem zdziwiony ile pokarmu jest potrzebne aby wykarmić taka ekipę. Jeśli ktokolwiek uważa, że takie pieniądze mogą pójść do kieszeni któregoś z działaczy to się mocno myli.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
Z tego co wiem to były takie próby, ale pieniądze te są przekazywane na organizacje bardziej związane z pomaganiem potrzebującym itp. Będziemy starać się zdobyć trochę tej kasy na 100lecie ale też nie wiemy czy się uda - jest to ciężka sprawa.IzzY pisze:Nie myśleliście nigdy o skorzystaniu z Funduszu dla Organizacji Pozarządowych, która jesteście?
Co do wpisowego, to fakt, wydaje się to być dużą kasą. Ale cóż... jeśli chce się być aktywnym członkiem to warto to zainwestować, na pewno zwróci się w tym czego się człowiek dowie, co zwiedzi przy okazji wyjazdów, dostanie od kolegów z klubu (nadwyżki roślin, ryb czy krewetek). A jeśli ktoś nie planuje być aktywnym członkiem to nie musi się przecież wcale zapisywać, może bywać okazyjnym gościem w klubie, lub udzielać się tylko tu na forum.
Swego czasu było tak, że członkowie klubu mieli zniżkę na prąd (w czasach PRL) i wtedy klub miał najwięcej członków, płacili wpisowe i składki... tyle że na zebraniach nadal była raptem garstka osób.
-
- Kontakt:
Bez sponsorów ŁSAiT by musiało zdecydowanie podnieść składki i wpisowe.
Sól do morskich zbiorników i pokarmy dla ryb to jest już spory wydatek.
Nie wspominając o innych potrzebach.
W każdym bądź razie jesteśmy zadowoleni z każdego grosza i każdego sponsora.
Samo promowanie Stowarzyszenia poprzez wyjazdy na imprezy akwarystyczne jest dość kosztowne.
Sól do morskich zbiorników i pokarmy dla ryb to jest już spory wydatek.
Nie wspominając o innych potrzebach.
W każdym bądź razie jesteśmy zadowoleni z każdego grosza i każdego sponsora.
Samo promowanie Stowarzyszenia poprzez wyjazdy na imprezy akwarystyczne jest dość kosztowne.
-
- Kontakt:
-