Akwarium na zamowienie Łódź

Pabian

Post autor: Pabian »

Żle wklejone wzmocnienie może narobić szkód więcej niż jak by go w ogóle nie było .Jedną z przyczyn jest za mała długość , ale również ważna jest ilość silikonu pomiędzy krawędzią wzmocnienia ,a szkłem baniaka. Wyginając się, szkło (gdy jest mało silikonu ) natrafia na przeszkodzę w postaci rogu wzmocnienia , następuje nacisk punktowy i albo pizga tafla albo szczęśliwie tylko róg wzmocnienia . Ostatnio przeklejałem zbiornik pewnej firmy z W-wy , gdzie wzmocnienie było wklejone "na zero" ,szczęśliwie akurat w tym przypadku poszedł róg we wzmocnieniu . Takich firm jest więcej , ludzie nie zwracają na to uwagi , bo patrzą tylko żeby było w miarę ładnie i tanio ....fakt , sklejone akwa z bardzo cienkimi spoinami wygląda ładniej i łatwiej się klei szklarzowi ,ale tak nie powinno się robić . Przy mniejszych akwa spoina może być minimalna ,ale przy większych zbiornikach musi być troszkę więcej tego silikonu , zbiornik musi"pracować", a jak jest sklejony na sztywno , to do powodzi niedaleko.

tomsoul

Post autor: tomsoul »

A ja moge polecić rybarium. Nie robią może super tanio ale napewno solidnie.

discus6

Post autor: discus6 »

tomsoul pisze:A ja moge polecić rybarium. Nie robią może super tanio ale napewno solidnie.
W Rybarium nie "robią" akwariów tylko sprzedają akwaria różnych producentów mi.in. Wromaka też....
discus6

tomsoul

No to się mylisz. Bo robią. Mają własnych szklarzy i robią. Sam chciałem zamówić 140 litrów i Dziurkacz powiedział że nie ma problemu. Chociaż sam potem ostatecznie zrezygnowałem.

discus6

Post autor: discus6 »

tomsoul pisze:No to się mylisz. Bo robią. Mają własnych szklarzy i robią.
I tych własnych szklarzy zatrudniają na etatach Rybarium :?: :-) .Czy może jednak po otrzymaniu zamówienia od klienta dzwonią np.na Popiełuszki,zamawiają,doliczają swoją dolę a następnie sprzedają klientowi jako "swoje".
discus6

tomsoul

W takie szczegóły to ja się nie zagłębiam. Zamówienie to zamówienie. Niech to zlecają nawet marsjanom. Jak się chcesz dowiedzieć to spytaj się Dziurkacza albo Wróbla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”