Aquael Moonlight LED

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

To zerknij na no foto trzecie od góry-"Jaworzno koparka"...Zrobione w dzień przez zapewne profesjonalistów i czy kolor niebieski nie jest dominujący? Bo sama kopara oświetlona jest światłem sztucznym...
http://www.fotografiapodwodna.com/nurko ... _wstep.htm
Ostatnio zmieniony 2012-04-25, 20:06 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Zdjęcia nocne są trudne do wykonania zwłaszcza w wodach o bardzo małej przejrzystości.
Zdjęcie przez Ciebie podane za przykład,to nie najlepsze do dalszej dyskusji,ponieważ.
Koparka jest doświetlona sztucznie,a efekt końcowy zdjęcia najprawdopodobniej został poddany obróbce graficznej.
Efekt poświaty niebieskości,może być związany z balansem bieli.

Nie chce dalej się sprzeczać,bo uważam,że dalsze dyskusje z mojej strony,to już nabijanie postów.
Napisałem jak według mnie można odbierać jak najbardziej zbliżony efekt do naturalnego oświetlenia nocnego.
W dalszym ciągu jednak upieram się,że w nocy w wodach nic nie widać.
By cokolwiek zobaczyć trzeba użyć halogenów.
Ostatnio zmieniony 2012-04-26, 07:59 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Lukiki pisze:Zdjęcia nocne są trudne do wykonania zwłaszcza w wodach o bardzo małej przejrzystości.
Nawet nie ma co więcej modzić! Sam musiałem dać to "niebieskie" na full alby cokolwiek było widać. U mnie może takiego "efektu" nie ma przez doświetlenie zbiornika po całej jego długości ale... mnie się podoba. Tak czy inaczej jak są lekko żążące się diody "koloru księżycowego" to nawet i to fajnie wygląda ale już przy max świetle szczególnie z daleka (jak się patrzy na to) to już niekoniecznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”