Goście - w celu zachęcenia do rejestracji
- megalomaniacc
- Moderator
Goście - w celu zachęcenia do rejestracji
Witam
Zauważyłem ze na forum jest dużo gości, może w celu zachęcenia ich do rejestracji powinniśmy wprowadzić jakieś ograniczanie w korzystaniu z forum (nie tylko w pisaniu postów). Myślałem o np. zablokowaniu niektórych tematów, które powiedzmy stanowią jakąś bazę wiedzy i żeby z niej korzystać warunkiem będzie rejestracja. To tylko pomyślą wiec piszcie swoje uwagi na ten temat.
pozdro
Zauważyłem ze na forum jest dużo gości, może w celu zachęcenia ich do rejestracji powinniśmy wprowadzić jakieś ograniczanie w korzystaniu z forum (nie tylko w pisaniu postów). Myślałem o np. zablokowaniu niektórych tematów, które powiedzmy stanowią jakąś bazę wiedzy i żeby z niej korzystać warunkiem będzie rejestracja. To tylko pomyślą wiec piszcie swoje uwagi na ten temat.
pozdro
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 10:26 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Nie można nikogo ograniczać, każdy jest wolny i może decydować czy chce się zarejestrować czy nie.
Forum jest otwarte dla wszystkich osób które chcą na nie zajrzeć i sobie poczytać.
Nie ma sensu robić żadnych ograniczeń, osobiście jestem bardzo zadowolony z każdych odwiedzin, bez względu czy osoba jest zarejestrowana czy nie.
Liczę że comiesięczne losowania upominku i tegoroczny konkurs zachęcą wszystkich gości do rejestracji i wspólnej zabawy.
Może pomyśle o jakimś dodatkowym prezencie, który rozlosujemy między zarejestrowanymi użytkownikami (jakiś bardzo dobrej klasy filtr wewnętrzny lub coś w tym stylu).
Forum jest otwarte dla wszystkich osób które chcą na nie zajrzeć i sobie poczytać.
Nie ma sensu robić żadnych ograniczeń, osobiście jestem bardzo zadowolony z każdych odwiedzin, bez względu czy osoba jest zarejestrowana czy nie.
Liczę że comiesięczne losowania upominku i tegoroczny konkurs zachęcą wszystkich gości do rejestracji i wspólnej zabawy.
Może pomyśle o jakimś dodatkowym prezencie, który rozlosujemy między zarejestrowanymi użytkownikami (jakiś bardzo dobrej klasy filtr wewnętrzny lub coś w tym stylu).
- megalomaniacc
- Moderator
Wiesz to nie zmuszanie do rejestracji a raczej pewnego rodzaju "bonus" dla zarejestrowanych. Oczywiscie zgadzam sie z Toba ze nagrody rowniez zmotywuja do rejestracji. Wiesz nagrody sa fajne (sam sie o tym przekonalem) ale bycie na forum i dzielenie sie swoimi doswiadczeniami wnosi wiecej niz nagrody, i uwazam ze po to jest forum a nie dla ngrod. Dlatego sadze ze praca jaka wklady kazdy z nas, wiedza i doswiadczenie sluza kazdemu i fajnie by bylo aby to nasza wspolna baza wiedzy byla sama w sobie nagrada za zarejestrowanie a co za tym idzie bedzie to poszerzac nasze grono. Oczywiscie nie mowie aby zablokowac cale forum ale poszczegolne watki
-
- Kontakt:
Jeśli ktoś zechce się zarejestrować to sie zarejestruje a jeśli nie to nie.
Nie ma sensu ukrywania tematów.
Nie róbmy ograniczeń, bo nic nie dadzą.
Wolę jedną osobę niezarejestrowaną, która będzie nas odwiedzała co jakiś czas, niż dziesięć zarejestrowanych ale nie odwiedzających wcale forum.
Acz każdy jest bardzo miło zawsze widziany i nie będzie nigdy żadnych podziałów na lepszy czy gorszy.
Nie ma sensu ukrywania tematów.
Nie róbmy ograniczeń, bo nic nie dadzą.
Wolę jedną osobę niezarejestrowaną, która będzie nas odwiedzała co jakiś czas, niż dziesięć zarejestrowanych ale nie odwiedzających wcale forum.
Acz każdy jest bardzo miło zawsze widziany i nie będzie nigdy żadnych podziałów na lepszy czy gorszy.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
Niby masz rację zabapinkfloyd, ale wydaje mi się, że pewne ograniczenia warto by było wprowadzić, na przykład zablokowanie wyświetlania zdjęć dla niezarejestrowanych, albo w ogóle brak dostępu do galerii. Na wielu forach jest tak zrobione i uważam, że jest to bardzo fair w stosunku do tych co opublikowali zdjęcia i się choć trochę wysilili. Uniemożliwia to bezsensowne krytykowanie cudzych zbiorników i fotek, bo po zarejestrowaniu ludzie bardziej liczą się ze słowami, nie są tak bardzo anonimowi.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Google już nas widzi :)
Jestem bardzo zadowolony, to jest bardzo dobra darmowa reklama.
Fajnie jakby każdy wchodził przez Google wpisując np: Łódzkie Forum Akwarystyczne.
Można też się pobawić układami słów:Akwarystyka, Łódź, Forum.
Teraz już nas łatwiej znaleźć i na pewno zaowocuje to nowymi użytkownikami.
Jestem bardzo zadowolony, to jest bardzo dobra darmowa reklama.
Fajnie jakby każdy wchodził przez Google wpisując np: Łódzkie Forum Akwarystyczne.
Można też się pobawić układami słów:Akwarystyka, Łódź, Forum.
Teraz już nas łatwiej znaleźć i na pewno zaowocuje to nowymi użytkownikami.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak to się mówi... Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził. Fakt część ograniczeń zmusza ludzi to wykazania się i do rejestracji, nie byłoby to złe, ale wiele osób odpuszcza sobie i szukać czegoś podobnego na innym forum. Nawet jak zajrzy bez logowania jest szansa że mu się spodoba i się zarejestruje albo powie komuś o forum. Ciężko powiedzieć jak to faktycznie wygląda trzeba by przeprowadzić sondaż
(nie bierzcie tego sondażu na serio).

[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
to już proponowałem dawno temu.lukasses pisze:moze kady niech ustawi opis na gg ?
Poza tym ja myślałem nad umieszczeniem reklam sklepów (na jakiś okres) które się zgodzą na powieszenie w swojej witrynie plakatu naszego forum.
[9L] Korytko: ?
-
- Kontakt:
Z reklamami sklepów raczej nie przejdzie.
Plakaty będą wywieszone na starcie i na równej (o ile właściciele wyrażą na to zgodę)
Sklepy które się zgodzą wywiesić za darmo będą chętnie widziane :)
A co do innych miejsc to będzie trzeba się popytać.
I tak myślę że spis sklepów sam w sobie będzie jakąś reklamą dla nich.
Plakaty będą wywieszone na starcie i na równej (o ile właściciele wyrażą na to zgodę)
Sklepy które się zgodzą wywiesić za darmo będą chętnie widziane :)
A co do innych miejsc to będzie trzeba się popytać.
I tak myślę że spis sklepów sam w sobie będzie jakąś reklamą dla nich.