Dobrały się!

ODPOWIEDZ
Destorions

Dobrały się!

Post autor: Destorions »

Cześć :)

Od 3-4tygodni mam pielęgnice Salvini , z giełdy, z 10 zostało 5, dobrała się para , są śliczne, wybarwiają się (samica ładniejsza ) ,ale mają ok. 5-8cm, robią gniazdo w kokosie, z reszty ryb tylko 1 wygląda na zdrową,reszta padnie (ale może i lepiej bo nie będę musiał nic robić) Dzisiaj to dopiero zauważyłem ,a tata 'A ja to je widziałem już od tygodnia razem ' ja pierdziele, jakby wcześniej nie mogł mówić.

Tak czy siak , widze już agresje do innych ryb, czy jeżeli się zakochały w sobie dosyć wcześnie , to czy wybarwią się wcześniej ? i czy odchowają narybek przy innych pielęgniach mniejszych od nich ? 300l:
7saijca-czekam na parke , narazie wszystkie zdrowe :)
5/6 salvini -włącznie z parką
20szczupieńczyków (cały czas na dole)
Gupiki,molinezje,mieczyki łącznie z 20sztuk (dorosłe) -do oddania część
glonojad 10szt (do dobrania się 2+2)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mbienkowski

Re: Dobrały się!

Post autor: mbienkowski »

Destorions pisze:tylko 1 wygląda na zdrową,reszta padnie (ale może i lepiej bo nie będę musiał nic robić
A może lepiej żebyś oddał rybki, krewetki i sprzedał akwarium? Wtedy w ogóle nic nie będziesz musiał robić...

Pamiętaj, że to są żywe stworzenia i potrzebują pewnej opieki. Nie tędy droga kolego.

Destorions

Post autor: Destorions »

Zamiast krytykować,napisz w miare coś sensownego.
Pielęgnice odda się, ale jak zdechną , nie będę płakać.-przecież chorych nie oddam.
Krewetki nie są w tym akwarium ,jakbyś czytał uważnie, dowiedział byś się jaką mam obsade, i odpowiedział na pytania zamiast mnie pouczać.
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie i Wychów Narybku”