Puste miejsce w poscie

tematy odnośnie funkcjonowania forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Puste miejsce w poscie

Post autor: cina »

Zauważyłem że czasem jak przeglądam posty, nie ma znaczenia czy galeria czy inne działy, robi się coś takiego że przewijam suwakiem stronę i w pewnej chwili kończy się tekst w jednym poście i zamiast zacząć się kolejny post to ciągnie się tylko tło, jest pustka. Miałem to na dwóch komputerach, więc nie jest to wina mojego kompa.
EDIT:
Wrzucam foty o co mi chodziło
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2008-06-05, 21:15 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Nie jest to wina Twoich komputerów ja mam czasem tak samo a na dodatek zdarza się że okno nadmiernie się rozszerza na boki, ale zauważyłem tą przypadłość na innym forum też. A zauważ że w tym temacie w Twoim poście jest to samo, chyba że zrobiłeś to celowo. Ten problem pojawia się przy wrzucaniu zdjęć (ale nie zawsze) i może tu trzeba szukać przyczyny.
Ostatnio zmieniony 2008-06-05, 21:32 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Nie zrobiłem tego specjalnie bo nie wiem jak to zrobić :-D , te fotki wrzucałem przez fotosik, zdjęcia w galerii w swoim akwa wrzucałem przez imagashak i tam nic się nie rozjeżdża, może to wina fotosika ?

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Nie sądzę, ja wszystkie zdjęcia jakie wrzucam tu czy na inne forum wrzucam z photobucket.com i dzieje się to samo, więc nie widzę tu żadnego związku.

Jeśli mogę (a jeśli nie to niech mod/admin usunie tą część postu) zaproponować wam właśnie portal www.photobucket.com jeśli chodzi o wrzucanie fotek. Zdjęcia otwierają sie szybko nie ma ograniczeń co do wielkości zdjęć (nie spotkałem sie z tym), za darmo, a co dla mnie najważniejsze... nie otwiera się cała strona i gdzieś na niej wciśnięty obrazem, i zanim to sie wszystko wyświetli a jeszcze po drodze otworzy sie drugie okno albo reklama... bez komentarza.
Ale wiadomo każdemu pasuje coś innego, rzecz gustu a o nim ponoć się nie dyskutuje tylko akceptuje :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2008-06-05, 21:47 przez cmepro, łącznie zmieniany 2 razy.

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Te zdjęcia które podałeś (z resztą to moje akwarium :D) to one są na imageshack :D więc to na pewno nie wina serwera a konfiguracji forum :) Na innych forach z modem by Przemo tak się nie dzieję.
Panowie administratorzy - może warto by było się przenieść na php bb3 ?
Jak to wygląda można zobaczyć tutaj - www.psplive.pl ;]

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Jakie macie przeglądarki ?
dokładnie jakie wersje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Mozilla Firefox - wersja 2.0.0.14 - puste miejsce pod zdjęciami (ustawiona jako domyślna przeglądarka)
Internet Explorer - wersja 6.0.2800.1106 - brak problemu z pustym miejscem pod zdjęciami (jest bo była z Win 2000).

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

cmepro pisze:Mozilla Firefox - wersja 2.0.0.14 - puste miejsce pod zdjęciami (ustawiona jako domyślna przeglądarka)
Internet Explorer - wersja 6.0.2800.1106 - brak problemu z pustym miejscem pod zdjęciami (jest bo była z Win 2000).
Z MF tak samo, Explorera odinstalowywałem :)

zabapinkfloyd
Kontakt:

To zainstaluj i sprawdź :)
Jeśli jest tak że z IE nie ma problemu u wszystkich to polecimy tą przeglądarkę do oglądania forum.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

no ale explorer to 1 wielkie kupsko :P szybko wirusy wchodzą i ogolnie takie niefajne :] sądzę, że dużo osob nie przejdzie na IE tylko po to żeby im dobrze działało( w 100%) forum . wg mnie tak jak jest jest OK, te wcięcia mi nei przeszkadzają :P

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Wina leży po naszej stronie, posty są resajzowane do oryginalnych rozmiarów zdjęć a nie do tych pomniejszonych. W wolnej chwili poszukam przyczyny, nie wszystko na raz. Na razie mogę powiedzieć, że w końcu, niebawem nadejdzie nowa szata graficzna forum. Sorry, że to tyle trwa ale no czasu u mnie mało na to.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

ok spokojnie spokojnie i tak wiele robisz :)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Coś jest na rzeczy z tymi zdjęciami... bo jak sie doda linki i weźmie "Wyślij" to faktycznie str. się dość nienaturalnie rozszerza po czym ponownie wraca do w miarę normalnych kształtów. Czy jest to aż tak bardzo uciążliwie... da się z tym żyć po prostu w trosce o jakość i wygląd forum zgłosiliśmy taki fakt :mrgreen:. Jeśli się da to poprawić (oczywiście w swoim czasie) to ok a jeśli nie to tragedii też nie będzie. Ja osobiście zostaje przy MF jeśli chodzi o przeglądanie forum.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Może to jest wina przeglądarek a nie ustawień forum, acz z czasem na pewno się wszystko wyjaśni i powinno być dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”