jak naprawić pokrywę ??

podziel się pomysłami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SzymQ

jak naprawić pokrywę ??

Post autor: SzymQ »

Witam :-)
ostatnio popękała mi i trochę się stopiła belka plastykowa tam gdzie znajdują się stateczniki
i zastanawiam się jak to naprawić ze bym któregoś dnia nie znalazł tych stateczników razem z pływającymi rybkami :->
Myślałem o Zestaw naprawczy z żywicą i matą szklaną Novol Plus 710 :lol: ale zastanawiam się czy ten środek nie zaszkodzi rybom ??
możne ktoś już naprawiał lub ma jakiś dobry pomysł jak można to naprawić ze by było luxio :lol:
za wszelkie rady z góry dziękuje :)
Ostatnio zmieniony 2011-12-03, 00:36 przez SzymQ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Hm...najprościej będzie, jak zamienisz "dławiki " starej daty na te nowe...elektroniczne, które się nie grzeją...Jak również mają lepsze "oddziaływanie" na świetlówki ;-)

Awatar użytkownika
SzymQ

Post autor: SzymQ »

tez o tym myślałem :mrgreen: jak na prawie te pęknięcia i stopienia bo ta kto para wodna będzie przedostawać się do tych stateczników ele. i moja robota pójdzie na marne :-/

jabol

Post autor: jabol »

SzymQ pisze:tez o tym myślałem :mrgreen: jak na prawie te pęknięcia i stopienia bo ta kto para wodna będzie przedostawać się do tych stateczników ele. i moja robota pójdzie na marne :-/
po prostu opierdziel wszystko grubo silikonem akwarystycznym od srodka i rzecz jasna wymien stateczniki na elektroniczne

Awatar użytkownika
mario150375

Post autor: mario150375 »

Jeszcze jedno wyjście z tej sytuacji - jeżeli mimo wszystko obawiasz się, to możesz stateczniki wynieść z pokrywy na zewnątrz np. do jakiegoś pudełka mocowanego np wewnątrz szafki. Często jest tak stosowane gdy dokładasz świetlówki i musisz dołożyć statecznik tylko nie masz gdzie. :-)

Awatar użytkownika
mich@l

Post autor: mich@l »

Ja zrobiłem takie korytko z blaszki tam przykręciłem stateczniki i wstawiłem to w tą belkę.. Nastepnie peknięcia wypełniłem klejem na gorąco. A od środka od strony lustra wody kupiłem samoprzylepną folię coś ala aluminiowa i wykleiłem cały spód. Dziala to jako odbłyśnik. Ale docelowo kiedyś mam zamiar albo wyprowadzić stateczniki na zwenątrz albo zakup elektronicznych stateczników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „DIY [Zrób to Sam]”