tornada-firmy Aquatic Nature
tornada-firmy Aquatic Nature
Nie polecam piekny opis ,działanie do d..y.Dzwonie do gościa i mówię że tonie kreci sie tak jak powinno a on mi no to wiem,wiem pan sobie weżmie pilnik i doszlifuje..żenada!!!
-
Wg. mnie działanie tego reaktora jest super, tylko trzeba wiedzieć co się mapiona3 pisze:Nie polecam piekny opis ,działanie do d..y.

Nie jest spasowane bo ta trzecia turbinka na dole nie obraca się. Można najwyżej regulować wysokość jej położenia.piona3 pisze:Na dole jest taka turbinka która też powinna sie obracać ,i problem w tym że to wcale nie jest ze sobą spasowane..czyli ośka +turbinka .
Zbyszek ..hmm a jednak widac ze ma się obracać .. http://www.youtube.com/watch?v=eX0kgmu_FP8 

piona3, jestem zaskoczony i mogę jedynie stwierdzić że poszczególne egzemplarze tego reaktora są w takim razie bardzo niedokładnie wykonane. Z mojego jestem bardzo zadowolony, obracają się oba górne wirniki, ale o obrocie dolnej turbinki nawet nie ma mowy. W sumie wg. mnie nie ma aż takiej potrzeby obrotu trzeciej turbinki, bo ona już niewiele daje ze względu na dużo mniejsze obroty względem górnych łopatek.[center][/center]W sumie to jestem ciekawy czy rzeczywiście niektórzy dopasowują łopatki poprzez szlifowanie rurki nośnej
[center][/center]Dodam że jednak nie ma co gdybać bo miałeś rację i tyle 

piona3, pierwsza moja odpowiedź była na podstawie tego co mam, tego co trzymałem w ręku i co zamontowałem. Takie były fakty. Miałem wcześniej reaktor Sera 500 i tam turbinka u kolegów z innych for też miała wiele do życzenia. W porównaniu obu reaktorów Tornado stawiam jednak wyżej.piona3 pisze:Zbyszek ..dzieki za uwage..