Hej, pierwszy raz udało mi się zrobić zdjęcie dlatego wrzucę je żeby się pochwalić :).
To jest ich 5 ikra, niestety wszystkie wcześniejsze zostały zjedzone przez rodziców, moim celem jest rozmnożenie ich w ogólnym akwarium.
Reszta obsady to:
18X Bystrzyk Amandy
5 X Gupik (samce)
8 X Otosek.
Podaję Linka:
Ostatnio zmieniony 2012-09-28, 07:47 przez Sol88, łącznie zmieniany 2 razy.
Hehe nie nastawiam się za bardzo, ale nie ukrywam że bardzo bym chciała :) żeby tym razem się udało. Zmieniły miejsce 1 raz w tym miejscu jest ikra, poprzednie 4 były też na korzeniu ale zawsze na takie płaskiej powierzchni na środku, ta jest na takiej bocznej półce.
Puki co rodzice sprawują się bardzo ładnie pilnują na zmianę, ale za każdym razem tak było a po 2 dniach robiły sobie obiadek. Czas pokaże a ja trzymam kciuki:)).
A no właśnie ja po 4 ikrze, miałam bardzo złe przeczucia bo samiec po tym jak ją OBOJE zjedli wpadł w szał że nie wyszło :// <hmm> i myślałam że zagoni samiczkę na śmierć, w pewnym momencie była już tak sterroryzowana przez niego że wszystkie kolorki straciła, na szczęście po jakiś 5 dniach mu przeszło i się pogodzili.
Powiem wam że puki co pilnują bardzo ładnie cała reszta obsady zagoniona na prawą stronę zbiorniczka, a rodzice wymieniają się przy jajeczkach i raz jedno raz drugie wachluje.