skalary ...

ODPOWIEDZ
Marcin...

skalary ...

Post autor: Marcin... »

witam mam w swoim akwarium skalary 6 sztuk z czego 5 to samice (kupione malutkie) i mam mały problem bo co chwile samice składają ikrę na przemian i jak wiadomo w tym okresie stają się bardzo agresywne w stosunku do innych mieszkańców i mam takie pytanie gdybym zabrał z tego akwarium samca czy one już by nie składały ikry ? pytanie może banalne ale sam nie wiem bo w końcu ikrę mogą złożyć ale może nie być zapłodniona ? trzymam rybki dla przyjemności dlatego wolałbym aby się nie rozmnażały i nadal panował spokój w moim baniaku.

Nairams

Post autor: Nairams »

Przeczytałem dwie pierwsze linijki i zabrakło mi tchu. Dał ktoś radę ? (chyba nie, bo do teraz nie masz odpowiedzi)
Ostatnio zmieniony 2012-02-24, 19:52 przez Nairams, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Destorions

Post autor: Destorions »

Przeczytałem, jaka jest pojemność baniaka ? Oddanie samca nie rozwiąże problemu bo moze być tak że jedna samica będzie robiła za samca i będą broniły obydwie ikry. Najlepiej oddaj ileś tam i problem rozwiązany, chyba sam byś na to wpadł....
Pozdrawiam!

Marcin...

dzięki Destorions ... szczerze nie wiedziałem że tak mogło by być że samica by robiła za samca...

Marcin...

Nairams pisze:Przeczytałem dwie pierwsze linijki i zabrakło mi tchu. Dał ktoś radę ? (chyba nie, bo do teraz nie masz odpowiedzi)
masz jakiś problem z tym .... bo nie wiem o co ci chodzi ...

Hex

Post autor: Hex »

hmm brak jakich kolwiek przecinków, kropek ;] chyba o to ;]

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Marcin... staraj się pisać trochę jaśniej, używaj kropek i przecinków, będzie łatwiej nam zrozumieć o co Ci chodzi. Czytanie zdań na kilka linijek nie jest zbyt wygodne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie i Wychów Narybku”