CO 2 nabijanie butli
CO 2 nabijanie butli
Nie wiem czy to odpowiedniemiejsce na ten watek ale zaryzykuje.
W listopadzie kupiłem zestaw CO2 z butlą już nabitą do pełna..., dozowałem dwutlenek do końca stycznia. Następnie nabiłem butle na Strzelców Kniowskich na początku lutego i w tej chwili butla jest pusta...., jak to możliwe że w tak krótkim czasie wszystko "wyleciało"? układ mam szczelny...cholera wie, może w punkcie mnie zrobili w jajo ?
Gdzie nabijacie i za ile?
W listopadzie kupiłem zestaw CO2 z butlą już nabitą do pełna..., dozowałem dwutlenek do końca stycznia. Następnie nabiłem butle na Strzelców Kniowskich na początku lutego i w tej chwili butla jest pusta...., jak to możliwe że w tak krótkim czasie wszystko "wyleciało"? układ mam szczelny...cholera wie, może w punkcie mnie zrobili w jajo ?
Gdzie nabijacie i za ile?
-
Trochę dziwne że tak szybko zeszła butla . Ja tak mialem z pierwszą butlą ale uklad ktory mialbyć szczelny okazał się nieszczeny, sprawdzilem w wannie z wodą i dopiero bylo widać bąbelki . Teraz mam butlę nabitą w Koluszkach od grudnia i jeszcze jest w niej gaz więc już sporo czasu . Butla 2kg.
Pozdrowionka....
legalizacja
Witam
Mam do was takie pytanko ile kosztuje legalizacja butli puls wymiana zaworu bo zakupiłem na allegro butle made in zssr i tak sobie myśle czy nie będzie z nią kłopotów
Mam do was takie pytanko ile kosztuje legalizacja butli puls wymiana zaworu bo zakupiłem na allegro butle made in zssr i tak sobie myśle czy nie będzie z nią kłopotów
dwarazdwa, po pierwsze,to nie wiemy jakiej pojemności masz butlę.
Po drugie
Po drugie
...i tu jeśli mamy mówić o 1,5kg,to możliwe,jeśli prędkość wynosiła w granicach 25b/s.dwarazdwa pisze:nabiłem butle na Strzelców Kniowskich na początku lutego i w tej chwili butla jest pusta...., jak to możliwe że w tak krótkim czasie wszystko
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Re: legalizacja
conajmniej polowa kosztow nowej butlimuri pisze:Witam
Re: CO 2 nabijanie butli
mozliwe :)dwarazdwa pisze:, jak to możliwe że w tak krótkim czasie wszystko "wyleciało"?
z doswiadczenia (dosyc dlugiego) sprawdz czy nie leci:
- gdzies na reduktorze (przylacze zagara, cycka)
- nakretka miedzy redziem a butla
- wszelkie laczenia typu: wezyk reduktor, wezyk-zaworek p-zwrotny (jesli zaworek jest do powietrza a nie do co2 - tutaj moze tkwic przyczyna), wezyk dyfuzor