Forum-nazwa, logo, wygląd
-
- Kontakt:
No to tak, logo co coś więcej niż tylko tekst i coś tam.
W logo musi być wpisany nasz 'znak firmowy' czyli coś co pozwoli nas rozpoznać i będzie różniło od innych.
Może to być coś z pierwszych liter nazwy lub coś innego,tak aby dobrze wyglądało na koszulkach, plakatach, dyplomach, ulotkach
Mam na myśli odpowiednik pieczęci.
Jako że logo będzie ostateczne i nie będzie drugiego podejścia to musi być perfekcyjne pod każdym względem o czym już wcześniej mówiłem.
Czyli musi dobrze wyglądać i na stronie forum i na białym kolorze.
Ma być na tyle dobre i wyraziste żeby przykuć wzrok sponsorów i mediów :)
BOO miało ładny banerek.
Coś w tym stylu widzę z pieczęcią po prawo albo lewo.
Rybki raczej pasują do forum specjalistycznego zajmującego się danym gatunkiem.
Może fotkę jakiegoś stawu w łodzi wykorzystać.
A pieczęć zrobić na zasadzie wpisania trzech liter w kształt łódki.
To jest forum regionalne a nie specjalistyczne.
W logo musi być wpisany nasz 'znak firmowy' czyli coś co pozwoli nas rozpoznać i będzie różniło od innych.
Może to być coś z pierwszych liter nazwy lub coś innego,tak aby dobrze wyglądało na koszulkach, plakatach, dyplomach, ulotkach
Mam na myśli odpowiednik pieczęci.
Jako że logo będzie ostateczne i nie będzie drugiego podejścia to musi być perfekcyjne pod każdym względem o czym już wcześniej mówiłem.
Czyli musi dobrze wyglądać i na stronie forum i na białym kolorze.
Ma być na tyle dobre i wyraziste żeby przykuć wzrok sponsorów i mediów :)
BOO miało ładny banerek.
Coś w tym stylu widzę z pieczęcią po prawo albo lewo.
Rybki raczej pasują do forum specjalistycznego zajmującego się danym gatunkiem.
Może fotkę jakiegoś stawu w łodzi wykorzystać.
A pieczęć zrobić na zasadzie wpisania trzech liter w kształt łódki.
To jest forum regionalne a nie specjalistyczne.
Ostatnio zmieniony 2008-06-15, 09:07 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
TaTaDooR bardzo fajny ten banner. Postaram się jutro w wolnej chwili go wrzucić już na forum. Czy jeszcze masz zamiar coś popracować nad nim?
Ostatnio zmieniony 2008-06-15, 19:47 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kwestie banera mamy załatwioną. Uważam, że banerek jest całkiem fajny i narazie może być.
Co do pomysłu zabapinkfloyd uważam, że bardzo fajnie byłoby mieć swoje logo.
Ja kompletnie nie mam zdolności graficznych wiec tylko podrzucę jakby to mogło wyglądać, a ktoś może coś z tego zrobi.
Logo na planie koła. Na brzegu skrót od naszego forum czyli ŁFA, a w środku jakaś rybka + roślinka. Nie muszą, a nawet nie powinny, być to realne rośliny a tylko ryciny.
Ot to moja inwecja. Może niezbyt piękne, ale tak wygląda moje wyobrażenie logo. Może komus sie przyda pomysł.

Co do pomysłu zabapinkfloyd uważam, że bardzo fajnie byłoby mieć swoje logo.
Ja kompletnie nie mam zdolności graficznych wiec tylko podrzucę jakby to mogło wyglądać, a ktoś może coś z tego zrobi.
Logo na planie koła. Na brzegu skrót od naszego forum czyli ŁFA, a w środku jakaś rybka + roślinka. Nie muszą, a nawet nie powinny, być to realne rośliny a tylko ryciny.
Ot to moja inwecja. Może niezbyt piękne, ale tak wygląda moje wyobrażenie logo. Może komus sie przyda pomysł.

Pozdrawiam
Piotr
Piotr
Szkic jest zachęcający i jeśli ktoś się czuje na siłach można na podstawie tego zrobić fajne logo. Uważam że pomysł jest wart uwagi.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
-
- Kontakt:
Czy ktoś czytał mój post zamieszczony wyżej ?
Proszę się ustosunkować w dowolnej formie do tego.
Powtarzam jeszcze raz że tylko idealny baner z logo ma szansę że zostanie zaakceptowany.
A prace nad nim mogą trwać nawet 6 miesięcy.
To ze dany baner podoba się kilku osobom nie ma decydujacego znaczenia, baner musi podobać się też mi.
Jak na razie dopiero TaTaDooR zabrał się do pracy.
Jego baner jest nawet fajny ale to jeszcze nie to.
Także proszę wziąć pod uwagę mój wcześniejszy post.
http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/ to jest baner profesjonalny i oczekuje projektów takiej klasy.
Kubiszon się trochę pospieszył ze swoim stwierdzeniem :)
Konkurs trwa dalej.
Jeśli baner nie będzie profesjonalny zlecę jego zrobienie osobie spoza forum.
A co do logo to literkę Ł widzę jako łódkę z masztem a pozostałe na bokach.
Można też pokąbinować z pełnymi nazwami.
Mamy kilka miesięcy czasu także spokojnie.
Proszę się ustosunkować w dowolnej formie do tego.
Powtarzam jeszcze raz że tylko idealny baner z logo ma szansę że zostanie zaakceptowany.
A prace nad nim mogą trwać nawet 6 miesięcy.
To ze dany baner podoba się kilku osobom nie ma decydujacego znaczenia, baner musi podobać się też mi.
Jak na razie dopiero TaTaDooR zabrał się do pracy.
Jego baner jest nawet fajny ale to jeszcze nie to.
Także proszę wziąć pod uwagę mój wcześniejszy post.
http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/ to jest baner profesjonalny i oczekuje projektów takiej klasy.
Kubiszon się trochę pospieszył ze swoim stwierdzeniem :)
Konkurs trwa dalej.
Jeśli baner nie będzie profesjonalny zlecę jego zrobienie osobie spoza forum.
A co do logo to literkę Ł widzę jako łódkę z masztem a pozostałe na bokach.
Można też pokąbinować z pełnymi nazwami.
Mamy kilka miesięcy czasu także spokojnie.
Ostatnio zmieniony 2008-06-16, 10:42 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 5 razy.
W miare mozliwosci czasowych postraram sie przygotowac propozycje logo forum.
Jako, ze troche to moj chleb powszedni, a jako czlonek i lodzianin czuje sie odpowiedzialny za jakosc NASZEGO LODZKIEGO FORUM, postaram sie by bylo jak najbardziej PROFF. Prosze kilka dni cierpliwosci. Mysle ze powierzchnie na gorze strony podzieli sie jak bedzie wiadomo jaka forme ostateczna przybierze logo, wtedy podzieli sie pozostaly obszar na gorze strony.
Jako, ze troche to moj chleb powszedni, a jako czlonek i lodzianin czuje sie odpowiedzialny za jakosc NASZEGO LODZKIEGO FORUM, postaram sie by bylo jak najbardziej PROFF. Prosze kilka dni cierpliwosci. Mysle ze powierzchnie na gorze strony podzieli sie jak bedzie wiadomo jaka forme ostateczna przybierze logo, wtedy podzieli sie pozostaly obszar na gorze strony.
-
- Kontakt:
Logo to jedna sprawa, ale pozostaje jeszcze baner z wklejonym logo który ma ozdabiać forum a zarazem być tłem plakatów jakie zostaną wydrukowane.
Już niebawem 100 lecie akwarystyki w łodzi i do tego czasu wszystko powinno być na cacy.
Jako forum oczywiście wystawimy tam jakieś zbiorniki.
Liczę też że znajdą się osoby chętne do pomocy przy całej imprezie.
Już niebawem 100 lecie akwarystyki w łodzi i do tego czasu wszystko powinno być na cacy.
Jako forum oczywiście wystawimy tam jakieś zbiorniki.
Liczę też że znajdą się osoby chętne do pomocy przy całej imprezie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Podczas dzisiejszego spotkania w Łódzkim Stowarzyszeniu Akwarystów i Terrarystów doszło do narady zarządu podczas której władze Stowarzyszenia wyraziły chęć patronatu i pomocy dla Łódzkiego Forum Akwarystycznego.
Tak więc Forum ma zapewnioną całkowitą pomoc we wszystkich jego przedsięwzięciach i nie musi się już o nic martwić.
Ale nic za darmo :)
W zamian baner forum musi być podobny do baneru Stowarzyszenia i posiadać podobne logo.
Tak więc wracamy do poprzedniego baneru.
Pisałem już wcześniej czym się motywowałem przy takim a nie innym wyglądzie baneru.
Nie będę wnikał czy to dobrze czy źle, zapewne zdania będą podzielone.
Ale najważniejsze jest to że nie musimy się już o nic martwić a w dodatku możemy się posługiwać logo które jest już dobrze rozpoznawalne.
Sytuacja Forum nie ulega żadnej zmianie, w dalszym ciągu jest to nasze wspólne forum i każdy jego użytkownik ma tyle samo do powiedzenia.
Chodzi przecież o jedno, o propagowanie akwarystyki.
Stowarzyszenie na pewno pomoże w wypromowaniu forum i zapewni mu bardzo dobrą reklamę.
Tak więc konkurs na baner forum uważam za zamknięty.
Osoby które zamieściły projekty baneru, dostaną drobne upominki.
Całą winę za zaistniałą sytuację ponoszę ja i jeśli dojdziecie do wniosku że nie nadaję się na admina to zrezygnuję z tej funkcji.
Zapraszam do dyskusji.
Tak więc Forum ma zapewnioną całkowitą pomoc we wszystkich jego przedsięwzięciach i nie musi się już o nic martwić.
Ale nic za darmo :)
W zamian baner forum musi być podobny do baneru Stowarzyszenia i posiadać podobne logo.
Tak więc wracamy do poprzedniego baneru.
Pisałem już wcześniej czym się motywowałem przy takim a nie innym wyglądzie baneru.
Nie będę wnikał czy to dobrze czy źle, zapewne zdania będą podzielone.
Ale najważniejsze jest to że nie musimy się już o nic martwić a w dodatku możemy się posługiwać logo które jest już dobrze rozpoznawalne.
Sytuacja Forum nie ulega żadnej zmianie, w dalszym ciągu jest to nasze wspólne forum i każdy jego użytkownik ma tyle samo do powiedzenia.
Chodzi przecież o jedno, o propagowanie akwarystyki.
Stowarzyszenie na pewno pomoże w wypromowaniu forum i zapewni mu bardzo dobrą reklamę.
Tak więc konkurs na baner forum uważam za zamknięty.
Osoby które zamieściły projekty baneru, dostaną drobne upominki.
Całą winę za zaistniałą sytuację ponoszę ja i jeśli dojdziecie do wniosku że nie nadaję się na admina to zrezygnuję z tej funkcji.
Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Kontakt:
Nie ulega żadnej wątpliwości że dla Stowarzyszenia Forum stanowi bardzo dobrą reklamę i będziemy starali się tą wzajemną zależność dobrze wykorzystać.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Symbiozazabapinkfloyd pisze:Nie ulega żadnej wątpliwości że dla Stowarzyszenia Forum stanowi bardzo dobrą reklamę i będziemy starali się tą wzajemną zależność dobrze wykorzystać.
To skoro nawiązaliśmy współpracę ze Stowarzyszeniem zarzucamy pomysł z reklamowaniem forum w sklepach zoologicznych w zamian za umieszczenie ich reklamy na określony czas?
Nie wiem czy już wszystko skończone, ale górny "obrazek" można by wypośrodkować

Ostatnio zmieniony 2008-06-24, 23:46 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
Na razie trwają różne prace budowlane na forum więc przez kolejne kilka dni może się coś zmieniać. Prosimy o trochę cierpliwości. Mam nadzieje, że nasi admini szybko uporają się z techniczną częścią i będziemy mogli się cieszyć ładnym forum.
Co do reklamy forum uważam, że idealna formą będzie zamieszczenie banera w swoim podpisie na innych forach. Ale wstrzymajmy się z tym do ustalenia ostatecznej wersji forum. Gdy wszystko będzie gotowe zajmiemy się promocją ŁASiT i forum jednocześnie.
Co do reklamy forum uważam, że idealna formą będzie zamieszczenie banera w swoim podpisie na innych forach. Ale wstrzymajmy się z tym do ustalenia ostatecznej wersji forum. Gdy wszystko będzie gotowe zajmiemy się promocją ŁASiT i forum jednocześnie.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
- Kontakt:
Powiem na czym stoimy w tym momencie:
Mamy darmowy serwer na czas nieokreślony.
Mamy możliwość wydrukowania plakatów, ulotek itp.
Mamy do dyspozycji dużą sale razem z całym sprzętem potrzebnym do zorganizowania dowolnej imprezy.
Mamy solidne znajomości z różnymi przedstawicielami branży akwarystycznej.
Zaraz po wakacjach musimy pomyśleć nad zorganizowaniem jakiegoś spotkania połączonego z prelekcjami na które zaprosimy ciekawe osoby.
Zorganizujemy tez wycieczkę w jakieś niesamowite miejsce.
A co do reklamowania forum w różnych miejscach, to jak tylko forum nabierze już swój ostateczny wygląd to wydrukujemy plakaty i ulotki.
I wtedy pomyślimy gdzie można je powywieszać tak aby były widoczne i zagwarantowały nam dobra reklamę.
Mamy darmowy serwer na czas nieokreślony.
Mamy możliwość wydrukowania plakatów, ulotek itp.
Mamy do dyspozycji dużą sale razem z całym sprzętem potrzebnym do zorganizowania dowolnej imprezy.
Mamy solidne znajomości z różnymi przedstawicielami branży akwarystycznej.
Zaraz po wakacjach musimy pomyśleć nad zorganizowaniem jakiegoś spotkania połączonego z prelekcjami na które zaprosimy ciekawe osoby.
Zorganizujemy tez wycieczkę w jakieś niesamowite miejsce.
A co do reklamowania forum w różnych miejscach, to jak tylko forum nabierze już swój ostateczny wygląd to wydrukujemy plakaty i ulotki.
I wtedy pomyślimy gdzie można je powywieszać tak aby były widoczne i zagwarantowały nam dobra reklamę.