Poszukuje Osoby do Pomocy przy Prowadzeniu Zbiornika!!!!!
Poszukuje Osoby do Pomocy przy Prowadzeniu Zbiornika!!!!!
Witam.... Poszukuję osoby do pomocy przy prowadzeniu zbiornika 300l. Mam z tym problem nie jest wszystko tak jak powinno jeśli chodzi o wodę,roślinki i oświetlenie, Moją prośbę kieruję do osób które mają wystarczającą wiedze,czas, podobne zbiorniki lub nie mają problemów i mogły by pomóż przy prowadzeniu lub udzieleniu wskazówek jak to wszystko powinno wyglądać:) Za wszelkie porady i poświęcony czas jestem w stanie zapłacić...
Zainteresowane Osoby Proszę o Kontakt na pw:)
dzięki i pozd...
Zainteresowane Osoby Proszę o Kontakt na pw:)
dzięki i pozd...
Głównie mi chodzi o to żeby poprawić wzrost roślinek w zbiorniku jest ok 250L posiadam oświetlenie nowe świetlówki Sylvania 1x 36 aquastar 1x36 grolux 1x 36 daylightstar.
podłoże to sam żwirek ok 6cm. Pojawiły się glony na żwirku i szybie akwarium... Filtr zew w środku ceramika zeos i gąbki... Parametry wody wydaje mi się że jest troche przekroczone GH NO3 reszta w normie... Co powiniem zmienić dołożyć żeby to poprawić? co dolewać do wody na wzrost roślin może coś jeszcze dołożyć do filtra?? co zrobić z tymi glonami?
dzięki z góry...
podłoże to sam żwirek ok 6cm. Pojawiły się glony na żwirku i szybie akwarium... Filtr zew w środku ceramika zeos i gąbki... Parametry wody wydaje mi się że jest troche przekroczone GH NO3 reszta w normie... Co powiniem zmienić dołożyć żeby to poprawić? co dolewać do wody na wzrost roślin może coś jeszcze dołożyć do filtra?? co zrobić z tymi glonami?
dzięki z góry...
Z tak szczątkowych informacji, jakie podałeś o swoim zbiorniku, trudno będzie komukolwiek Ci pomóc. Nie wiemy o Twoim akwarium praktycznie nic, z wyjątkiem tego jakie masz oświetlenie, jaki litraż, że nie posiadasz Co2...Zyszko pisze:Głównie mi chodzi o to żeby poprawić wzrost roślinek w zbiorniku
O tym jak długo funkcjonuje to akwarium nie wiemy nic, jaka obsada ryb, jak nawoziłeś do tej pory, jaka wysokość zbiornika, nie znamy parametrów i wielu innych ważnych rzeczy, bo wybacz ale to raczej nam nic nie mówi:
Wobec powyższego rasmik nie polecałabym Szyszkowi zabawy w sole, bo bądź co bądź,ale jest to już dla bardziej zaawansowanych akwarystów, którzy potrafią korzystać z kalkulatora chemicznego i potrafią samemu zbilansować odpowiednio nawóz.Zyszko pisze: Parametry wody wydaje mi się że jest troche przekroczone GH NO3 reszta w normie...
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie