Zastanawiam się nad zakupem takiego akwa. Jego cena jest o około 20% wyższa od zwykłego szkła. Na opti mnie nie stać jak na razie

Podobno tak jest .Prospero pisze:Nie miałem porównania ale mówi się, że po kilku dniach praktycznie nie widać różnicy między "floatem"
Aparat stał na statywie. Po odwróceniu baniaka starałem się wszystko poukładać tak samo. Niestety przy ustawianiu światła dobrze ustawiłem wysokość i odlegość od przedniej szyby ale pominąłem kąt świecenia :/ :/Lukiki pisze:Aparat ustawia się na statywie i zbiorniki i światło również tak samo.
Tutaj mamy do czynienia z różnymi ustawieniami,choćby światła,które różnie się załamuje,co przy identyfikacji wprawia w oszustwo.
Nie ma czegoś takiego jak podróbka OW. Można sprzedawać Guardiany jako OW co się zdarzało. Są różne rodzaje Guardianów (podobnie jak zwykłe floaty są różne).Pabian pisze:Moim zdaniem kilka procent ,a nawet może więcej posiadaczy niby OW ,posiada bańki z Guardiana ,albo z podrób OW
Nie możesz być pewien ,że nie ma podróbek .Co do reszty ,zgadzam się.Spicy99 pisze:
Nie ma czegoś takiego jak podróbka OW. Można sprzedawać Guardiany jako OW co się sdażało. Są różne rodzaje Guardianów (podobnie jak zwykłe floaty są różne).Pabian pisze:Moim zdaniem kilka procent ,a nawet może więcej posiadaczy niby OW ,posiada bańki z Guardiana ,albo z podrób OW
Naucz? Przecież wstawiałem miniaturki zdjęć. To chyba normalne? :> Chyba że wolicie takie które wydłużają czas wczytywania strony i obciążają forumKubiszon pisze:Spicy99 naucz się proszę wrzucać zdjęcia. Poprawiłem to co wstawiłeś wcześniej. Dla wyjaśnienia to zdjęcie co było z prawej, teraz jest tym zdjęciem niżej:)
Hmmm zawsze mi się wydawało, że tylko przy szkle typu float ten kolor był zielony. Przy Guardianie czy OW ta "zieleń" żelaza wygląda dla mnie na niebieskość. I to przy różnych źródłach światła. Ale to pewnie kwestia ustalenia granicy między zielenią a niebieskim. Generalnie chodzi o ilość tego koloru a nie o sam kolor.Lukiki pisze:Kuba,raczej ma wiecej zielonkawosci.
Zielen,to efekt ilosci zelaza,no ale przy swietlowkach tak widac u Ciebie ta niebieskawosc.