240 l [Dekoracyjne] - Lukiki

Lukiki

Post autor: Lukiki »

lopuch pisze:Masz racje ja tam widzę rekina i nurka w klatce.
chaela pisze:A ja odwrotnie: nurka i rekina w klatce
To ja nie wiem na czym wy jeździcie ;-)

No dobra,bo zaraz nam cała strona OT wyjdzie :mrgreen:
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lopuch

Post autor: lopuch »

Lukiki powiem cie jedno jak nie chcesz się chwalić swoim baniakiem ok, ja to zrozumie ale wyjaśnij mi jak możesz po co wstawiać zdjęcie na którym prawie nic nie widać? (chciałeś pokazać jaki ty dobry jesteś że pokazałeś zarys aranżu?)

Lukiki

lopuch, czy mi się tylko wydaje,czy w Twym poście powiało ironią?
Jeśli tak,to chyba nie potrzebnie,no i w ogóle,takie przesłania są dla mnie nie zrozumiałe.
lopuch pisze:Lukiki powiem cie jedno jak nie chcesz się chwalić swoim baniakiem ok, ja to zrozumie
Może trudno będzie,to zrozumieć i uwierzyć,ale ja się nie chwalę,pokazuję zdjęcia tak samo jak inni userzy.
lopuch pisze:ale wyjaśnij mi jak możesz po co wstawiać zdjęcie na którym prawie nic nie widać?
Ależ mogę koledze wyjaśnić dlaczego jet wstawione zdjęcie takie,a nie inne.
Ponieważ dla samej swojej satysfakcji,zabawy i frajdy w IAPLC w,którym,to zamierzam wziąć udział,nie można pokazywać publicznie aranżacji konkursowych w pełnym wydaniu.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lopuch

No to wystarczyło napisać że praca konkursowa i nie możesz całej pokazać a nie wkleić coś co nic nie wnosi. Bo wybacz ale na tym zdjęciu co ostatnie wkleiłeś to nic nie widać.

Lukiki

W zasadzie masz też rację,ale nie za bardzo chciałem o tym mówić,no ale słowo już się powiedziało.
Filmy

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Lukiki pisze:Ależ mogę koledze wyjaśnić dlaczego jet wstawione zdjęcie takie,a nie inne.
Ponieważ dla samej swojej satysfakcji,zabawy i frajdy w IAPLC w,którym,to zamierzam wziąć udział,nie można pokazywać publicznie aranżacji konkursowych w pełnym wydaniu.
No to wszystko jasne. W takim razie powodzenia i czekamy na końcowy efekt i finałowe zdjęcie :mrgreen:
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

Widziałem zbiornik w realu, naprawdę coś pięknego. Miejsce w czołówce murowane :-)

Lukiki

Jako,że aranżacja będzie się jednak różniła od wstawionej wcześniej retuszowanej fotki,pokazuję jak to wygląda ( wyglądało ) na zdjęciu ''normalnym''

Teraz zmienionych jest trochę rzeczy,a jednak zbiornik wygląda nieco inaczej.

Obrazek
Filmy

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Wrzuć proszę fotkę w większej rozdzielczości, na tej kiepsko się podziwia.

Lukiki

A co,tu podziwiać,tym bardziej,że fotka kiepska :-P

Tak jak pisałem,teraz jest inaczej trochę.

Obrazek

Obrazek

Możecie mi podpowiedzieć jakiej wersji zdjęciowej z tłem się trzymać,białej czy czarnej.
Ostatnio zmieniony 2011-03-07, 10:47 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Wolę czarne tło, nadaje baniakowi klimat, z jasnym jest za jasno i daje po oczach z zieleni ;)

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

ZajeFajnie wyszło :mrgreen: . A czy białe tło czy czarne , to tak jak napisał Kubiszon " daje po oczach ". Ja obstawiam na czarne .

Lukiki

Przy białym był dłuższy czas naświetlania matrycy,lub większa czułość iso i dlatego wyszedł taki efekt rażenia,co doje się skorygować przy odpowiednich ustawieniach.
Oki czarny daje klimat,ale gdzie widzicie większą ''głębię'' ?
Pomóżcie trochę w tym temacie jako pasywni odbiorcy zdjęcia.
Filmy

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Jak dla mnie z białym tłem wyglada lżej, czarne tło bardzo przytłacza ten zbiornik, przez co jest on optycznie mniejszy.Białe tło powiększa zbiornik i dodaje głębi.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

lopuch

Dokładnie większą głębię uzyskałeś na zdjęciu z białym tłem. Jak bym miał oceniać w skali 1-10. To z białym tłem była by 10 a z czarnym 8 (ale to moje odczucie). A tak w ogóle genialna kompozycja gratuluje aranżu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”