problem z nowym małym baniaczkiem

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

O czym wy w ogóle mówicie ?
Pigmejowate powinny być w sporej ławicy i w zbiorniku min. 45 litrów, poza tym przypominam, że to jest początkujący akwarysta i już sporo błędów popełnił i nie pakujcie go w wymagające ryby.

Bojownik 1 sztuka przy takim litrażu wystarczy, reszta tak jak już wyżej napisałem, ale też uważam, że żeby nie zrazić to jeszcze jakieś inne rybki poza bojownikiem by się przydały najlepiej żyworódki.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

przypominam, że to jest początkujący akwarysta i już sporo błędów popełnił i nie pakujcie go w wymagające ryby.
Incognito pisze: poza bojownikiem by się przydały najlepiej żyworódki.
:shock: przywołujesz do porządku innych co do obsady ze względu na litraż a sam polecasz "żyworódki"? Hastatusy nie są dużymi rybkami i aż tak wymagającymi w stosunku do innych ryb, dlatego doskonale się nadają. Ale oczywiście pod warunkiem, że akwa będzie dojrzałe-tyczy się to wszystkich jego mieszkańców. ;-) Moim zdaniem propozycja runnera jest oki.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

22,5 litra akwarium nefrete 1
Obrazek
bańki yorki111
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=1892

Od jakich ryb zaczynałeś przygodę z akwarystyką i jakie sprawiały Ci największą frajdę ?
Czy nie było to żyworódki ? ;> u mnie tak było.

Ponadto przy 1+ 2 i bojowniku młode raczej się nie uchowają, zawsze można dać same samce, ale raczej odpowiedniego efektu nie będzie.

Wiem, że propozycja nie jest zła, ale sądzę, że przy takim w starcie w akwarystykę nie ma co proponować drogich ryb typu mcr galaxy itp

Co do krewetek sam jestem ich wielkim zwolennikiem bo hoduje je od 5 lat :)

Generalnie to najlepiej by było jakby sama zainteresowana się wypowiedziała na temat tego co chce, jakie ma fundusze i co jej się podoba my ewentualnie wtedy naprowadzimy, bo temat był o tym:

witam!
Koleżanka założyła sobie nowy mały baniaczek. Ma problem ze zdychającymi rybkami. Prosiłabym was o pomoc, lub chociażby jakieś sugestie co do tego co może być przyczyną.

Pomóżcie, podpowiedzcie coś, narazie doradziłam koleżance odczekanie kilku dni przed kupnem rybek.
Aha - dolała do wody jakiegoś preparatu (tropical preparat akwarystyczny o szerokim zastosowaniu. wspomaga ryby w walce z bakteriami i grzybami)
Ostatnio zmieniony 2012-02-09, 11:12 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ale tutaj głównym sprawcom szkód jest przerybienie i złe warunki dla prawie wszystkich ryb, teco jeszcze żyją bym oddał, zrobił restart, odczekał 4 tygodnie dał krewetki, nawet gupiki (ale same samce), na końcu bojownika, takie moje spostrzeżenie
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”