Microrasbora Galaxy
Microrasbora Galaxy
Czy na giełdzie dostanę Microrasbora Galaxy bo widziałem dziś w manufakturze ale cenę maja kosmiczna 12zl.
To się może wybiorę. A cena normalna?
, bo w Kakadu w MAnu (kto tam w ogóle kupuje....) jest po 15 zł 
Na razie się odezwałam do prywatnego hodowcy- ma po 8zł.

Na razie się odezwałam do prywatnego hodowcy- ma po 8zł.
Ostatnio zmieniony 2012-08-13, 21:21 przez queen, łącznie zmieniany 1 raz.
mam od niedawna 19 sztuk, jedna padla
, od poczatku byla jakas trefna.
moja obserwacja jest taka ze te rybki sa zarloczne i wyjatkowo ruchliwe.
mialem je w 30litrach w ramach kwarantanny - byly ciagle wbite w kat i przestarszone.
potem przenioslem je i sa z krewetkami w okolo 64 i zachowanie zmienilo sie diametralnie. Niby malutkie wiec powinny zginac w tym akwarium ale wszedzie ich pelno. Fruwaja po calym, od gory do dolu. Sa strachliwe, fakt, ze nagly ruch je oniesmiela i potrafia prysnac na tyl w rosliny, ale za 5 sekund sa z powrotem.
u mnie pokarm jedza tonacy, z powierzchni i z dna takze. Rywalizuja z krewetkami - dziko szarpaly spadajaca kukurydze, podobnie jak czyhaja na tabletki spirulinowe. fajne i zywiolowe rybki, z tymze musza sie miec gdzie wyszalec wg mnie akwarium 60cm dlugie.

moja obserwacja jest taka ze te rybki sa zarloczne i wyjatkowo ruchliwe.
mialem je w 30litrach w ramach kwarantanny - byly ciagle wbite w kat i przestarszone.
potem przenioslem je i sa z krewetkami w okolo 64 i zachowanie zmienilo sie diametralnie. Niby malutkie wiec powinny zginac w tym akwarium ale wszedzie ich pelno. Fruwaja po calym, od gory do dolu. Sa strachliwe, fakt, ze nagly ruch je oniesmiela i potrafia prysnac na tyl w rosliny, ale za 5 sekund sa z powrotem.
u mnie pokarm jedza tonacy, z powierzchni i z dna takze. Rywalizuja z krewetkami - dziko szarpaly spadajaca kukurydze, podobnie jak czyhaja na tabletki spirulinowe. fajne i zywiolowe rybki, z tymze musza sie miec gdzie wyszalec wg mnie akwarium 60cm dlugie.
3runer pisze:może zła temperatura, może nieodpowiednie parametry, może stres, co z nimi pływa??
jeśli ryba jest blada to trzeba znaleźć przyczynę, pokarmy tego nie zmienią diametralnie
Hmm, pływa z nimi tylko czwórka gupików endlera. Ph wody dość wysokie- ok 7,6-7,8. , ale dla obu gatunków dość odpowiednie.
Galaxy raczej objęły w posiadanie akwarium.
Temperatura 24-25 stopni. Nie są jakieś blade, po prostu mają bardzo mało czerwieni