144l -------->>> 306l [Tanganika] - cina

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

No wiem, że alto baaardzo wolno rosną. Próbowałem przy pierwszym tarle coś odłowić, ale nie bardzo się to udało, zresztą nie mam gdzie kolejnego zbiornika postawić.
Ja ze swojego zbiornika eksmituje 2 szt. j.dicfeldi, bo kolejne 2 szt. raczej są teraz nie do złapania, za dużo kamieni.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, chciałbym małe alto wychować ale będzie baardzo ciężko, są za małe żeby je do kotnika w ogólnym akwa wpuścić.
Robię mały "face-lifting" w akwa, kamienie trochę poprzekładam, fotki wrzucę.

Awatar użytkownika
cina

Aktualizacja 04.06.2010

Do zbiornika trafiło kilka małych alto z jednej z łódzkich hodowli, 3 leleupi oraz 3 n.ocellatus. Nie ma natomiast j.dicfeldi.
Ocelatusy małe ale baardzo zadziorne i wojownicze. Jak wyciągałem świderki z akwa to mnie po palcach gryzła jedna bo za blisko jej muszli coś robiłem ;-)

Kilka fotek
Obrazek

Obrazek
Dobrana para altolamprologus compressipes "shell" Sumbu. Akurat dobrała się para z różnej odmiany barwnej, nie wiadomo jakie wyszłoby potomstwo więc może lepiej że nic nie ma. Chociaż już 3 tarła były.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A tu dwa ocelatusy, nie wiem jeszcze czy parka, ale po zachowaniu można sądzić że się dobrały. Każda rybcia pilnuje swoją muszelkę i dość agresywnie pilnują swojego rewiru, szczególnie przed multikami.

Obrazek

Obrazek
A tu para n.multifasciatus. Jak do zbiornika wpuściłem ocellatusy to się im rewir trochę zmniejszył. Może i dobrze że tak się nie panoszą, bo już maluchów sporo pływało, a ani j. dickfeldi ani alto nie potrafiły ich wyłapać tak samiec dobrze pilnował.

Awatar użytkownika
matiolo1

Post autor: matiolo1 »

Jak na tanganike to nawet fajne akwarium. Rybcie też fajne. A od muszli robi się kolorowo w akwarium ;-) .
cina pisze:Jak wyciągałem świderki z akwa to mnie po palcach gryzła
Może próbuj siateczką wyciągać. :-)
Ostatnio zmieniony 2010-06-04, 19:40 przez matiolo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

matiolo1 pisze:cina napisał/a:
Jak wyciągałem świderki z akwa to mnie po palcach gryzła

Może próbuj siateczką wyciągać. :-)
Moje proporce gryzą jak tylko ręka w wodzie się znajdzie ;-) Mam całe palce pocharatane, więc nic mi o gryzieniu małych rybek nie mówcie :-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
cina

mat114 pisze:Mam całe palce pocharatane
Nie no bez przesady, to nie są piranie żeby od razy do krwi gryzły :-P. Zdziwiłem się trochę że są tak agresywne w obronie swojego terytorium.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Cina, wrzuć no zdjęcie w jakiejś porządnej rozdzielczości, przecież na tym zdjęciu ogólnym nic nie widać przy rozdziałce 500px.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Moje ocellatusy też gryzą :) mi niestety trafiły się 3 samce jeden ma jedną połowę akwa drugi drugą a trzeci niestety nie przeżył konfrontacji. Życzę powodzenia z Alto :)

Awatar użytkownika
cina

Krótki filmik z mojego akwa

Filmik robiłem jak "HD for You Tube", mam nadzieję że w miarę dobrze się skompresowało.
Ostatnio zmieniony 2010-11-14, 16:09 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cina

Witam,
miesiąc temu akwarium przestało istnieć z powodu przeprowadzki, ale już jest nowe .... :mrgreen:. Dalsze dzieje tego co pozostało ze starego akwarium i nowości będą w nowym wątku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „300 - ∞ litrów”