Bojownik Tarlo
Bojownik Tarlo
kto z was mial juz tarlo bojownika i odchował male bojowniki ja wczoraj wsadzilem samca i samice wieczorkiem a dzie zaobserwowalem gniazdo i ikre szybko mu to poszlo :) zmiana samca i samicy wiec jak pytanie po jakim czasie wykluwaja sie male ile h i jak je pielegnowac
Zajrzyj na strone http://www.zetbe.pl . Ja tam znalazlem duzo i wychowalem trzy pokolenia bojownikow. Polecam strone.
to prawda że jak się małe pojawią to trzeba obiżyć im poziom wody i samiczke oddzielić?
Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
Samice oddziela się zaraz po złożeniu ikry. Poziom wody wcale nie musi być taki niski, ale z pewnych powodów jest to bardziej wygodne.
Bardzo polecam tą stronę którą podał adamozw. I jeszcze np. tą, trochę inne podejście:
Strona falaon o bojownikach
Pzd
P.
Bardzo polecam tą stronę którą podał adamozw. I jeszcze np. tą, trochę inne podejście:
Strona falaon o bojownikach
Pzd
P.
Dziękuję, fajna www dużo info :)
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
Chyba wyjdzie na to, że moja samiczka bojownika jest samcem. Jest bardzo kolorowa liliowo-wrzosowe kolorki i w ogóle nie wykazuje żadnych chęci do prokreacji :D hihi W zoologicznym powiedzieli mi, że teraz niektóre samce wyglądają jak samice ale są kolorowe, a samiczka powinna byc szara i nie wyróżniająca się...
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl